Dostaliscie bana? :D Na ile charow?
Ja dostalem bana na 3 bot chary, 60~lvl.
Warning: Account will be deleted in case of further rule violations!
@edit
wie ktos moze kto dostal bana z najwyzszym lvlem?^^
#down
taa hahahahah :D
Wersja do druku
Dostaliscie bana? :D Na ile charow?
Ja dostalem bana na 3 bot chary, 60~lvl.
Warning: Account will be deleted in case of further rule violations!
@edit
wie ktos moze kto dostal bana z najwyzszym lvlem?^^
#down
taa hahahahah :D
Pozdro dla tych co planowali jutro 'skasować' chary ;d
Wiedziałem że to jest taki pro sposób że szczeny opadają.
o_O...
Myślałem, że mass ban będzie 2-4 sierpnia :D...
Trenowałem mlv od 1 do 30 i bana nie mam (-:
Hah... Mnie nie zbanowali. Mimo tych mass banów to botterów i noobów z harmonii nie znika tylko przebywa. Spróbujcie iść na trolle na harmoni w AB. To będzie ich 4-5. Na dwarfach pod Kazo około 4~. Raczej te mass bany nie dają tylko powiekszają plagę botterów.
mozecie mi powiedziec jakim cudem botujac cash makerami 24h na dobe (no dobra, 23h 45 min, bo ss...) od ss do ss przez 24 dni (od lipca, w drugim tygodniu pojechalem na wakacje) nie dostalem bana? i niech ktos kurwa powie, ze low lvle tez banuja -.-
jechalem na elfie
elf ;] 87 ek / brak bana ;D 2 raz już ominąłem fale sunami ;d
Name: *******
Sex: male
Profession: Knight
Level: 46
World: Refugia
Residence: Ab'Dendriel
Last login: Jul 31 2009, 02:39:21 CEST
Account Status: Free Account
Account Information
Banished: until Aug 30 2009, 18:36:08 CEST because of using unofficial software to play
Created: Jun 05 2009, 16:28:35 CEST
Name: ******
Sex: male
Profession: Druid
Level: 61
World: Refugia
Residence: Thais
Guild membership: *****************
Last login: Jul 30 2009, 18:33:22 CEST
Account Status: Free Account
Account Information
Banished: until Aug 30 2009, 18:31:39 CEST because of using unofficial software to play
Created: Apr 10 2009, 22:06:50 CEST
w tym miesiacu tak o, tyle w tym temacie ;/
dla tych ktorzy tacy dumni ze sie wywineli
KIEDYS TRAFI KOSA NA KAMIEN:P
Heheheheheh :)
Nie bocilem, nie dostalem bana ale mam 38 dni pacca i zamierzam teraz bocic caly miesiac, jak dostane pozniej bana to nie bede plakac ;]
ja proponuje zaostrzenie regulaminu tego dzialu - jezeli pojawia sie temat o mas banach nie powinien to byc temat do przechwalek jakiego chara mi zbanowali, a jakiego nie
czy tam 5:0 dla mnie przetrwalem kolejna fale.
ponadto chce przypomniec o temacie o rzekomym 100% sposobie na ominiecie bana - niektorzy nie zdazyli chyba usunac charow ;d
ja i tak bana nie dostalem i k. . . . niespamuje wszem i wobec.
kiedy zrozumiecie ze to wykrywa nie wszystkie osoby narazie nikt nie wie jak to dziala.
. . .
coz naprawde te tematy to tylko nabijanie postow przez osoby ktore pisza ze przetrwaly fale. to jest juz irytujace -.-
a liczba botterow wcale nie maleje - taki bociarz zrobi sobie nowe cashmakery do next bana ;d
Nah ja bocilem przez 3 miechy na Tibiabot ng i bana nie bylo 15 lipca kupiłem blackd i pobocilem z tydzien i juz ban sie zlapal zal tego blackd
wiedziałem, że sposób 1-5 dzień miesiąca delete char jest błędny ;)
@top
44 knight - bot char
Banned ;D
2 chary bocone - bana nie ma ;D I mam nadzieję że nie będzie ;p
LOOL to mass ban był? ja żem botował pilnie z 4 dni cave botem i fishem i nie załapałem. nawet dziś rano odpalałem i nic ;D
@edit
ważne
nie wiem czy wy wiecie o tym :P
jakiś koles na help gadał i coś ciekawego znalazłem
21:13 Rue von Ruenis [18]: any tutor?
21:13 Rue von Ruenis [18]: i maybe found bug
21:14 Krolly [80]: Whats the bug?
21:14 Rue von Ruenis [18]: http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters
21:14 Rue von Ruenis [18]: Look on character "Nigon Wora"
21:14 Rue von Ruenis [18]: there is written "Banished: until deletion because of using unofficial software to play"
21:14 Rue von Ruenis [18]: and he is still online
21:14 Gryphek [165]: It's not a bug
21:14 Gryphek [165]: The tool only banish players, they dont get kicked.
21:14 Rue von Ruenis [18]: ahh
21:15 Rue von Ruenis [18]: So when they logout
21:15 Gryphek [165]: They can stay online till ss but they cant log back.
21:15 Rue von Ruenis [18]: Ahh so thanks
21:15 Gryphek [165]: Any time
@down
chodziło mi o to że te urządzenie może działać cały ten dzień :P
@2xdown
też tak myślałem :P
@up
Zawsze tak było.
@topic
Mój kolega "kończy" z Tibią i bocać cały czas, gdy miał stamine 130 ekiem nie dostał bana (a chciał bo by deleta dostał, jedyne co go od Tibi odciągnie). Ja tak samo, na jednym charze bociłem i tez nie dostałem deleta.
Bardzo dziwne.
Po 1. Botowalem z tydzien (krotko co ? xP)
po 2. Jechalem na elfbocie i elfbot ma to do siebie ze jak sie zalogujesz na postac i go wlaczyc to debuga dostajesz, oczywiscie nie wiedzialem i klikalem 'ok' wtedy wysylal raport czy cos i wedlug legenty powinienem dostac bana
Po 3. ostatnio przez ponad tydzien jade na mc i sobie tak skilluje i nic Oo
I bana nie dostalem. :D A juz myslalem ze sie porzegnam z katem zaraz, mimo to ze mam pacca i balem sie botowac uzywalem mc... xD
Heh dziwny system :D
Pierwszy raz dostałem bana, a nawet 2 od poczatków istnienia tego antybota. No i oczywiście byli to cashmakerzy (41 i 23 knighci).
Może dostałem dlatego, że przez cały tydzień jeżdziłem 12h+/dobe?
Wcześniej nimi max 5h dziennie się botowało i jakoś byli nietknięci. Niestety tylko Cipsoft wie jak dokładnie działa ten system.
Ale my botterzy nie poddamy się i nadal będziemy bocić!
Przedwczoraj założony nowy cashmaker i dziś do niego dołączyło jeszcze dwóch.
@2xup
Po co komu stamina na ek do kasy? ;P
@up
Ciebie tu nie było :<
Nie znam nikogo kto jechał tylko na elfie i dostał bana. Rozmawiałem już trochę z twórcami botów i na 99,99% jestem pewien że system działa po stronie serwera. Prawdopodobnie sprawdza sqm czas między spellami itp. Wg mnie kluczem do sukcesu jest używanie skomplikowanych wp oraz unikanie reportów bo reporty mogą mieć wpływ na osoby sprawdzane narzędziem.
Aqualek
Proponowałbym przenieść temat na:
forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=333539
Świetnie że cipsoft robi coś z boterami. Sam kiedyś botowałem jak grałem na non pvp. Teraz na pvp wiem gram czysto i przejrzałem na oczy jakim idiotom byłem. Boty okropnie utrudniają życie zwykłego playera. System za mało skuteczny skoro tyle osób tutaj uniknęło bana ;/
Nie dostałem bana, a byłem przygotowany na to, że dostanę. W sumie to tylko do Trade Channel używałem tego bota i robienia ES'ów, więc nic strasznego nie robiłem aż tak. Tak, wiem. Samo używanie bota jest już straszne, no ale ;)
Macie się czym chwalić --.--. To jest czyste oszustwo. Swoich rodziców, czy kumpli też oszukujecie? Bardzo dobrze, że Cipsoft coś robi w tym kierunku, ale niestety jest to tylko kropla w morzu. Bany powinny byc na numery IP, a nie na poszczególne chary.
Jechałem na elfie cały czas, ale ziomek mówił weź blackd, bo lepsze. To sobie zamówiłem za 100k blackd. Pobociłem 3 dni i ban -.- . Akurat 31 pacc mi zostało.
omg double
do kasacji
Przepraszam, ale co do gry mają moi rodzice i kumple? ;o To, że ktoś sobie pomaga w grze to nie znaczy, że w życiu RL też jest taki. Może Ciebie bawi siedzenie nad pikselami 19h i klikanie co 2 min na slima, czy robienie run, ale innych nie.
Ban na IP? Taa, tylko, że dużo osób ma zmienne IP, poza tym znalazłoby się na to też sposób.
@ Adi_wro
Zawsze możesz być w kolejnej fali banów.
ja dostałem banna na pierwszej fali a uzywałem ng ;s i teraz sie boje bocic ;]
Ja z kumplem po 8h dziennie na bot acc i bana nie było i nie ma NG nie jest złe :D
nie zauwazyliscie ze cipsoft daje szanse innym?? moglby zbanowac 50k kont w 1 massbanie ale daje szanse ludziom zeby przestali to robic i banuje "prawie" taka sama liczbe osób co miesiac;)
Ja sobie wybociłem 30 sorca od zera i bana nie ma, a jak knajtem tylko leczenie miałem włączone to ban poleciał (102 ek) ;p
ja bociłem moim kinem około 7h i jakoś bana nie dostałem :S tak samo kolega nie dostał;d niewiem czy ten system jest taki słaby czy ng takie dobre xD
Kolega dostał bana na moim drugim koncie, które mu dałem :P
Sam narazie nie dostałem.
@edit
1. Jeśli mam jeszcze w Criminal Records ban na 7dni za wysłanie linka, to po otrzymaniu bana za bota dostałbym delete?
2. Kiedy koledze skończy się 30-dniowy ban, to po jakimś czasie może dostac znow bana za bota, ale zeby nie dostac delete? (np. jak zniknie z Criminal Recordds?)
4 Konta = 0 banów , ng :D W dalszym ciągu uważam że to fake że
łapią zawsze 5k+ ludzi , albo to limit bota xd
Co do kolegi wyżej
1. Nie powinieneś dostać bana po najpierw są na tydzień potem na miesiąc a potem delete
2. Po 3 miesiącach (z tego co pamiętam xD ) jest usuwany z criminal record więc tibia.com i odświeża :P
Zazwyczaj od razu jest na 30 (zależy od przewinienia), ale jeśli ma tylko bana na 7 dni, to jeszcze delete nie będzie.Cytuj:
1. Nie powinieneś dostać bana po najpierw są na tydzień potem na miesiąc a potem delete
Po 6 + czas do końca miesiąca.Cytuj:
2. Po 3 miesiącach (z tego co pamiętam xD ) jest usuwany z criminal record więc tibia.com i odświeża :P
Używałem Tibię Auto, N-Bot'a na wiele różnych sposobów. Od bocenia na mlv do wbijania expa, leczenia, xraya, łowienia ryb i wielu innych funkcji jakie oferowały mi te boty... nie wbiłem żadnego bana >.<.
1:0 dla mnie ;)
2 wybotowane chary po 12h dziennie ;)
70 najt baned na innych charach nie bylo dopiero za 7 razem dali rade
A nie wiesz, że wiele się wynosi z gier do świata rl? Potem taki delikwent zacznie w prawdziwym świecie oszukiwać i iść na łatwiznę. Bo po co uczciwie. To w takim razie po co w ogóle używasz bota? Lepiej od razu kup postać i itemki na allegro.
Co do IP to zauważ, że np. użytkownicy neo mają zmienny. Ale nie mają zmiennej tej nazwy użytkownika lub tej takiej domeny.