Jak możemy przeczytać na Tibia.com 5594 konta zostały zbanowane za używanie nielegalnych narzędzi. To już piąta fala automatycznych banów w ostatnich miesiącach. Jeżeli chcecie uniknąć banów radzimy wam nie używać nielegalnych programów.
Wersja do druku
Jak możemy przeczytać na Tibia.com 5594 konta zostały zbanowane za używanie nielegalnych narzędzi. To już piąta fala automatycznych banów w ostatnich miesiącach. Jeżeli chcecie uniknąć banów radzimy wam nie używać nielegalnych programów.
Tak !! Hail Cipsoft :)) !! Wie ktoś o jakiś h-lvlach ? ; ))
Szkoda że nie dobili do 6k ; ]
Wielkie gratulacje dla CipSoftu !
Kocham Cipsoft :****.
Dzisiaj kupuje pacca i wracam spowrotem do gry.
zyskali 1 gracza wiecej.
Znowu mnie nie złapali to już 4 raz :)
Chyba zacznę normalnie grac xD
hahah dostałem bana na 11sorku a na charach które ciągle bocą nie.
co ciekawsze ten 11lvl wbity ręcznie byl.
pozdrawiam
pewnie 70% tych ludzi którzy dostali bany miało 7-dniowego pacca ;-)
lov cip
yur comm de s
BlackD _/
Account banished until Jul 03 2009, 15:47:37 CEST because of using unofficial software to play (Automatically detected.)
Z dwoch kont trafilo na konto z glowna postacia[*]
Na szczescie moj stary bot char przetrwal wszystkie mass bany, wiec tym razem popracujemy z elfbotem ;)
@@
Mogliście mój temat tu przenieść i go odpowiednio z edytować...
@Topic
Dostałem bana na koncie głównym (126knight) na szczęście cieszę się że nie zdążyłem kupić kolejnego pacca ;D ^^. CipSoft miał rację prędzej czy później każdy dostanie bana kto używał bota... ja przetrwałem 3 edycje 4 nie podołałem ;< so? na każdego w końcu spadnie 30 dniowa przerwa ;> heh
Same here. Dopiero co zaplacilem za PACC, teraz sobie poczekam ;)
Bardzo dobrze, ze te bany daja. Kumpel dostal bana w poprzedniej fali i wyszlo mu to na zdrowie, sam teraz mowi ze botowanie to glupota i strata czasu, bo to nie jest prawdziwa gra, i ja sie z nim zgadzam :)
No ale, z tego co pamietam, to wczesniej byla fala za MageBomba (m.in. chary tworcy BlackD dostaly delete), a pozniej fala za modyfikacje klienta. A teraz bany za normalne uzywanie bota. Popraw mnie jak zle pamietam : ).
@top
Ciesze sie bardzo, tylko szkoda, ze w koncu nikt w Tibie grac nie bedzie, mozliwe ze tibia chyli sie ku upadkowi ; s
ehh, coś robią ale słabiuutko...
5k?
jakby było ze 10-20k - o! i to najlepiej co miesiąc
Rzeczą, która mnie ciekawi jest to skąd oni cały czas biorą po prawie 6k kont do 'ukarania' .. Skoro cały czas tak banują, 3/4 tych wyłapanych kont powinna mieć deleta, a co za tym idzie, zostaje coraz mniej kont do banowania.
A tak btw, mój botchar dalej nie tknięty.
Anyway, respect za ten system.
Bójcie się, każdy prędzej czy później zostanie złapany ;p
Jedna postać-botchar jak nic, skillowałem i expiłem na bocie. Nie mam nic przeciwko zbanowaniu tej postaci, bo zgrzeszyłem słusznie.
Druga postać-bot tylko przy skillowaniu! IMO jest to dużo mniejsza szkoda, bo nie zajmuję expowisk ludziom niebocącym. Szkoda mi tej postaci, wiązałem z nią duże nadzieje;p Po 30 dniowej przerwie nie będę już bocił ani odzywał się na game-chacie (Na moim świecie łatwo tam o bana ;p)
Złapała mnie dopiero ostatnia fala, ale od razu 2 konta na raz. Pech ;p Nie będę już bocił ;p
1. 4959 Accounts Punished for Cheating
2. Today we have punished 5163 Tibia accounts for using unofficial software to play [...]
3. Today, 5103 Tibia accounts have been punished for using unofficial software to play [...]
4. Today, we have punished 5925 Tibia accounts for using unofficial software to play [...]
5. Today, 5594 Tibia accounts have been punished for using unofficial software to play.
Od najstarszego do najnowszego, jak widać, tych większych fal było już co najmniej 5. Te mniejsze za Mage Bomba etc. też bym skopiował, ale ich nie liczę.
Po raz piąty wielkie GRATZ dla CipSoftu! Widać ten ich system potrafi złapać każdego :) A co do osób które przetrwały 5 fal: nie bójcie się, na was też przyjdzie pora. Osobiście ostatnio bociłem swoim sorcem 2 lata temu i to tylko kilka dni, od 17 do 22 lvla ;d
100% Bot knight... od 0 do 75 lvl, free acc jedynie 7 dni premium :). Bocenie niemalże dzień w dzień. Jak na razie nie dostałem bana. Używam ElfBot oryginał.
Botuje tylko na slimie i nie dostalem bana a boce juz ponad 3 tyg. i nic ;] innymi harami tez ;] nie boci sie 24/h bo to bez sensu boce max 4h dziennie i to mi starcza ;]
Ale i tak Gz na cipkow ze im sie chce szykac botow
a co do tego ze kazdy knight do 75lvla jest wybotowany wez z dynki w monitor sie je**** zanim cos glupiego napiszesz ;]
Account banished until Jul 03 2009, 16:00:17 CEST because of using unofficial software to play (Automatically detected.)
Super. Dopiero co aktywowałem pacca i dostaje bana. ;*
Czas zacząć grać uczciwie! Od tej chwili oświadczam, że nigdy więcej nie włączę bota.
Zrobiłem sobie paladyna i nim teraz gram ;d. 62 ek praktycznie wybocony od zera sobie odpocznie.
bot blackd
mam naprawde duzo postaci:
opcja stealth gowno daje.
bana dostaly TYLKO chary ktorymi CAVEBOTOWALEM. mam z 50 kont, na wszystkie wchodzilem z botem, uzywalem opcji autoleczenia, exiva xxx i innych funkcji bota i nie ma bana. Jednak te ktore szly na cavebocie w 60% sa zbanowane.
uwazam ze pierwsza polowa miesiaca jest bezpieczna, te chary ktore wybocilem na poczatku nie dostaly bana. bana dostaly tylko te ktorymi bocilem w ostatnich 2 tygodniach
;) Osobiscie juz od dawna nieuzywam bota :>
jednak uwazam to troche bezsesnu gdyz bana dostal moj kumpel ktory uzywal ng tylko do lighta i x-reya ;/ a znajomy ktory jedzie na cavebocie spokojnie dalej boci :PP
ogolnie to ja sie ciesze z tych banow ^.^ oby tak dalej Cipsoft :PP
hehe, nie bądź taki do przodu ;)
Ja bociłem również na slimie, ba,nawet mniej,po 2-3h dziennie. Cały czas przy kompie,jedyne co robiła za mnie Tibiaauto to wymawianie exury i atakowanie klonów. Także spokojnie,za miesiąc pewnie dostaniesz bana.
Nie powiem,zdziwiłem się.Zastanawiam się teraz jak działa ten ich auto-wykrywacz. I fakt,nauczka jest.;)
ja już się przerzuciłem na pvp bez bottowania ;p a wcześniej bociłem na n pvp
Za każdym razem niby 5 tysięcy kont. Wierzycie w to? Ja nie! I tak nie banują wszystkich botów...
Nie banują wszystkich co miesiąc.Ale stopniowo miesiąc w miesiąc każdy, który boci/ł dostanie tego bana. Wyobraź sobie co by było gdyby zbanowali nagle 70% graczy, bo tyle regularnie używa bota. Dlatego wolą co miesiąc banować stałą liczbę graczy.
LUDZIE, KIEDY WY W KOŃCU ZROZUMIECIE, ŻE TE BANY LECĄ LOSOWO? NIE WAŻNE CZY KTOŚ UŻYWA TYLKO LIGHT HACKA, CZY CAVEBOTA, CZY SIEDZI PO 2-3H DZIENNIE CZY 32H/DOBĘ? TO NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA! To, że nie złapali was teraz nie oznacza, że wcale nikogo nie wykryli - po prostu macie farta
Tyle ode mnie. Sry ale się ostro wkurzyłem. Nie wiem jak można być takim ignorantem :s
HAHAHA ! A ja jak narazie nie dostalem ani jednego bana , chociaz boce po 5h dziennie , paroma kontami ;d
Jedyny criminal records jaki posiadam to warn za offensive statement ;d
Te bany powinny być na IP. Co z tego, że zbanują jak te nowe pseudo boterki to wyrastają jak grzyby po deszczu.
TAKK?
no wiec bardzo ciekawe dlaczego niektorymi charami ktorymi nie cavebottuje nie dostaje banów a tymi co uzywalem cavebota tak, powiesz mi? zbieg okolicznosci? 20 charow ktorymi intensywnie pkuje, kradne i do tego wszystkiego uzywam bota, nie mają banów, a 90% tych ktorych puszczałem na cavebocie ma. sorry ale nie wierze w taki przypadek...
mówie ci, mam bardzo duzo postaci i po 5 fali chyba troche wiem...
Ja myśle, że to kilka rzeczy sie na bana zbiera. Raz, że głównie dostają te postacie bany które nie mają warningów. Bo jak wszystkich botterów wykasują to nie bd mieli zarobku. Po drugie mają chyba nadzieję, że jak ktoś dostał bana to nie będzie bocił, ale jak jeszcze z miesiąc/dwa pobottuje to do pieca z nim i tyle. Taka jest moja opinia ;p A tak w ogóle bana nie dostałem bo nigdy bota nie odpaliłem xD
Pozdro,
Fixty
heh też bana złapałem ale jak już są te bany i botować nie można mogli by trochę zwiększyć wbijanie skilla dla knighta ;d
Śmierć Wszystkim Botom...
#Wysiu
Bocisz 5h dziennie?
Kiedyś cię złapią ;)
#Zdenek:
Hahahha dobry żart ;]
#Fixty :
Dobry tok myślenia :D
Jak ktoś się nie poprawi, to delete .
#topic:
Po 1
myślę nie banują all botterów naraz (bo tibia by była grą bez większości Ek ;) ) Wystarczy że program wykryje i na początku następnego miesiąca 30 dniowy urlop ;-]
Po 2
Myślę że ten program większą uwagą obdarza postacie powyżej 50 lvl (lub 100+)
Po 3
Raczej napewno częściej dostana bana chary, które postawione są na cave bocie. Wg mnie program wtedy sprawdza ścieżkę po której chodzi postać, kiedy się leczy itd.
Ale to wszystko tylko moje przypuszczenia :p
Nie mam żadnego poparcia faktami i eksperymentami :)
Btw:
Przestańcie się zacieszać że nie zbanowali waszych pro evul botcharów typu 40 kina bo to żałosne jest.
Dobry Bot char to tak 70 + lvl (na kasę)
Jeżeli chce się grać to ręcznie :p
@TojaIu
Człowieku weź coś ciężkiego i walnij się w głowę....
Piszesz najpierw że 60% postaci które puściłeś na cave bota dostała bana a teraz piszesz że 90% dostała więc człowieku nie pie**** głupot i nie najeżdżaj na innych.... skoro nie masz racji... Ja poprę to co piszą inni poprostu macie farta.. ja dostałem bana cóż bywa, botowałem to dostałem.... was też to nie ominie
Ciekawe kiedy ludzie skoncza z botami bo narazie jakos niewidac zeby sie tym przejmowali bo ciagle po 5k banow jest :/
Ktora to juz jest fala?
W kazdym razie jeszcze ani jednego bana nie wylapalem,chociaz boce i uzywam mc od poczatku : )
lol, mówiłem mniej wiecej... nie liczyłem ile postaci wybociłem i nie obliczalem ile z nich stanowią te co dostały bana... powiedziałem tak tlyko orientacyjnie, powiedz mi czy ma to jakieś znaczenie?
Ja w przeciwieństwie do ciebie bociłem dużą ilością charów i widze które dostały a które nie. Nie mów mi ze to kwestia szczęścia, bo żaden z charów na którym nie cavebotowałem tylko korzystałem z innych funkcji bota NIE DOSTAŁ BANA. Natomiast te które uzywałem do cavebotowania dostały prawie wszystki.
PRZYPADEK? nie? to zamknij ryja plx
heh ja swego czasu (jakis miesiac temu) jeszcze botowalem z 15/24h i jedyne co dostałem to pozycję Senior Tutora ;-)
@up
przestan sie bawic w pożal się boże adwokata bo ci to nie wychodzi....
ja wybotowalem 120 ek w 2008 i nabilem kilka lvl na blackd gdy bylo to wielkie banowanie i nie mam bana :) moze dlatego ze mam nie wlaczony pacc na moim account od zeszlego roku a bym mogl ktos powiedziec czy uzywa neostrady, blackd i nie ma bana za botowanie ?
Ja nie mam bana, chociaż dużo botowałem... kiedyś. Wiem tylko że nie mam bana na starym acc. Jednak, myślę, że za takiego elfbota (nie mówię o cavebottowaniu tylko o innych funkcjach) nie ma bana. CipSoft poluję na caveboty, bo chcę pozyskać więcej graczy, którzy będą mogli spokojnie expić... jednak każdy wie, że tylko ich traci. Chyba, że chce więcej graczy z pacc 'bo przecież zwolnią się dodatkowe expy'.
Ale liczba graczy o 15 w dzień, która wynosi 25 tys. mówi sama za siebie...
Zresztą, ok. 1/5 graczy odchodzi z reala na OTS'y - There are 26422 players online on 1281 servers Last Update: June 9, 2009, 3:08 pm