Witam, zakladam ten temat abyscie wypowiadali sie na temat Serwera, ktory mialby Real Mape i byl pod legendarna tibie 7.6. Milo bylo by pograc w takowa?
P.S Do Modow: Nie jest to reklama !
Wersja do druku
Witam, zakladam ten temat abyscie wypowiadali sie na temat Serwera, ktory mialby Real Mape i byl pod legendarna tibie 7.6. Milo bylo by pograc w takowa?
P.S Do Modow: Nie jest to reklama !
Na 100% zagrałbym o ile nie byłoby wiele błędów i max exp5 ;p
Ofc, że bym zagrał. Ale czy znajdziesz silnik, map edytora bez błędów?
TIBIA 7.6 AHH!
Zagram o ile nie będzie zbyt małego expa (niech będzie taki x4,x5) pacc za free i 0 itemow w sms shopie
MI tez milo by bylo powrocic do czasow 7.6... Ach.. te Trolle :P
powiedzmy ze exp bylby x20-x50, PACC Tani a itemki z SMS Shopa byly by unikalne, tzn. Mozna by bylo swobodnie grac bez nich
Exp x3-5, dużo graczy musiało by zagrać. 100-150 to za mało :/
Bez dodatków, z lokacjami takimi jak kopalnie koło kazo, paradoksem itp. Ok
Ale jest to możliwe tylko po długiej pracy :) Raczej nie da rady bez MEGA chęci.
Pozdro
Podołaj temu(ale jak już pisałem nie da rady bez chęci xD), to załatwimy ludzi :)
Chętnie bym zagrał . Kocham 7.6 :D. A ,i chciałbym aby były różdżki (pod 7.6 byly znakomite)
Mam taki ots.
\\\ tibia.org.pl /// takie samo ip i acc
Zapraszam :d
Moj nick : Savernious
Już wielu takich było, np classictibia.com, potem się liczba graczy do srednio 30 zmiejszała ;<<
A i chciałbym by na servie była jakakolwiek ochrona przeciw botowa.
Bot bardzo ułatwia grę i powoduje że botter jest nieśmiertelny (uh,ex vita) Dlatego o to nalegam by wszelkie botterstwo nieszczyć :D
No dobra, a powiedzmy, ze mam silnik z mapa Real (7.6). Co wy na to?
Jest już taki ots...
pod 7.4 co prawda ale wtedy był większy hardcore
Classictibia.com
@up
7.6 co prawda lepsze... różdzki itp ;d
"No dobra, a powiedzmy, ze mam silnik z mapa Real (7.6). Co wy na to?"
Odpalaj i podaj ip :D
///// tibia.org.pl \\\\\ 7.6 real map x10 exp
Byc moze niedlugo zobaczycie takowy na liscie serwerow... B-)
powiedzmy, ze kazdy moze go sciagnac: #edit: hahah, czemu slowo "ot_soft(bez podkreslnika)" jest cenzurowane przez to forum?
zrob porzadne forum, account maker, zapewnij zajebisty hosting, daj dobre (nie za duze!) raty, stworz klimat klimat, ktory wciagnie na dluzej to ludzie beda grac, w tym moze i ja, ale niczego nie obiecuje ;)
jak masz kase na serwer dedykowany to mozesz pisac pw, moge Ci pomoc hehe
rate powinno wahac sie miedzy 20-50. hosting chcialbym wykupic w jakiejs firmie. acc maker mam juz. wszystko idzie w dobrym kierunku :P
20-50 ? Pozytywnie.. Juz to widze w tydzien masa 500 lv.. Gratuluje. Proponuje stage.
legendarna to jest tibia <7.50
dokladnie do momentu wprowadzenia soulpointów i łamania sie spearów.
7.6 to shit był wielu graczy odchodziło jak wprowadzali różdżki dla magów. Bo i tak byli za mocni ówcześnie, nie niebyło by miło pograć na otsie 7.6 bo nie ma to wiekszego sensu, na takich otsach gra max 30osób wiec nie ma wojen jak nie ma wojen to celowosc 7.6 jest zerowa czytaj 7.6 byla dobra tylko ze wzgledu na to ze nie miala cipbota który został wprowadzony w tibii 7.8 o tibi 7.7 nie mowi sie dużo gdyż łatki na 7.7 były czysto techniczne nie zmienialy gameplaya.
dziekuje dobranoc
harry
Na pewno bym grał ale jakby wszyscy grali uczciwie bez botów :p
i dobra atmosfera tak jak kiedyś.
Była oldera i inne otsy które nie wypaliły. Na początku grało 200 typa, po kilku dniach 100, a potem 20 osób.
Może nie wypaliło bo było za nudo?;\
exp stały 7-15 x tak żeby się nie nudziło;\ z miłą chęcią pograłbym na takim serwie;d
wg mnie legendarna tibia było 7.4 ale Ot Classictibia.com to wielki shit!-.- 2,5 x exp? przesada lepiej grać an rly;]
Tibia 7.4 , Rl map, exp z 6-7x i skill ok 5-7x i m lvl x 2 mana/hp 5/2 i było by zajebiście;] grało by spokojnie po 200 os;]
Ja mogę zagrać, czemu nie? tylko że....:
- Pacc za Free (już wole te itemy w sms shopie na które mi skzoda kasy, niż bulić co tydzień 3.66 albo tam nie wiem ile na pacca)
- exp x15 bo to ots a nie rl zeby bic lvl xxx czasu...
-skille 20-30x szkoda czasu na to żeby były mniejsze i bić skille xxx godzin żeby potem doczekać się crasha servera i nie grać wcale...
-mlvl 5x taki w sam raz ;D
-ogarniety support...
PRZYPOMINAM, ŻE TO MOJE ZDANIE... JAK CI SIĘ NIE PODOBA , TO SIĘ NIE WYPOWIADAJ NA MÓJ TEMAT... !!! PZDR... I POWODZENIA W TWORZENIU OTS... ;)
Nie no, spoko. Wyslucham kazdego i sprobuje to polaczyc ze soba.
hmm moje propozycje wyglądają następująco
pacc płatny 3,66 miesięcznie
pro itemki w item shopie np: one handed giant sword ^^
skille 20x
mlv 5x
exp 4x
fajnie by było jeśli by team zrobił jakieś swoje dodatkowe questy np:
Thais lv minimum 15
nagroda: double axe, axe ring, plate legi
potwory: orc, orc warrior, orc spearman, orc berserker
opis: gdzieś między mount sternumm a osadą greenshore wyrosła niewielka góra, niedługo po tym górę zajęły orki jako swoją nową fortecę. W nocy obok tej góry można spotkać orków spearmanów polujących samotnie na sarny. Strzeż się jednak wściekłych berserkerów gdyż to oni sprawiają pieczę nad skarbem który leży głęboko pod górą.
masz jak moim zdaniem powinien wygladac rl map ots pod tibie 7.9- (brak frostow, poi i innych potworow do pg)
poi było dodane w 7.9 ^^ - gray
- exp do 30 lvla dowolny (chodzi o szybkie przeskoczenie malych nudnych lvli), do 70 z 10-15x, od 70 z 10-5x, byle bez przesady
- mana nie moze rosnac zbyt szybko, ale tez bez przesady w druga strone 5x?
- skille- jakos ze 30x, nie skilluje nigdy na otsach wiec nie wiem jak jest git, byle nie za dlugo
- loot 2x, dobre ceny w sklepach zeby z kasa nie bylo za trudno
- expowiska od dragow w gore powinny byc powiekszone bo wtedy nie bylo jeszcze tylu expowisk typu frosty chociazby
- jakies forum by nie zaszkodzilo
Okej, problem jest jeden. nie ma zadnego przystepnego hostingu jak dla mnie.
polecam http://www.ovh.pl/ na pewno znajdziesz cos dla siebie- serwy kimsufi jezeli masz troche siana, a jak Cie nie stac to jakiegos rpsa, ale wtedy za duzo osob nie uciagniesz niestety :( ale ovh jest dobre ze wzgledu na swoja stabilnosc :)
no niby jest tam ten serwer za 150, ale on ma parametry zblizone do mojego kompa, a z koleli nastepny za 250 .. moglbym tyle placic ale jeszcze instalacja... drugie tyle
no wiesz, w koncu oni musza miec na tym jakis zarobek do tego prad, sprzet, lacze, jakis lokal itd, jak szkoda Ci kasy to mozesz hostowac u siebie skoro masz taki sprzet :P
wiem, ze w 7.9, napisalem 8.0?:p moze zdarzylo mi sie pomylic, ale wydaje mi sie, ze pisalem 7.9 ^^
no właśnie, napisałeś 7.9, a wtedy już było poi ;d
Hmm, a co myslicie o serwerze RPS IV na ovh.pl tyle jestem w stanie placic, a sprzet nawet dobry. tylko te dyski sieciowe
Nie dodam linka bo nei mam 100 postow
Z tym ze ja mam juz serwer u siebie. taki tam normalny ForFun, ale sa z niego dosc duze jak dla mnie pieniadze, wiec nei oplaca mi sie go wylaczac. Najwyzej, jak nie wypali to postawie tamten ots(4fun) na wykupionym serwerze i tyle.
noo wiadomo, ze chodzi mi o to, ze <7.9 a nie </=7.9 mniejsza juz o to
dyski sieciowe? wytlumacz. Za taka kase to chyba lepiej kupic juz https://www.ovh.pl/zamowienie/kimsufi.cgi?hard=092sk1 to juz dedyk a nie jakis tam rps ;) ale jak kupisz rpsa to nie obraze sie jezeli sie podzielisz swoja opinia na temat jakosci i wydajnosci tego sprzetu
Ty no.. Sluchaj. Podoba mi sie ten serwer
Dzierżawa serwera C-05G - 1 m-c 99.99zl
I jak myslicie, ile on graczy utrzyma?
Hmm, no to spoko, jak dla mnie. Chociaz juz wiele razy slyszalem ze takie otsy upadaly dosc szybko np. Oldera, sam na niej gralem!
To odpalaj tego serva szybko;d bo nudze sie a na takim bym pogral
Nie, nie. Nie ma co sie spieszyc. Musze wszysko dopiac na ostatni guzik. Mysle jeszcze nad jednym. Nie nad tym, czy zrobic SMS Shop czy nie, bo to nie podlega negocjacji. Sms shop bedzie. Itemy za 3,66, a PACC..? No wlasnie. Myslalem nad:
200h --- 3,66 PLN
300h ---6,10 PLN
500h --- 10 PLN
Itemy:
Magic Plate armor
100x power bolt
Golden helmet
Soft Boots
Dragon Scale Legs0
Golden boots
Blessed Shield
Wand of Inferno
Magic Longsword
Wy jak sadzicie?
@up
zależy jaki przelicznik
jak dorobisz test serwer albo alternatywny z jakimś wysokim expem *1000 gdzie będzie można poćwiczyć stare "DOBRE" pvp to wbijam i robię promocje
Może napisz w sumie na jaki exp jak NA RAZIE się zdecydowałeś
jaki m/lvl itd itp
btw : podaj link do tego twojego "Z tym ze ja mam juz serwer u siebie." zobaczę jak tam u Ciebie z ogarnianiem tematu OTS
na razie lecę spać , walnąłem subskrypcje na wątek i będę zaglądał.
Dolicz jeszcze windowsa (akurat ten koszt się zmniejsza gdy bierzesz linuksa), wszystko podbij 22% VAT'em i masz prawie 200zł.
A dedyk niezbyt dobry na rl map.. 512mB ram'u to bardzo mało, procesor 1.2GHz może nie wyrobić, bądź ukazać się w formie lagów przy clean/save.
Takie jest moje zdanie..
Exp byłby myślę x10
tamten ots to (podaję IP ale strona jest pod tym samym adresem)
xmegatron.no-ip.biz
DO MODOW TO NIE REKLAMA! Chciał, to mu podaję!!
Visher: Doliczylem te wszystkie uslugi, tak, wychodzi okolo 200zł (pierwsza wplata, reszta to 99zl/miesiac).
I mysle ze nie bedzie az tak lagowac, bo mapa nie jest duza. 18MB, tamten serwer co mam, to ma mape 14MB i sprzet porownywalny do tego co chce wykupic i nie ma lagow praktycznie zadnych, sa tylko jak ja cos sciagam albo grzebie w internecie (slaby internet, rozdzielany w porywach nawet na 4 kompy...)
Pomysł z powrotem do tamtych czasów nawet niezły. Tylko szkoda, że nie będą grać tacy sami ludzie jak kiedyś tylko same dzieciaki - chyba dlatego bym nie grał na tym OTS (w real Tibie też nie gram od dawna, m.n. z tego powodu).
W sumie widzę że tamten OTS dość fajnie ogarniasz , reagujesz na forum dość szybko i nie masz zaspamowanej strony także myślę że możesz śmiało próbować tej 7,6
jeno w sms shopie zamiast soft bootsów masz ikonke crystal mace to chyba jest ;d
edit: Lagi masz przednie :))
10:27 Maniek Back: hehe
10:27 Maniek Back: rzadko gm jest
i :
10:26 Sasklacz: zawsze tu takie lagi?
10:26 You see Maniek Back (Level 175035). He is .:PrEmIuM KoNtO:.Sorcerer.
10:26 Maniek Back: czasami
Imo zrób tak :
-Pacc 30 dni - 8 zl przelewem lub sms (droższy oczywiście :))
-Exp x2-x5 (większy nie ma sensu, na x10 w 1 dzień wbijesz 40+, i już te expowiska z rotami itp. to strata miejsca na dysku, i zamulenie servera przez respy), mlv x3 skille x3
-Trainery z systemem wpisywania kodu, albo training weapona, jakiś skrypt żeby zawsze za 1 trafiała
-Minimalnie szybsza regeneracja hp/mana
-Brak rookgaardu
-Ciekawe, ciężkie questy na itemy typu soft boots itp. :)
Grałem na Xorthi :
Loot oraz exp był zdecydowanie za duży, skille były wporządku, jako tako 80 knightem wbiłem, server miał nielada tydzien już się pojawiły 100+ lvle, które miały już rary z demonów, pamiętajmy że 7.6 nie były przygotowane dla lvli 200,300+, dlatego jeżeli postawisz takiego exprate, że w miecha można wbić 200 lvl, to masz kłopoty, musisz dorabiać expowiska itp. ;x. Dlatego proponuje expa 2-4x.Cytuj:
Rates:
Experience: 10x
Magic: 3x
Skill: 12x
Loot: 2x
Potrzebowałbyś ogarniętych ludzi do pilnowania botów, mile widziane by były nowe wyspy/tereny :), napewno podstawą stabilny server który nie będzie crashował raz na 2 godziny, oczywiście runa paralyze, jakieś szybsze haste dla knighta, wyłączyłbym soule, druidzi i sorcowie by robili runki które by miały 2x więcej użyć (żeby bardziej się opłacało od nich kupować), dodałbym nowe potwory, które wypełniłyby lukę między demonem a orshabaalem oraz między dragonem-dragon lordem (najlepiej to potwory jakie teraz są, takie same hity, tyle samo expa i hp, tylko wygląd inny poprostu :P), trzeba by zrobić długiego test servera, żeby zbalansować do końca profesje żeby nie okazało się, że na serverze któraś profa poprostu jest najlepsza. Niski exp rate odstraszył by 8-12 latków, dzieci NEO, dzieci Netii, dzieci Chello itp. (joke of course), potrzebna by była dobra reklama servera, myśle że jakby to było wszystko ok, napewno by mógł konkurować z innymi polskimi OTSami na 7.6 :).
ODRAZU UPRZEDZAM, ZROBISZ SMS SHOP - BĘDA GRAŁY TYLKO DZIECIAKI, ZERO KLIMATU NA SERVERZE, MAX 5 OSÓB ONLINE, BO DZIECIAKI LECĄ NA OTSY Z EXPEM X500+, SMSY ZA KASE BĘDĄ NIE FAIR W STOSUNKU DO INNYCH GRACZY, JAK ZROBISZ DOBREGO OTSA, TO Z SAMYCH PRZELEWÓW W MIESIĄCU ZAROBISZ WIĘCEJ NIŻ NA TYCH DURNYCH SMSACH W 3 MIECHY :X. Nie masz konta ? załóż sobie w MBanku czy coś, kompletne 0 zł płacisz.
Jakbyś potrzebował pomocy w mappingu / skryptach, chętnie mogę pomóc, mam ochote pograć na takim otsie lecz niestety moje umiejętności nie są tak wysokie.
No niestety, sms shop bedzie, bo ja musze utrzymywac jakos serwer. N razie pomyslalem ze smsy beda drozsze, niz przelewy. No i musze stworzyc skrypty na itemy i Premium za przelew, bo tego jeszcze nie potrafie :P Jak ktos wie jak to zrobic to niech sie podzieli tu, lub na PW.
Test serv planuje postawic w tym tygodniu na okres 7 dni.
To w takim razie jak masz zamiar robić SMS shop to pozdro, na 1000% nie będe grał, męczysz sie 2 tygodnie żeby pójść na demona a jakiś gruby dzieciak z bogatymi starymi będzie miał full seta, dziękuje postoje.
może zostanę zwyzywany ale muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o RL map, to akceptuje ją tylko na RL. Od otsa oczekuje tp na expy, duży exp stage itp..
Ale że to 7.6 to bym pograł :D