http://forum.tibia.com/forum/?action...1&pagenumber=1
Powiedz nie najnowszej aktualizacji cipsoftu!
threadid=3237111
Wersja do druku
http://forum.tibia.com/forum/?action...1&pagenumber=1
Powiedz nie najnowszej aktualizacji cipsoftu!
threadid=3237111
oj uważaj bo wam coś to da...
już były takie akcje i nic z nich niema
tak jak i z tej nic nie będzie
prawie co apdejt sie tam wpisuje a chyba nigdy nie wycofali czegos co mieli wprowadzic
Dokładnie tutaj już nie ma o co walczyć. Zróbcie petycję, że gracz co 100 lvli powinien płacić cipsoftowi 30 euro, takie coś na 100% zostanie przez nich zaakceptowane. ;]
Czemu mam mówić nie? Upade mi się podoba, zamierzam nawet wrócić do gry.
'
Hehe. Przed teaserem pisalem, ze powinni wprowadzic system cooldownow i wiecej modyfikacji statystyk przez eq, ale jak widze, co oni odjebali z tymi cooldownami, to cofam moje slowa ;dd
a jak chciales to zrobic ? z czystej ciekawosci pytam. pewnie byłoby to gorsze od tego co jest teraz.
Gram sorcem i po tym upie wracam do gry takze nie gadajcie ze teraz bedzie zle. zmieni sie dynamika gry troche. potrzebna jest taka zmiana bo teraz poziom ogarniania=szybkosc palcy.
A czemu niby mam mówić nie? Przecież każda profesja dostaje po prawie 8 nowych czarów, zmieniony jest wygląd naprawdę wielu terenów, dodane mounty... Naprawdę według mnie jest to bardzo dobry update.
@down
Najpierw narzekacie, że nic nowego a teraz, że otsowo... żałosne.
Robi się trochę otsowo z tymi czarami : l
Co wam się nie podoba?
Narzekacie i narzekacie, przejrzyjcie swoje stare posty z poprzednich upów-mówiliście 'za proste', 'za łatwe', 'nudne', 'czy cipsoft w ogóle pracuje-nic nie robią w tych upach', 'gra jest tylko dla botterow i dzieciaków które jak dzikie naciskają hotkeye'
No i co teraz?
Cipsoft odwalił kawał dobrej roboty-nowe grafiki bo odnowili stare miejsca nadając im klimat. Wprowadzili mounty o które niegdyś wiele osób się awanturowało, a które są bardziej na pokaz niż jakiś pro mega bonusem (prawie speeda nie dają)...zresztą pamiętam achievementy-ta sama śpiewka, niby nie chcemy tylko expić etc zrobili achievementy i odraz 'po co to komu? przecież za to nie ma nagród ani nawet złamanego gp'
Wprowadzono cooldowny które mają wyrównać profesje i naprawdę pomagają bo choć nie grywam knightem to on naprawdę miał chujowo-sorc napierdalał w hoty non-stop i się nie obawiał niczego
Poza tym cooldown jest odpowiedzią również na wasze teksty o tym że od wprowadzenia hotkeyów tibia jest za łatwa. Cooldown to ograniczenie które zmienia hotkey z broni masowej zagłądy na zwykłą wygodę jaką powinien być od zawsze
na 100% gracie palkiem,druidem. Nikt z was nie gra sorcem-.-
Wiem rozumiem ze sorc naprawde expil szybko. Ale to przesada 60 sec colldownu. Zeby zabic grupke na zao musze czekac 2 min? Blocker z drutem przez ten czas wbija 50k a paladin na grimach tak samo. Wiec co? Zeby zmienjszyli colldown do 10-20 sec i np zwiekszyc z uzycia many z 1200 na 1500-.-
Chyba nie rozumiesz że cooldown 60 sekund jest tylko na określoną grupę spelli, poza tym wreszcie cofamy się do runek
Gdyby zmniejszyli cooldown i zwiększyli spalanie many to myślisz że dzieciaki by nie płakały i tak o waste czy coś tam jeszcze można wymyśleć?
Poza tym prędzej czy później przyzwyczają się wszyscy i gra z cooldownami nie będzie czymś dziwnym
#Edit
Pana up nie było :P
@Sir Juncan
Weź mnie nie dobijaj nadaniem klimatu starym miejscom, bo tibia go dawno straciła HAHA
Jesteś newbie w tibi to Ci się podoba, ale tym starym graczom to nie odpowiada -.-
Bez urazy, bo nie chcę Ci ciskać tylko takie jest moje zdanie
BTW.
Jakoś knighty to największe lvl-e i chociaż ms'em gram jak mi się pall albo knight znudzi to mnie nie interesowało to, że ms robi 2kk/h, wszyscy prawie na to wyjeb*ne mieli!!
Update jest zrobiony po to, żeby przyciągnąć nowych graczy(co ewidentnie widać!!!!!!!!!!!), tylko odejdzie 20%, a zacznie grać z 2%, bo wszyscy wiedzą, że ta gra to ZUO!
@edit
Ci co tak cwaniakują i się jarają, że czemu to wilcy oni mają mówić nie niech sobie zrobią swój temat od tak... dzieci -.-
To nie jest temat od kłócenia o upie i waszych cooldownach tylko od wpisania do listy!!!!!
@down
nie odzywaj się, bo widać jak się znasz i ile grasz ;D japa ok?!!!!!!!!! jak widze takie boty co się wypowiadają to mnie zalewa, fraje**y :(
Ta gra nie traci klimatu przez graczy tylko przez "ULEPSZENIA I UPDATY", które są tak zajebis*e, że brak słów!
O co Ci chodzi z tym, że moda na tibie mija?? nikt tak nie powiedział...
Strata czasu, która nic nie da. Choćby cały świat napisał to CipSoft do błędu się nie przyzna - co za tym idzie nic nie wskóra ta akcja, choć życzę powodzenia: )
@Smug'ler
Mozesz mi powiedziec z czego mamy bic te grimy? Z sd? Z "roszczki"? A moze avalanche jednego grima?
@up
a zpomniales o np wzieciu blokera i biciu kilku grimow z gfb? albo biciu solo ze strikow? Ta gra to nie tylko lvl. Moim zdaniem cipsoft chce poprawic gre zespołową w tibi i to mi sie podoba. A tak naprawde, jak komus nie pasuje to po co gracie? Macie mase otsow na ktorych nie ma update i tam mozecie sobie grac.
@ziomek620
To nie prawda ze tibia stracila klimat przez update (choc troche napewno lecz nie calkiem). Klimat zepsuli ludzie, ktorzy nie powinni pchac sie do spoleczenstwa i nie powinni miec kontaktow z innymi ludzmi. Nie mozna zapomniec rowniez o botach ktore totalnie spie#%@ly ta gre...
Mi sie update podoba bo gram tylko dla funu a nie lvlu i nie, nie podpisze sie pod lista
Nie wgłębiałem się za bardzo w temat, ale paladynowi to oni chyba zabrali wszystkie czary. Tak na pierwszy rzut oka to zabrali mu wiele, a dali prawie nic ;d
POPIERAM DRUKOWANYMI LITERAMI :) Oczywiscie, ze sie podpisalem pod petycją, czesto bylo tak, ze update'y mi sie nie podobaly i wolalem starszą tibie, jednak teraz to juz jest przegiecie ;) Moze dla was z noob pvp gowno to zmieni, bo tylko ciagle o expieniu gadacie... ale na pvp to jest straszna roznica, calkiem inaczej to bedzie. Fakt, ze to spamowanie ue na opence wkurzało, jednak gdy juz tego nie bedzie to tez znowu bedzie tak... inaczej i wolalem jak bylo kiedys :x Nie bylo idealnie, ale nie bylo tak zjebanie jak bedzie teraz ;)
Gram w Tibie od 7.4 i nie uważam by ten update był zły.
@Topic
Powiem Wam tak. Od czau 7.4 do obecnego 8.7 , tylko pare rzeczy mi sie tak naprawde nie spodobało ( odkrycie rarów z dawnych czasów, runy 100x itp ). Ale tak naprawdę, Tibia ma się całkiem dobrze. Tylko gracze chujowi.
Nie podpisze się.
mi sie stara tibia podobała co hotkeyów nie miala tzn ze nie mozna bylo auto targetowac z f6 f5 czy jak to tam jest ;D
na serio wprowadzenie do gry hotkeyow było złe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Abstrahując od stylu twojej wypowiedzi to widzę że nie przeczytałeś nawet 1 strony tematu
_________
Widzę że nie wiesz co to klimat i wierzysz że opiera się on tylko na expieniu...popsuli ci expienie to popsuli ci klimat O.oCytuj:
ziomek620 napisał
Druga sprawa to ten 'newbie'-jest to termin zarezerwowany dla graczy nowych, a skoro jest nim gracz z 2004 roku (czyt. ja) to obawiam się że połowa graczy to newbie
Tak, moda na tibie mija...w sumie moim zdaniem już minełaCytuj:
@down
nie odzywaj się, bo widać jak się znasz i ile grasz ;D japa ok?!!!!!!!!! jak widze takie boty co się wypowiadają to mnie zalewa, fraje**y :(
Ta gra nie traci klimatu przez graczy tylko przez "ULEPSZENIA I UPDATY", które są tak zajebis*e, że brak słów!
O co Ci chodzi z tym, że moda na tibie mija?? nikt tak nie powiedział...
Parę lat temu był taki zaskok-tibia tu i tam, wszyscy dookoła w to grali, często się słyszało w autobusach czy w sklepach jak ziomkowie ~17-20 lat gadali o expie albo coś
Teraz tego nie ma, nie mówię tylko o środowisku wokół mnie, ale zauważyli to moi znajomi z innych miast...zresztą liczba graczy online drastycznie spadła więc trend ten przemija również w świecie
Co do utraty klimatu nie przez graczy lecz przez ulepszenia i update'y to znów wykazujesz się brakiem wiedzy na temat co znaczy termin 'klimat'. A styl twoich wypowiedzi wskazuje na to że właśnie jesteś typem gracza o których mówimy-nieprzystosowanym do życia w społeczności. Wbrew temu co ty robisz ja przynajmniej swoją opinie oparłem na twoich postach
Swoją drogą widzę rażący błąd logiczny-ulepszenia nie mogą czegoś pogarszać O.o
Nawet jak daliby Cooldown na wszystkie ofensywne czary 10 sekund to i tak NIE podpisałbym się. Dlaczego? Bo uważam tą grę za rozrywkę, a nie obowiązek nabicia 7523985 k expa/h.
Z początku byłem na NIE do tego update. Jednak kiedy zobaczyłem, że ataki można łatwo łączyć i klepać niezłe combo, to wcale nie jest tak źle.
Co do zabranych czarów paladyna. Pewnie CipSoft uważa, że h-lvl nie potrzebują utamy czy czaru na fooda. Jednak utama była przydatna dla low-lvl(i tak uważam, że lepiej leczyć się na bieżąco niż marnować manę na utamę). Ale zabranie niewidki? No dobra są ringi. Utama? Są też tanie, często walające się ringi.
Moim zdaniem jednak, CD jest za duże jak na UE. Rozsądnie byłoby dać ~40 sekund. Edem i tak za pomocą run się expi lub 1vs1, paladyn to samo. Wg mnie teraz będzie dobre leczenie dla knightów+dodatkowe czary ofensywne.
Jednak update na plus.
Aha. Jak ktoś pisze, że nie będzie już uzależniony od tej gry - od razu widać, że ten ktoś spędzał swój czas na tibię i to było jego głównym OBOWIĄZKIEM(co jest bardzo śmieszne - jak można traktować grę jako obowiązek?!).
Pozdrawiam
-----
gdyby było najeżdżanie na mnie - mam 111 eda i 97 paladyna
Ja wcale nie ogarniam ms'em i nie wquriwa mnie za bardzo ten cooldown, ale klimat(nie potrafię tego wytłumaczyć, ale kiedyś się jakoś inaczej czułem grając w Tibie, to nie było jakieś gó*no nastawione na kasę, tylko naprawdę spoko gra!)
Nie wiem od kiedy grasz, ale przeważnie coś w "stylu współczesnym"(że się tak wyrażę xD) podoba się tylko graczom z krótkim stażem, którzy są z ery lepszej grafiki ;s i kilku starym graczom, którym podoba się tylko kilka elementów updatu, więc takie podejście to dla mnie newbie.
KK, już nie chce mi się kłócić na temat tej gry ;d Ten update to dla mnie shit i tyle, wam jak się podoba to wasza sprawa ^^ pozdro