Witajcie, temat zakładam po to, abyśmy mogli wspólnie dzielić się jakimiś błędami, niedoróbkami w świecie Tibii. Może ja zacznę. Otóż zauważyliście, że mamy Minotaura Archera, a strzela on z kuszy? ;p
Wersja do druku
Witajcie, temat zakładam po to, abyśmy mogli wspólnie dzielić się jakimiś błędami, niedoróbkami w świecie Tibii. Może ja zacznę. Otóż zauważyliście, że mamy Minotaura Archera, a strzela on z kuszy? ;p
Archer - z angielskiego łucznik, strzelec
W tibię ostatnio grałem jakieś 2 lata temu, więc raczej już niedociągnięć nie pamiętam.
archer to łucznik, czyli strzelec z łuku ;pCytuj:
I co w tym dziwnego, że strzela z kuszy?
Pamiętam jak kiedyś był taki bug, że czasem za zabicie gracza nie dostawało się fragów. To było zajebiste ;d.
Ta, przypadkowo wykorzystałem tego buga i zabiłem swoim noob charem 32 sorc z 7 osob w jeden dzień a dostałem tylko 1 fraga. Na tibia.com lvl ofiar spadał ale nie było przy nich mojego imienia. ;]
standardowy - czemu katana, najostrzejsza klinga ever jest taka slaba w Tibii? gorsza od Bright Sworda, a BS to typowy mieczyk? :P
Czemu Sickle jest uważane za axe? :P nie rozkminialem tego nigdy ;d
A do czego byś to porównał? Mi to do mieczy a tym bardziej do maczug nie pasuje :P
otoz jest bug z animacja dwarfa guarda.
kiedy idzie on na dol i bodajze w lewo to mace ma w lewej, tarcze w prawej
natomiast kiedy idzie w gore i bodajze w prawo to ma to odwrotnie.
troche dziwne ze przezuca sobie te itemsy z jednej do drugiej lapy.
minotaur archer - strzela z kuszy to normalne przeciez
lucznik jako lucznik to bylby minotaur bowman, natomiast kusznik to arbalist.
samo archer to raczej miotacz, strzelec
to jest po to zeby nie bylo takiego pk ze 100 osob na 1sqm stoi i tylko czeka az ktos wejdzie na ekran
mozna ciagle znalezc puste miejsca na mapie (czarne kratki po prostu), moim zdaniem duzo rzeczy robionych nawet celowo jest bledem, na przyklad blokada stacka, ktora nie pozwala w zaden sposob zabic kogos jezeli ten sie zestackuje dobrze
Kiedyś (nie wiem jak teraz) cyklp miał różną ilość palców u stóp.
Mnie się na przykład udało dwa razy trfić na fajnego buga na rooku =P W miejscu do pływania ja byłem inszy i mogłem chodzić po wodzie, hehe.
teleporty ,to jest bug wykorzystywany baaaaardzo czesto
A wiedzieliście, że jak na rooku Ci się skończy pacc, a będziesz w pacc zone, to cie z tamtąd nie wyżuci?
Będziesz tam dopóki sam nie wyjdziesz, nie padniesz, albo cie GM nie "tepnie" :)
cyc chodzi w bast skirt ale nie dropi jej ;d
na roku na salmon quescie mozna zobaczyc koniec mapy
da rade wejsc na dach depo w thais (nie wiem jak ale nie raz widzialem noobkow biegajacych tam ;d)
desert quest jest tak glupio zbudowany ze da rade 90% ominac i zrobic tylko sama koncowke
golden armor jest dosyc dobry ale zloto jest miekkim metalem i by sie szybko pogielo
paladin = archer lol ;d
chyba jednak nie naprawili bo widzialem ich jeszcze za tej tibii a po upie teleportuje all do temple ;p