A co ciekawsze, do tej pory, po świecie Tibii chodzą ludzie, którzy mogą używać czarów nie związanych z ich profesjami (np. Paladyni używający Summon Creature).
http://www.tibiahistory.com/wp-conte...pellscroll.jpg
Wersja do druku
A co ciekawsze, do tej pory, po świecie Tibii chodzą ludzie, którzy mogą używać czarów nie związanych z ich profesjami (np. Paladyni używający Summon Creature).
http://www.tibiahistory.com/wp-conte...pellscroll.jpg
Niesamowite! Co do tych scrolli wiedzialem, ale ze palek moze np; zsummonowac monka! Ostro, prawdziwa maszynka do zabijania bez waste :D (chociaz, na wyzszych lvlach raczej nie przydatne) Aczkolwiek, zawsze mozna poskillowac... ;D(skille 100+ i po skillowaniu xD)
Szkoda tylko ze nie powiedziales ze jest pallek z exevo mort hurem, i drut z mas visem. Albo i odwrotnie, nie pamietam. Jak juz chcesz napisac ze dawniej uczono sie spellow ze zwojow to przynajmniej zrob to kurwa pozadnie.
//From V to the A
Ale to już jest na 99% nieaktualne, że dane profesje mogą używać czarów innych profesji.
up
eee, ci co sie dawniej nauczyli to mogą...
ciekawe czy jeszcze zachowały sie jakieś z tych zwojów, były by warte majątek ^^
Idź pan stąd i się nie kompromituj; chodzi o samo wskazanie zjawiska, a nie wypisanie pełnej listy kto co może...
O ile nic nie zmienili w ostatnich dwóch update'ach, to jest to jak najbardziej aktualne (oczywiście dla postaci, które się tych czarów nauczyły, gdy jeszcze się ich nauczyć dało).Cytuj:
Ale to już jest na 99% nieaktualne, że dane profesje mogą używać czarów innych profesji.
@up
No nie jest to takie pewne. Dla przykładu - druidzi mogli robić kiedyś gfb, po zmianie tego czaru (only for sorcerers), mój druid stracił taką możliwość, a zapłata za naukę czaru wróciła do banku ;) Nie wiem jak jest w przypadku baardzo starych graczy i zwojów.
Tak de facto, to chyba nie ma udowodnionego przypadku takiej postaci. Wątpię, czy nawet za czasu gry Minsafo był kto taki.:)
Jak najbardziej są, jeszcze 1,5 roku temu (czyli gdy większość z z Was już grała) widziałem jak rzucali takie czary.
Niemożliwe. Musiałoby, by być o nich głośno. Jakiś konkretny nick?
Lightbringer.
Flamehead.
Salve Knight, palek z Anticy może summonować.
up jezeli o prawda to ma wypas :D chcial bym latac pallem z sumonami :D
jeśli taki scroll z exori na przykład się jeszcze zachował to każdy pall/sorc/drut zapłacił by za niego miliony (oczywiście jeśli da się użyć) bardzo dobra ciekawostka
Haha, palladyn/knight z własnym sumonem xD
to druidzi z exevo gran mas vis też muszą jeszcze być
ogólnie to sam bym kupił druidowi za każdą kase exori
No to gl druidem/sorcem/palkiem z exori:
a)exori san, exori con, exori flam, exori frigo, exori vis itd walą dużo, po co Wam exori?
b)musielibyście zamiast spearów/wandów/rodów nosić broń meele
c)musielibyście mieć dużego skilla, bo inaczej hity by wynosiły dużo mniej, niż dużo tańsze skille zamieszczone w podpunkcie a.
Btw kiedy usunięto te zwoje (Aby obcykać, na których światach jest szansa na ich spotkanie) i prosimy o jakieś nicki osób, które posiadają skille, których nie powinny.
Nie zapomniajcie o runie convince creature >.<
Runie jak runie. W sumie jestem ciekaw, czy te dodatkowe umiejętności się przydają tym postaciom? Knightowi raczej na pewno, pallowi na pewno też. A sorc czy tam druid?
widzialem kolesia o wygladzie wild warriora, byl to knight z okolo 30 lvlem, mam gdzie sska, konto zalozyl w 2008 roku... server nerana nick jakiman as
/\ co w tym dziwnego ? ;x każdy tak może, knight outfit i na szaro ;x
Ja słyszałem kiedyś, że podobno gracz o nicku Hesperides ma na druidzie exevo gran mas vis. Ale czy to na 100% prawda to nie wiem. Postać ma od 2001 roku więc może to być bardzo możliwe
Teraz już praktycznie ludzie posiadający takie wyróżnienie 'wyginęli', rzadko się o takich słyszy. No, ale nie ukrywajmy że palek + summon monka = piękne skille, czy też knight + exura vita = piękny exp ;)
#down
Bubble, i nie wydaje mi się.
up podobna buble(nie wiem jak się ten nick pisze) ma właśnie exurę vitę
Nie wiedziałem ani o tym, że uczono się ze scrolli, ani o tym, że jeszcze są tacy ludzie, którzy mogą summonować oprócz prof magicznych. Gram już w tibie 6 lat, ale jeszcze wiele nie wiem widać ;d.
ja teraz też wolałbym zwoje
to musiało być fajne ;p
Awesome :D Fajnie by było teraz grać Palladynem, mieć czar Summone Creature(tak jak napisał autor) i Summonować sobie Monka:)
W sumie jak by teraz wprowadzili Scrolle (oczywiście poszczególne dla poszczególnych profesji)całkiem fajnie by było :)
W jakim depo jest zrobiony ten screen?
wydaje mi się że w Tibia City (dzisiejsze Thais)
Tak, to jest dzisiejsze Thais.
Nie chciałbym, żeby podleciał do mnie jakiś 666 EK i jebnął z UE ;p
niegdyś na novej grał Baggins(delete za pk xD) - 99ms latał z exura sio i exura gran mas res - przez te dwa czary najbogatszy swego czasu gracz z novej bo byli tacy co płacili gruubą forsę, każdy chciał go w żeby cie leczył i bil jednocześnie natomiast inny gracz tyle ze z eterni - ek, nicku nie pamiętam ale coś na E (Eraton? Eredan?) latał z exura gran - leczyc sie mocno nie leczyl ale na pewno porównywalnie do exana mort
jeszcze jest wieelu starych wyjadaczy z ciekawymi czarami tylko trzeba ich poszukać - najwiecej na antice, novej i eterni
Ja dzisiaj na Antice spotkałem MS'a z "exura sio"
Hesperides czy jak mu tam ma na bank UE
Gugo też miała jakieś spele nie dla swojej postaci
Myślę, że w ostatnim update czary wszystkim usunięto, tak samo jak paladynom utanę vid, mimo, że mieli ją kupioną, to znikła.
20.07.2014
Załącznik 323843
Mieć taka postać to by było coś, może i te czary się tak nie przydają bo wiadomo są słabsze niż powiedzmy u sorka ale jednak jest to ewenement :P
nadal to dziala z tymi czarami? tzn ten palek moze tak o se jebnac vis luxa?:D
@UP: ta jezeli jest postac ktora uzyla kiedys tam scrolla to moze