Nie zgadzasz sie z nowymi zasadami?
Napisz w tym temacie :
Signed!Kod:hxxp://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2912412&pagenumber=1
Wersja do druku
Nie zgadzasz sie z nowymi zasadami?
Napisz w tym temacie :
Signed!Kod:hxxp://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2912412&pagenumber=1
Trzeba być naprawdę kretynem, żeby na oficjalnym forum oficjalnie się przyznawać do botowania kasy i nie widzieć w tym nic złego. A na deser jeszcze mówić o handlu paccem. Idiotyzm. Na szczęście są ludzie, którzy mają rozum:Cytuj:
90% of Botters who baned or deleted its your online like 70%. they always have pacc becouse they botting cash and buy pacc from other persons
I z tym się zgadzam.Cytuj:
ye i agree they shouldnt be just banned, they should be instant delete
Jak się wypleni boterów, to się nagle okaże, że zmiany w systemie wojen nie były konieczne. Bo stary system, w przypadku manualnej gry, byłby skuteczny.
Nie polecam tego stylu życia.
Pozdrawiam
Chcesz aby teraz od banowali tych co złapali bana ? czy może żeby nie banowali za boty ? bo jeśli tak to głupi jesteś jest regulamin i jak go łamiesz to licz się konsekwencjami ,ale jedno mnie ciekawi jak bardzo spadnie ilość knightow bo to w końcu cash makerzy a bez bota nuuuddaa ;d
ja tam jak najbardziej sie z tym zgadzam, przynajmniej liczba botow dzieki temu jeszcze bardziej zmaleje, moze nawet swiaty npvp to tez odczuja, a dla geniusza ktory zalozyl ten temat, winszuje intelektu
Mimo, że zostałem złapany za bota, cieszę się, że Cipki wreszcie coś z tym robią. Dostałem bana, ponieważ złamałem regulamin to chyba proste, więc nierozumiem czemu niektórzy mają do nich pretensje...
A zacząłem botować ponieważ zwykły exp nie wchodził w gre, przy tym jak 90% servera boci :) Pozdrawiam.
ty jesteś idiotą chyba...
płaczesz bo dostałeś bana i nie wiesz co w tym złego, koleś gdzie ty żyjesz??
od długiego czasu są mass bany a ty się zachowujesz jakby to był pierwszy...
cały świat tibii wie, że boty są nielegalne a ty na forum tibii się pytasz co jest złego w botowaniu no nie wytrzymam..
wgl. CipSoft postanowił banować systemem za boty bo są nielegalne a ty im próbujesz wmówić że to legalne...
niech sobie banują kogo chcą, tylko dlaczego tym co mieli stary criminal record ma on nie zniknąć?
A co to za roznica czy stary czy nowy? Jesli ktos uzywal bota wczesniej to tak samo zlamal regulamin jak Ci, ktorzy teraz dostali bana.
moim zdaniem to dobrze, że warny nie znikają już ;]
wtedy ktoś bocił, dostał bana to grał ręcznie a jak warning mu usunęli to znów bocił do czasu kolejnego bana i tak non stop..
a teraz jak dostaniesz jednego bana to masz 2 wyjścia:
-grać ręcznie
lub
-bocić i dostać delete ;]
Ale beka.
Człowieku ty wiesz co to jest regulamin? Jak zakładałeś konto, to go akceptowałeś (tak, zrobiłeś to!!111 ;OOO), a teraz płaszcz o to że już nie pobocisz.
Temat już wam usunęli, bo w żaden sposób to nie uderza w przestrzegających przepisy graczy.
Pozdro&MejbiNextTajm.
Ale ci co dostali bana wcześniej wiedzieli jakie mogą ponieść konsekwencje, a tu nagle łapią zonka bo nie znika im final warning. Moim zdaniem jest to niesprawiedliwe i każdemu kto dostał final warna przed wczorajszym dniem powinien on zniknąć. Lex retro non agit.
Pozdrawiam. ;]
@down
W tibia rules, które każdy ekceptował podczas zakładania konta było przedstawione co Ci grozi za dane przewinienia. Final warning zawsze trwał 6 miesięcy więc nikt nie bał się o to, że istnieje możliwość utraty konta po następnym banie. Nie rozumiem dlaczego zostali ukarani ludzie, którzy "swoje odsiedzieli" i czekali tylko na to, aby mieć spokój i nie bać się o to czy przypadkowo napiszą na trade "kurwa" i pożegnają się z kontem czy też nie.
Nigdzie nie jest powiedziane, że za używanie bota nie można od razu dostać delete, boterzy musieli sobie zdawać sprawę z tego, że jest to jedna z możliwych konsekwencji, więc zaostrzenie jakiejś kary pośredniej nie powinno mieć dla nich żadnego znaczenia i na pewno nie można tego nazwać zonkiem.
Jak chcecie zbojkotować Cipsoft to przestańcie grać. Kiedyś napewno zadziała. A wieczny final warning = fail.
Ale patrząc na to z innej strony, cipsoft sam zabiera sobie pieniądze, 17k kont dostało final warninga (część bana ale mniejsza) i powiedzmy jakieś 7k będzie chciało się przenieść i co? GÓWNO mają nie znikającego criminal recorda, więc z transferu-nici :).
wg. mnie powinni zrobić jakiś zajebisty system wykrywający botów i wrócić do tibii 7.6... do prawdziwej tibii. Bez bota w kliencie. Od razu za bana powinien być delete, bo teraz botter może sobie botować spokojnie main charem do pierwszego bana. Gdyby od razu wprowadzili delete byłoby mniej botujących 100+ lvli : >
@down
Nie wykryją jego kont... Gdyby szli po IP mogłoby się zdarzyć, że Ty dostaniesz bana, za jakiegoś botującego plebsa :(
ogolnie nie lubie jak ktos zmienia regulamin bez mojej wiedzy ale dla bocikow mozna zrobic wyjatek ;dd
po wykryciu bota odrazu delete na wszystkie konta goscia i git
W Tibia Rules nie są wymienione kary za łamanie określonych zasad. Zaakceptowałeś zasady w których jest powiedziane, ze botowanie jest nielegalne oraz:Nikt go nie zmienił bez Twojej wiedzy. Zgodnie z zasadami wszystkie zmiany są ogłaszane na stronie głównej.Cytuj:
A violation of the Tibia Rules may lead to temporary banishment of characters and accounts. In severe cases removal or modification of character skills, attributes and belongings, as well as the permanent removal of accounts without any compensation may be considered. The sanction is based on the seriousness of the rule violation and the previous record of the player. It is determined by the gamemaster imposing the banishment.
These rules may be changed at any time. All changes will be announced on the official website.
I jeszcze raz, by każdy przeczytał - nigdy w żadnych zasadach nikt nie napisał, że final warining znika po 6 miesiącach. Było o tym wspomniane w jedynie w FAQ, które nie ma żadnego związku z zasadami. Warto wspomnieć, że w rzeczywistości żadne zasady gry nie uległy zmianie i Cipsoft nie miał nawet obowiązku ogłosić wprowadzonych zmian.
Ponadto kurs języka angielskiego: "final warning" znaczy "ostatnie ostrzeżenie", a nie "ostatnie w tym półroczu ostrzeżenie".
A poza tym jesli dalej nie zgadzacie sie z taką decyzja CipSoftu mozecie odrzucic ten regulamin - co wiaze sie z koniecznoscia zaprzestania gry w tą grę.