Wykonała go gildia Del'Toro na Isarze.
Szczesliwy sklad:
Dimitri von Carstein (polegl)
Piccaro Del'Toro (polegl)
Lucas Del'Toro
Diego Del'Toro
nigdy nie pisalem w tym dziale :o mam nadzieje, ze takie czywiesze przechodzą.
Wykonała go gildia Del'Toro na Isarze.
Szczesliwy sklad:
Dimitri von Carstein (polegl)
Piccaro Del'Toro (polegl)
Lucas Del'Toro
Diego Del'Toro
nigdy nie pisalem w tym dziale :o mam nadzieje, ze takie czywiesze przechodzą.
No to ładnie we 2 Anniego ;d ciekawe jak oni padli na combo czy jak ;d?
#edit
No to musieli mieć nieźle jak to palek i kina ;]
Niezle, a jesli moge spytac gdzie zlapales tego newsa? ; o
Kilka combo pod rząd afair i nie dali rady się wyuhać. Co ciekawe - oni (knight i palek, obaj niewiele ponad 100 lvl) zabili wszystkie 6 demonów ;d
Jakiś filmik na youtube jest ?
Grał w tedy w tibie na tym świecie to wie :)
Nie zabili wszystkich szesciu, ale prawda jest to, ze nie zabili takze tylko tych 2 przy drzwiach. Zaczeli od jednego u gory, potem zabili jeszcze jednego na dole ;)
http://img213.imageshack.us/img213/2913/an1ga8.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/9384/an2la8.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/1497/an3xd7.jpg
http://img223.imageshack.us/img223/3159/an4ju2.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/9262/an5tx0.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/9284/an8ir2.jpg
@down - gdzies ktos wrzucal kiedys
@up
Skąd masz te zdjęcia? Na youtube jest jakiś filmik czy poprostu ty posiadasz je?
to nie ma filmu? obejrzalbym se :D
a wiesz może dlaczego najpierw zabili te 2 demony które nie blokowały przejścia? jak dla mnie to jest bez sensu.
pierwszy raz zrobiono ten quest więc niewiedziano dokładnie co i jak...pewnie myśleli że wszystkie demony muszą paść żeby móc otworzyć drzwi
imho zeby ich nie ciosaly po 500 z e beam jak beda bic tamte 2
to ma ktos filmik?:d
Ale w tym czasie co bili te dwa na dole dali by radę zabić te dwa przy drzwiach.
A skąd niby ktokolwiek, oprócz tych graczy miałby to wiedzieć? Dla mnie kolesie byli kozakami i tyle :P . Może faktycznie myśleli, że trzeba wszystkie moby ubić... Wtedy się jeszcze coś myślało pod klimat RPG, a teraz największe questy to typ "przejdź, powybijaj, weź nagrody"; dobrze, że postarali się z tym Zao...
#top
Ciekawe... Można by było pododawać jakieś "czywiesze" np. o pierwszym ubitym Feru~, Morgu~, Ghazie, pierwszym PoI i InQ...
Heh, jak dla mnie, najlepszy Ani~ to ten z Astronisem :-) (zrobił go praktycznie w pojedynkę, będąc EK !). Ale i tak szacun dla gości, bo robić questa, którego się nie zna to na prawdę hardcore...
Pzdr ^^
Pamiętam, że jak grałem na innym świecie to Del'Toro byli znani wszędzie. Podobno ownili serwer. Pierwszy anihilator przypada jakoś na początek mojej gry w Tibie. Myślałem, że wcześniej ktoś to przeszedł. A wiadomo od jak dawna ten quest istnieje?
zna ktoś dokładną date ?
Nie jestem przekonany, na zdjęciach tego nie ma, ale wydawało mi się, że zabili wszystkie sześć ;p
Co do filmiku - został nakręcony, ale raczej nikt go nie znajdzie, bo nigdy nie został udostępniony publicznie - powodem było to, że DT nie chcieli aby świat się dowiedział, że w prezencie jest nic innego jak misiek.
zakładam , że ogarniali leczenie , a nie rozkminianie co bić pierwsze, dopiero po czasie pewnie kapnęli ze te 2 po prawej blokują wyjście i je wybili, ale tak czy tak, szacun dla ziomków ;] Jak na tamte czasy, bez hotkeyow itd..
Kazdy madry jak wejdzie na pierwsza lepsza stronke i spoiler przeczyta, kiedys zeby zrobic jakis glupi quest latalo sie po npc i czytalo ksiazki aby dowiedziec sie o co chodzi ...
W 2004 (lub 2003) zacząłem właśnie na Isarze swoją przygodę z tą grą. Pamiętam jaka była wtedy podjarka, po tym wszyscy zaczęli szukać nowych questów. Del toro to śmiecie, pamiętam gildia mojego brata miała z nimi wara to w 30 typa przylatywali bić 40lvla z wrogiej gildii.
Chcialbym zobaczyc ich miny jak otworzyli prezencik ;) i ciekawe za ile wtedy takie SCA by opylili ;o
Haaa.. Isara mój pierwszy serw.
Ja zacząłem grać na Isarze gdy Del'toro biegali jeszcze i terroryzowali cały serw :D pamiętam jak po carlin biegali ;]
Nawet nie wiedziałem o tym ze oni pierwszy raz wykonali myślałem ze Annihilator był wykonany juz dużo wcześniej :>
Chciało by się wrócić do 2005roku :(
Może i w 30 przybiegali na 40lvl ale dzięki temu dużo ludzi się ich bało. Po za tym mieli jak na tamte czasy nie ziemskie pvp zgranie które nawet teraz rzadko się zdarza, a teraz przecież używają vt i są hotkeye.
Więc moim zdaniem była to najlepsza rodzina/gildia.
oglądałem ich wojny na cyclopolis itp, combo na czacie odliczac :D i zabic , to juz cos ;)
Open battle w cyclopolis to jeszcze nic.
Kiedyś były filmiki jak się ganiali na wojnie tam to dopiero wymiatali szkoda że nie mogę znaleźć już tych filmików :<
Pewnie się nie spodziewali takiej niespodzianki że im parę demonków wyskoczy na klatę :)
Nie wiem czy możecie sobie to wyobrazić. Ekipa 4 kolegów ktorzy sobie piszą na czacie wpadają do jakiegoś rooma patrzą o potrzeba 100 lvle. To zbierają 4 i ruszają nie wiedzą co ich czeka. Więc zaskoczeni widokiem 6 demonów dostali parala twarzy i za pewne zanim ogarneli by zacząć się leczyc dostali juz po pierwszym combo. Potem juz ciagneli na redzie. Jednak waliczyli pomyśleli by zabić te z boku by nie dostawać combo z wava! Jednak było to głupie gdyż drugi z ich towarzyszy poległ 2 pozostałych przy zyciu bohaterów walczyło do końca aż im się udało. Zdobyli za pewne pierwsze w tibii Demon Armor i SCA bądź SOV po czym poszli se zwalić. Wartość ich itemów przekraczała wartość ich postaci. Jednak tylko przez pierwsze kilka dni. Quest się rozprzestrzenił i tak dziś te itemy nie są już mega rare. Jednak ich legenda trwa. I do tej pory nie wiadomo po co lali te demony.
Tak to było wg mnie xD
Oni wiedzieli, że tam jest sześć demonów, bo to że DT byli pierwszą ekipą, która wykonała questa nie znaczy wcale, że byli pierwszą która w ogóle próbowała, także zachowajcie swoje pomysłowe teorie dla siebie.
Aff Minsafo a taka boska teoria była. Wszystko obali ; /
Kiedyś był klimat, pierwszy anni i mówi się o nim po 6ciu latach. A teraz ktoś niech powie kto pierwszy zrobił Yala questa ?
x-ray na nic się w tym przypadku przydaje ponieważ komnata z demcami jest obok a nie poziom niżej/wyżejCytuj:
Z tego co wiem dodatkowo X-Ray w grze był już dostępny, gdyby nie wiedzieli co ich czka prawdopodobnie wszyscy czterej skończyli by szybko całą tą przygodę.
co do szybkiego zakończenia - na pewno musieli ogarniać leczenie w przeciwnym wypadku nawet by tam nie poszli, jak znajomy z kafejki robił anhi 113 ek to leczył się raz na 5-6 sekund będąc na dobitkę blokerem
wtedy 40 lvle to bylo cos wiecej niz teraz, poza tym chyba normalne- jest ich online 10 to lecą w 10, jest ich 15 to lecą w 15, i tak wtedy 2 osoby fraga łapały
No, niezły jesteś, anni to jeden z niewielu questów w którym trzeba dużo myśleć... Głównie polega na skillu gracza(na starej tibii) i jego lvl.
Nie to co np. Desert Dungeon Quest ;)
Propsy dla nich, że nie poddali się, walczyli do końca i dzięki temu rozpoczęli tą passę anhi.
Mega. Jakie to musiało być przeżycie dla nich wszystkich. Szok ;D Ciekawe kto ogarną i wykonał pierwsze POI, DHQ? też musiała być to niezła ekipa.. wyobraźcie sobie jak oni musieli się leczyć bez hotkey'ów..
Zresztą.. gram w tą gre ponad 8 lat więc też kiedyś się tak leczyłem lecz nigdy przed 6 demonami :)
Pozostaje tylko podziwiać tych 2 zawodników.
na poi juz byly hoty
Kiedys takie ani to bylo cos, kiedys 100 level to kozak, dzisiaj to leszczu, taka prawda mimo tego gratki dla panow co to zrobili
Bardzo ciekawe i gratuluje ale tylko szkoda że nie ma teraz serva z 7.6 bo bym sobie pograł ;p
Odbiegnę może lekko od tematu ale jest gdzieś może spisana ta "legenda" Del'Toro w języku polskim najlepiej? Ile lat rządzili serwerem, jakie haracze robili, jak się wybili, co się z nimi stało itd...
Eh uhy, stare outfity, no hotkeys. Wtedy anhi byl naprawde bardzo trudny i kazdy kto go wykonal zyskiwal szacunek. Dodam ze gildia byla w tamtych czasach postrachem serwera, potem polowa dostala bana i sie skonczylo.
Up
Na tibi 7.5 (niedawno po upade) na 110lvl ed zrobilem anihilator :)
Fortera - br server jedna z 1 ekip która zrobiła ów quest (sca wziąłem)
w tamtych czasach zrobic anihilatora bez bota to byl wyczyn...
dzisiaj tez jest ciezko ale juz 0 adrenaliny, wciska sie hota i zamyka oczy xD
Legendarna rodzina Del'Toro ahh.Oni byli znani wszędzie ich pvp miażdżdzyło całą tibie to były czasy świetności Tibii. Szkoda, że teraz tibia jest dnem które stacza się co raz głębiej.