http://pl.tibiaml.com/page/2185/lord...inha_banished/
http://tibiopedia.pl/showthread.php?t=1348
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2817710
jak sadzicie, wierzyc tej stronie ?^^
czy rzeczywiscie dostal bana?=d
Wersja do druku
http://pl.tibiaml.com/page/2185/lord...inha_banished/
http://tibiopedia.pl/showthread.php?t=1348
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2817710
jak sadzicie, wierzyc tej stronie ?^^
czy rzeczywiscie dostal bana?=d
ale ostatni login
Last login: Nov 05 2009, 11:22:13 CET
czyli coś w tym jest :P a on dziennie gra :P
To jest możliwe. wystarczy sprawdzić, od dwóch dni sie nie logował ( trochę długo jak na niego). Ale trochę mnie zastanawia jak, po tak długim czasie cipsy dowiedziały się o sprzedaży konta. Przecież od jego 178 trochę czasu minęło.
Pewnie się najebał to się przyznał ;]
Jeśli nie, to może chciał coś komuś udowodnić?
Szczerość nie popłaca w takich sprawach.
Dzisiaj patrzalem w highscores elery-465lv
Wpisalem jego nick-466lv
Bullshit? ;x
A nie zauważyliście, że czas loginu jest tuż sprzed Patcha? A że zmieniali światy na stronie, mogło cos im się zepsuć.
Account Status: Premium Account
Nie jest zbanowany.
Przyznał się, a w komencie ma napisane, że nie używa botów.
Ciekawe co myśli sprzedawca konta o tym, że teraz to najwyższy lvl ;p
I dobrze się stało.. czuł się zbyt pewny udzielając takich odpowiedzi na supported fansite. Przy takiej ilości wykroczeń mogli by nawet dać dłuższego bana, może Tomurka by za ten czas go dogonił.
Tylko pogratulować odważnemu game masterowi.
PS. wypowiadał się jakiś cm/gm w tym temacie na tibia.com?
http://mypetjawa.mu.nu/archives/picard-facepalm.jpg
Przecież on całą karierę śmiga na niedozwolonym oprogramowaniu.
---------------
Game Support
Bana dostał, wypowiadał się Gm Aestyn na tibia.com. Lord dał wywiad dla tibiaBR, w którym przyznał się, że kupił chara na 170+ od Mauricio i botował nim do czasów mass banów. Aestyn napisał, że ban nie jest tylko z powodu wywiadu. Poczytajcie hunted.pl ;]
Sorry, jest napisane jeżeli jest zbanowany.Cytuj:
Aestyn napisał
Jeśli ma bana to dobrze mu tak nie ma to jak granie Samemu a nie przez boty ! Co To za przyjemność wbić lvl na bocie ? To traci smak gry. Bynajmniej ja mam taki pogląd na ten temat!;]
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
Pozdro! JEBAC BOTERÓW TYLKO GM MOŻE NAS SĄDZIĆ !! ;D ahhah to mi wyszło ^_^
a moze on chcial w taki sposob zakonczyc swoja kariere, bo wiadomo ze jak ma sie chara to ciagnie do tibi i nikt nie wie czy nie przelozyl wszystkich itemow na inna postac. Teraz pewnie sprzedaje na ebay gp i ma pelno kasy
Ja pierdo... jaki ty jestes zjeb, ja jade na bocie od zawsze, mnie to nie bawi zeby sie za przeproszeniem pier..... z hotkeyami i grac po 9h dziennie. Idz sie ucz i pozdro dla ciebie jezeli tibia ci sprawia taka przyjemnosc, chyba jestes ostro uzalezniony, ja mam 115 rp i chuja mi sprawia gram bo gram jak sie nudze i nie podniecam sie jak wbije jakis lefel.
@topic
Dla mnie to nie powinnien dostac, to bylo dawno, nie maja zadnych dowodow, artykul moze byc sfalszowany, wiem ze nie jest, ale to moglby byc spisek na wieksza skale, wiec nie moga go od tak zbanic.
Cytuj:
Dla mnie to nie powinnien dostac, to bylo dawno, nie maja zadnych dowodow, artykul moze byc sfalszowany, wiem ze nie jest, ale to moglby byc spisek na wieksza skale, wiec nie moga go od tak zbanic.
Jak GM Aestyn wspomina, nie tylko z powodu wywiadyu dostał banaCytuj:
If Lord'Paulistinha was banned, be sure it was not just from the interview, because yes, interviews can be faked.
Ten Lord jak sam powiedzial w wywiadzie jest juz w pelni doroslym
czlowiekiem i ma dzieci...jest powiedzenie jedno "Im czlowiek starszy, Tym głupszy" haha nie no gl Lord xD
LP został zbanowany i jak dobrze będzie to zostanie zdeleteowany...
wiem, bo GM Exilya mówiła... wczoraj na tibiacast poi oglądałem i ktoś tam coś zrobił i GM przyszedł i jeden koleś się ją zapytał czy LP ma bana, to mu odpowiedziała, że ma, a po pytaniu czy może dostać delete, odpowiedziała, nie jest taka szansa ;]
ban za sharing ;)
#down
wiem, że się nie kumulują... chodzi mi o to, że wielu chce go uwalić, Wallenn modli się o to by po banie za sharing dostał bana za coś innego, bo wtedy będzie szansa na delete
aha i jeszcze pewnie ban za acc trading dojdzie ;]
Jak dla mnie mógł dostać bana ale czemu pisze że na okres dwóch tygodni? o takim banie jescze nie słyszałem
W ogóle to wszystko podejrzane jest, ponieważ jak można dostać bana za wywiad screeny nie mogą być dowodami, a wywiad tak? Przecież wywiad mógł ktokolwiek spreparować ;] Zresztą nie moja sprawa i cieszy mnie, że LP dostał bana, ale niesprawiedliwie patrząc na całą sprawę obiektywnie, a skoro mówią o innych dowodach to czemu ich nie przedstawią? Może CipSoft chciał zaostrzyć konkurencje do 500 xD
@Spekulant
'Umarłem' - wyobrażenie np. 9 letniego dziecka LP i zabierający mu ojciec pasy i dostęp do neta oraz kompa na wszelki wypadek i przy drzwiach mówiący: 'Jak nie oddałeś wszystkich kopii recka to pożałujesz' xD <hahaha>
Jeżeli LP przyznał się do używania botów na tibia.com to wiadome, że dostał bana.
Swoją drogą nie zdziwiłbym się gdyby teraz nie grał 6-7 miesięcy, natomiast zaczął by grać postacią żony, czy syna, czy córki, czy ciotki, czy wuja, stryja i kogo tam jeszcze :D Chore !
Zabawne sa wasze teorie :> Bana dostal ale tylko na 1 chara. :) I napewno nie przestanie grac :>
W jakims poscie.. bylo napisane ze GM Aestyn czy jak mu tam szlo.. potwierdzil to iz LP dostal bana. : )
pozdrawiam tych którzy cieszą się, że LP dostał bana bo Tomurka go dogoni....
Tomurka też zasługuje na bana: bot albo sharing sam już nie wiem i na dodatek trapuje ludzi - a na non-pvp jest to zabronione...
imo Tomurka to jeszcze większy pajac bo boi się wyjść na pvp... i kozaczy tylko bo bot mu się nie ścina ;]
Z dwojga złego wolę LP, on przynajmniej jest w miarę inteligentny. Tomurka to dwaj bracia, którzy po angielsku nawet przywitać się nie umieją.
1. Wywiad to nie dowód.
2. Wywiad można sfakeować.
3. On nie boci ( przynajmniej nie widać za bardzo ).
Żadnego bana imo nie dostał.
@edit
Gdzieś tam było, że dostał bana na 2 tyg. - za bota jest tylko 30 dni, za share/trade też 30.
u right...
ja zgarnąłem bana bo na game czacie napisałem że postawie bota na ratach bo super exp i loot...
do żartów ofc; jakiś senior to widział i mnie zraportował :D
co do bocenia przez LP... to prawda, są camy - no albo przynajmniej były... nawet nie wiem czy na tibiacast kiedyś nie bocił xD
Jakies potwierdzenie ze Cmi przeprowadzili ten wywiad?
1.Wiekszosc Cm to niemcy (Cm pracuje w Cipsofcie ktory jest firma niemiecka)
2.L'p zna tylko jezyk portugalski,watpie ze w Cipsofcie pracuje ktos kto zna j. portugalski i bedzie sie fatygowal zeby przylapac jakiegos gracza
3.Jesli wywiad byl przeprowadzony z normalnym graczem (Cm zadawal pytania z postaci bedacym zwyklym graczem) to najprawdopodobniej rozmowa odbywala sie na pw ktore z tego co mi wiadomo nie jest brane pod uwage w przypadku zlamania tibia rules.
4.Co L'p moze obchodzic zwykly gracz ktory do niego napisze,rownie dobrze moze pisac prawde lub klamac.
5.Jaki widzisz cel w banowaniu kogos kto przynosi zyski i lapaniu go na sile? Ja zadne.
O ja.
Wy nie macie normalnego życia?
Wbijacie na tibia.com i w community od razu patrzycie liderów tej pixelowej propagandy?
Szczerze mówiąc to, że nie loguje się od kilku dni nie jest dla mnie podejrzane.
Może po prostu zmądrzał tak jak niektórzy którzy w to grali?
A strony, żeby mieć posłuch zaczęły pisać takie rzeczy.
LP dostał bana.
on ostatni raz logował się 5 listopada.
jak on codziennie gra po 10godz.
...
Ban na 100% każde znane forum o tym pisze!
up. pewnie bo to żeby nas powkurzać :)
niektórzy twierdzą, że on botuje, ale w jaki sposób na tym lvl? mógłby mi ktoś wytłumaczyć, gdzie puszcza bota? na demonach? [na frostach]
aha i granie na bocie =\= botowanie.
A to trzeba jakiejś specjalnej filozofii, żeby na tym lv botować? Nie rozumiem pytania...
To juz są boty które granują potwory?
No przecież możesz sobie ustawić, że postać bije z melee + czar (exori hur, exori..) Dodatkowo jak cie otoczą, też możesz ustawić np. grana.
Poza tym po co ma granować? Nie może z melee?
@up
Jeśli wybiorą jakiś fajny (no wiesz z ciekawą fabułą) to chyba zostanę botterem.
Wywiad na TibiaBr.
Można dać, poza tym w Account Status jest napisany tylko typ konta czy jest płatne, czy nie.
Skoro ta gra nie daje Ci żadnych przyjemności to po kiego grasz? Co z tego, że sobie ustawisz bota, wyjdziesz na dwór i masz 2 lvl więcej? Czujesz się wtedy bardziej fajny, bo masz te 2 lvl więcej?
Wywiad został przeprowadzony przez Promoted Fansite, więc raczej fałszerstwo odpada.
Niby TibiaCast istnieje już jakiś czas, ale nie była ona dostępna w Polsce, więc tego nie wiemy dokładnie.
Co jak co, ale facet ma jaja. Jako jeden z nielicznych przyznał się do czegoś, za co dostanie bana. Nie wiem, czy był tego świadomy podczas ujawnienia tych tajemnic, ale jak widać nie wahał się ani trochę, żeby je ujawnić. Jestem bardzo ciekawy jak ta cała sprawa się zakończy.
A moze to podstep cipsoftu ? moze teraz beda wrabiac kazdy wysoki lvl (400+) ze botuje bo nie maja pomyslu jak urozmaicic takiemu lvlowi gre, a nie chca wiecej oskarzen ze psuja tibie ? nie zdziwie sie na reset charów ^^ a wtedy bye bye kasa za pacc :)
@down: Widze ze zabrakło ci inteligencji aby wyczuc nutke ironii/humoru ;)