Czy nie uważacie że Knight wreszcie ma dobre dmg ??
Ten czar exori gran ico...pozwala takiemu jak 130 ekowi sprzątnać 100 albo 90 ed/ms na combo
Jak myslicie ?? Czy nadal będzie ciotą dopuki nie bd miał 9 mlv
Wersja do druku
Czy nie uważacie że Knight wreszcie ma dobre dmg ??
Ten czar exori gran ico...pozwala takiemu jak 130 ekowi sprzątnać 100 albo 90 ed/ms na combo
Jak myslicie ?? Czy nadal będzie ciotą dopuki nie bd miał 9 mlv
moim zdaniem to przepakowanie knighta, bo sory, ale teraz taki 150 ek ma silniejsze combo niż 150 ms...
Mi jako knightowi bardzo się podoba rycerzyk teraz :D
Utura- bardzo przydatny czar na expie
Down
Przez minutkę rośnie Ci HP, z prędkością 20 co 3s (chyba :D). Kosztuje 75 many
Pozdro
a co on daje bo nigdzie opisu nie mogę znaleźć?
Utura daje 400 hp tylko nie odrazu tylko stopniowo co 4 sekudny 20 hp...
Utura gran daje 800 i też daje stopniowo czyli co 4 sekundy 40 hp
Chyba tak :) Może pomyliłem się w sekundach
I prawidłowo wreszcie nie bd pomiatać knightem :)Cytuj:
moim zdaniem to przepakowanie knighta, bo sory, ale teraz taki 150 ek ma silniejsze combo niż 150 mI s...
imo to smiechu warte -> najwiecej hp, najmniej na hunta sie wydaje i do tego najmocniejsze combo >.>, a sorc w 1 i 2 przypadku to dno (malo hp, tak, do tego na hunta sporo idze, combo niz tez niezle ale slabiej niz knight? No starczy chyba ze tylko raz na 60 sec. wali z tego ue.
Dosyc ze kinas jest prawie niezniszczalny w malym teamie, to sam moze poskladac tych co niemaja za duzo hp.
Knight powinien być typowym tankerem tak było przecież od zawsze jak Dratewka szedł zabić Bazyliszka z tą kozą wypchaną groczycą to tez musiał mieć jakiegoś blokera. Uważam, że knight jest teraz przesadzony, stanowczo za silny na wysokim poziomie.
Zdanie nt knighta mam takie same jak przed - dostane bana to zakładam nowego i dalej cashmaker
Jak na razie bana nie ma
Bardzo dobrze zrobili z tym, że jest ten czar exura ico, bo dajmy na to 45 knight <nadal ma small health potiony> leczy się exurką za 25-30 a potionem <45gp> w porywach do 100
Teraz lepiej nosić manasy, bo za 100 mana <które daje manas = 50gp> ma 2x exura ico = średnio 80hp każde
dla mnie up dla kiny na +
Jeżeli chodzi o sorca, to mogli dać exhaust na nowe czary a nie na te, które tworzyły sens gry tą profesją.
I co z tego skoro ja na wojnie potrafię wystać dłużej rpkiem niż ekiem.
Jeśli nie mają na mnie jednej bomby to stoję dłużej :)
knightem wydajesz najmniej jesli expisz na dragach lub czyms jeszcze slabszym. W przeciwnym razie wydajesz NAJWIECEJ.
Mag nadal ma lepsze combo niz knight i to na dystans. Poza tym annihilation takze ma cooldown 60 sekund.
teraz przynajmniej szybkosc expienia sie mniej wiecej wyrownala. Mniej wiecej, bo palek teraz jest zdecydowanie najlepszy pod tym wzgledem.
wystarczy ogarniety druid i nawet maly team moze najebac wysokiemu knightowi. Ale na szczescie slyszalem gdzies zapowiedz, ze niedlugo game weakness, ktore nie pozwala uzywac potionow w biegu zostanie usuniete.
ja mam tylko takie wrazenie, nie mam pacc, ale duzo ulepszyli - ta exura ico koksa zeojajebie, 31 kinem 50 do 90~~~~ sie lecze wiec bdb, dlatego wrocilem do rl tibii :D
Oj oj oj, wszyscy płaczecie że knajt teraz taki mocny jest, a co było przed upem?
90% jak nie więcej skarżyło się na knighta, że jest za słaby a ms za mocny.
Teraz profesje są wyrównane z niewielką przewagą knighta i co?
"JRJEHNJF GDG f 89g hldjbn KNAJT JEST ZA MOCNY :CCCCCCCCCCC"
Wczoraj oglądałem na tibiacascie , lali tomurke od 22 do 2,30 i mu odpuscili , tomurka uzywal tylko exura ico , knight teraz dosc wykoksany jest.
@up
To jest to samo tylko pod inną nazwa -,-
@2x up
Może test serwer czy coś ;o
Nie jestem troche na biezaco z updatami. Moglbym mi ktos napisac czy doszlo cos dobrego dla knighta tak kolo 30 lvl~ jakies czary ktore warto zakupic itp ?I o co chodzi z tymi 4 nowymi ikonkami.
Dzieki wielkie z gory
Gówno prawda, że leczył się exura ico, wyspamował w chuj uhp'eków
@up a ile uniesie tych uhp? bo napewno nie na 4h bicia non stop ;x
Mi się podoba bo wreszcie Knight nie będzie taką nazwijmy to cipą tylko pokaże się też w PVP ;]
Knight jest teraz git ale moim zdaniem ms został zbyt mocno udupiony powinni zrobic mu to ue na 20-30 sek max ;p
i zmiejszyc tez exhausted exevo vis hura i innych promieni o 2 sekundy
Kin zawsze był moją ulubiona profką a teraz jszcze bardziej go lubie
W ogóle sorc/druid są teraz do dupy, od początku się drętwo gra, dosyć, że różdżki słabiutko walą, to jeszcze trzeba uzupełniać manę, bo te pieprzone rózgi jej dużo biorą. A taki 20 knight wbija sobie 50/50 skilla i ma wyjebke, wali roty na hita i sobie expi bez żadnych strat, a taki druid dosyć, że wali po 20-25 z roda, to jeszcze musi wydawać kase na mp, to jest niesprawiedliwe.
musi miec ja 120 msem expilem dużo na dlach i profit to raz na 5 huntow miałem to ja nie wiem jak on te dle bije.. Chyba po jednym i potem czeka na mane to nic nie traci haha :d
Hmm powiem tak dodanie nowych czarow dla knighta bylo bardzo dobrym pomyslem. Lecz dodanie tego jebanego "exthauseda" na sorca/edlera bylo glupim pomyslem :D
sprawa prosta
ten kto grał/gra knightem to mu się to podoba (co mnie nie dziwi)
a kto gra druidem/sorcem to mu się nie podoba :)
zawsze tak będzie że jakaś profesja będzie lepsza ,ale tym razem chyba przesadzili
Dobrze, że MS dostał exhausted, przecież to chore było ile wbijał expa/h
Dokladnie, 150ek mnie na 80msie zlozyl na hita. Ale mało tego, na 110pallku, z lepszym eq walil czasem comba po 600+ oO.. toż to przeciez jest zalosne :x
Się pochwale że 206 ek zdjął mojego 65 sora na hita z tego exori gran ico
@up, 2xup
Żadna postać nie powinna nikogo zdejmować na hita, conajwyżej 10 lvle no powinny być jakieś ograniczenia, żeby słabsza była siła jak ktoś ma mniejszy lvl a jak są równe to nie ; /
Tak przejrzałem nowe spelle co dostał Knight i wygląda na to, że skończyło się monotonne expienie z jakimś marnym 80k/h na niższych poziomach niż 150+?
no knighta nieźle upakowali, ogólnie nie grałem prawie 3 lata w tibie, ze znajomego powodu (knighty były do dupy) a innymi profami nigdy nie chciało mi się dłużej jak do 20 lvla grać. Zawsze czytałem o wszystkich update i teraz wróciłem do gry. Ogólnie moje wrażenia z knighta z paccem są takie oto:
+utury
+więcej spelli robiących dmg
+lepsze leczenie
+ladniejsze combo można wyciągnąć
Co do tych wszystkich exaustów i innych pierdół, nie zapominajcie że knight też ma exausted, co z tego że nie marnujemy many na walenie ale za to żeby wyciągnąć skille z 20/20 na powiedzmy 70/70 zajmuje nam
W którym to czasie sorc może sobie nabić lvli a nie siedzieć z dupskiem na monku :)Cytuj:
Knight to raise melee from 20, 100% to 70 = 83h, 50m, 36s.
kalulator którego użyłem jest stary lecz sprawdzony: http://www.pskonejott.com/calc_melee.php
A żeby wam jeszcze lepiej uświadomić ile knight musi się wymęczyć:
Cytuj:
Knight to raise melee from 20, 100% to 75 = 135h, 28m, 42s.
A ja mam pytanie o te combosy, kiedyś mogłem np. strzelić z p bolta i sd na raz, teraz, co mnie dziwi, kiedy użyję runy postać nie używa broni trzymanej w ręku (pall). Czy to samo dotyczy ofensywnych czarów spontanicznych? Bo trochę lipa w ten sposób jest...
tak, każdy spell atakujący każda runa atakująca robią nam exausteda i przez chwilę nie możemy walić :) imo to jest bardzo dobre rozwiązanie
A czy przy dobrym farcie można strzelić w tym samym czasie unikając exhausta?
daje radę zrobić combo ale w system logu i tak będzie podane jako dwa hity :) poza tym, zrobił się trochę offtopic.
Dodatkowym ułatwieniem dla knighta jest exori ico, wali tyle samo co exori, taki sam dystans lecz na jednego przeciwnika, mniejszy cooldown, mniejszy exausted, 30 many.
Zaznaczył przedtem czy tylko wrzucił Anihilition? Mieczykiem mogł zadać ~150-200 a na dobitke z exori gran ico za minimum 300.
Raz kinem zauważyłem best hit: 957 z samego Anihilition w Leviatana (na ~170 lvlu). A jak brałem udział w akcji przeciw pk: 92 palek facc w jakimś byle jakim eq. Z full hp dostał combo: utito tempo, (mieczyk), exori gran ico. To zostało może mu z 150hp (niewiem dokładnie), zszedł na dół z taka ilością hp, że mogł go ktokolwiek dobić.
Przed update pocinałem wg ostatki wave huntu na lizardach. Wykorzystałem bardzo dobrze pacc na moim master sorku. Z z 116 lvla wbiłem 172. Zarabiając nieludzka kasę, wbijając około 10 magic lvli, i dosyć dużo robiąc outfitków za profity.
Teraz skopany ms, może expić troche wolniej, z większym waste many. Ale i tak obrażenia zostały zwiększone. Z ue visowego, za dalej 600 many wbija się w lizzy o 20% więcej w porywach.
A teraz ed z tym mocniejszym ice wave, wymiata. Na ice jest podatnych bardzo duzo potworów: Demony, Hellspawn, Wyrm, DLs.
Najmniej zmieniła się technika gry palkiem. Dodali mu exori gran con, kilka innych zaklęc. Oraz exura gran san.
Ta próba zbalansowania postaci mi się najbardziej podoba. Mag nie jest skopany, edka poprawili, ek poprawili, rp nic nie zmieniali (za bardzo).
Gra knightem jest teraz dużo ciekawsza bardzo długo czekałem na upa w którym knight przestanie być tak nudną profesją. Nikogo nie można było ubić męczyć ciągle te same expa ;/ a teraz jest o wiele lepiej tylko szkoda że tak sorca zwalili ;/
Czyli knight równy bądź troszkę gorszy od MS'a czyli lepszy od Paladyna w PVP tak?:>