~~
Wersja do druku
~~
Krok w tył.
Moim zdaniem to po prostu zniszczy całe pvp, które przecież teraz jest bardzo dobre zbudowane. Nie widzę sensu w tych zmianach.
w tył i to daleki :p ale w sumnie chuj mnie to i tak gram na non-pvp
Raczej tak, wojny były są (na razie) i powinny być. Można by jakoś się dogadać żeby były, nie wiem...hmm... np: Fioletowe Wojenne Skulle.
Działałyby tylko jak się umówi wojnę i to wszyscy zaakceptują (no i nie ma takich konsekwencji jak Black Skull)
#down: Aż tak nie przesadzaj. Co było złego w poprzednim update? Że Kazo i F Hills jakoś normalnie wyglądają?
Zipper
Krok w tył,jest to po prostu zalosne co oni wyprawiaja,malo im,dlaczego majstruja przy PvP,jak ktos nie chce wojen niech na Non-PvP spier****
Ja zakonczylem przygode z tibia przy ostatnich aktualizacjach,naprawde bylo warto.
Tył i huj...
To już nie będzie mmorpg...
To prawda. Jesli kazdy otrzyma fraga, to wojny niebeda mialy sensu. Tibia upada. Niedlugo upadnie do konca. Na pewno wielu czolowych garczy odejdzie, dla nich pvp to jedyny cel gry, a jesli to utraca...
Cipsoft fail. Wyjdziemy na ob zabijemy 2 osoby i w defensa zeby nie miec rsa? albo zabijemy 5 i w defensa? hahaha kurwa nie moge z tego ciekawe co jeszcze mozna zepsuc w tak malo rozbudowanej grze no wyobrazni to im nie brakuje do tego
no, to pozostają otsy :* tnx cipsoft, teraz 30k graczy więcej dla nas!: )
no, ale imo ob i tak będą, tylko będą sobie pt dawać; d wiec nie pierdzielta; ]
imo niedlugo bedzie albo kolejny teaser albo po wprowadzeniu update'a wymysla cos i wypuszcza patcha
Noto nas niemile zaskoczyli ;(
Od tibi 8.0 cipsoft ma non-stop fail :D
Twoje pytanie zdaję się być retoryczne.
Już dawno pożegnałem się z Tibią, ale teraz można jej powiedzieć jeszcze większe BYE old tibia.
Ja walczyłem w wojnach ponad 3 lata z małymi przerwami. Dla mnie to był sens tej gry, właśnie rozważam odejście całkowite. A pytanie nie było retoryczne bo chyba ktoś to musiał poprzeć... A 2000 postów w 1 dobę nie przekonało cipsoftu !! Tak czy tak szkoda że tak właśnie tibia kończy jak ograniczona do expienia gra.
Aqualek
Chyba "W" bo to kraina nie? pozatym Tibii (2 i)
Popraw to, jestem Modelatorem, powinienes dawac przyklad.
Uwazam ze przegieli i to ostro... Zero wojen... PK teamy tez troche odpadaja... Cipsoft zrobil wielki blad, znow straci mase graczy. Chociaz polowa dalej bedzie nawalac ze juz nie bedzie grac a zaraz wbije na swojego chara.
Chociaz pomysl z tym ze mozna kontatakowac podoba mi sie bardzo.
Gram na non-pvp wiec ze tak powiem zwisa mi to. Czekam na dalsze zapowiedzi update.
hmm... jeśli to oznacza mniej ludzi bijących na oślep z gfb to to jest krok w przód ale ludzie nie będą mieli skulli i będą bardziej pozajmowane respy więc w tył...
nie wiem co o tym myśleć :/
Rujnują chyba ostatni w miarę dobrze funkcjonujący aspekt tej gry.
Jeśli nie przekonają się teraz, kiedy xxx ludzi wyraża swój sprzeciw dotyczący wprowadzenia tych zmian do gry, to przekonają się później (kiedy to populacja graczy tibijskich ograniczy się do botów i ludzi ze światów non-pvp).
CipSoft jak zwykle chciał dobrze, ale mu nie do końca wyszło.
Głównym zamiarem tej zmiany było ograniczenie PA uprawianego przez noobków, tj. wpada 10 kolesi i biją jednego, który szanse ma małe. Wg mnie ta zmiana przyniesie skutki.
Drugorzędnym było też ograniczenie swobody PK Teamów - pod tym względem zmiana również przyniesie skutki.
Niestety, przy okazji, wspomniane w temacie openki staną się bardzo nieopłacalne. Cóż poradzić? Będą wojny takie, że gildia się podzieli na grupy 3-5 osobowe i te grupy będą latać i wbijać po 2 fragi ;s
EDIT
Ha! Skończy się tym, że na umówionych wojnach będą sobie przeciwnicy party dawać :D
Imo dalej będzie PA wielkie, bo w większości przypadków komuś się po prostu nudzi i nabija RSa/bana dla zabawy. To samo będzie z black skullem...
100% poparcia!
CipSoft chciał dobrze- ograniczyć to noobskie PA i PK. Expisz sobie na dragach, wpada 10 45 ms, nawalają cię z sdeków-ded. Później wrzucają filmiki na YT jakie to oni mają zayebiste pvp.
Uważam, że mogli coś zrobić z wojnami- jakieś oddzielne skulle. np: gildie które są w w stanie wojny mogą fragować na sobie bez ograniczeń. Byłby spokój- skończyłoby się PA, a wojny nadal byłyby ciekawe.
Masakra, dno, porazka, tragedia, apokalipsa, katastrofa, zalosc. To jest najwieksza porazka cipsoftu, wiekszej naprawde nie bylo. Wprowadzajac to zniszcza imho ta gre do konca, a tysiace osob, ktorzy graja tylko z powodu pvp, ktore jest jedyna zaleta tej gry, odejdzie.
Właściwie, czemu nie zrobić na złość Cipsoftowi i rozdać sobie party z przeciwnym teamem? Mimo, że nie wypada tak robić z wrogiem - tyle że tu największym wrogiem jest chyba sam cipsoft.
Sposób, w jaki zajmują się Tibią jest dobijający. Gracze wysunęli pomysł z black skullem - pomysł bardzo ciekawy. Brak bana za PK, tylko ten black skull i blokada na atak? Nie jest źle. Ale ludzie, pełny atak w black skulla, to pojawianie się w temple z 40hp czy też fragi dla całej gildii za jedną osobę - epic fail.
Tibia jest kopią Ultimy, i skończy jak ultima - z 3 players online.
ani w tył ani w przod, po prostu inaczej będzie się grało jeżeli nie tego nie zmienią, to albo będzie partyzantka cały czas ( i open batli juz nie bedzie) albo coś wymyślą w następnym update.
A guildie nie mogą prowadzić ob na party ?
Teraz bedzie sie wpadac po 2 osoby calym teamem na 24h i na tym koniec. Innego wyjscia nie widze. Niestety jesli tak zostanie i nic z tym nie zrobia to bedzie to ogromny krok w tyl.
Ps. Nie rozumiem tylko po jakiego ch#ja maczaja palce tam gdzie jest dobrze. Jak nigdy nie sluchali propozycji graczy tak teraz cala tibie chca wywalic do gory nogami.
Ale większość ludzi na OB ma już white/red skulla, a black skull/ban jest/był po zabiciu 6(?) nieoznakowanych czachą graczy.
Lepiej niech popracują nad random pk i by 40 lvle nie zabijali 10 lvlów
OB to fajna sprawa ale jak tylko biją się 2/3 gildie fajnie jak by zrobili areny pvp w tibii jak w guild warsie :/
Zjebanie.
Przeciez tylko na wojnie mozna pokazac swoje umiejetnosci pvp ; s
Niech ktos zalozy sonde na tibia.com i wtedy cipsoft zobaczy,ze duza wiekszosc nie chce usuwania wojen ; P
Zauważcie, że Cipsoft prowadził ostatnio te dyskusje na forum (dev notes czy jak im tam). Po dużej ilości negatywnych opinii na temat non-pvp zones odpuścili i już nie mają zamiaru tego wprowadzać. Wydaje się więc, że Cipsoft liczy się ze zdaniem społeczności tibijskiej, a wielokrotnie było wspomane na forum o tym, że ten cały system czarnych czaszek może zepsuć wojny. Dlatego myślę, że Cipsoft przygotował jakiś oficjalny support wojen gildii albo coś w tym rodzaju. Kto wie? Może następny teaser? :P
Napoczątku podobała mi się ta zapowiedź, ale po przeczytaniu tego tematu zmieniłem zdanie. Teraz OB bedzie mozliwe tyllko w "party".
Nie zmienia to faktu, ze bedzie mniejsze PA dzieki temu
Krok w tył, OB dalej beda organizowane tylko znając zycie krótsze
I mysle ze z tymi czaszkami w parze moze isc zwiekszenie fragow na bana czy cos... sam nie wiem :P
Boshe ale narzekacie. Były kurde 2 sondy na tibia.com i jakoś większość graczy stwierdziło że tibia jest bardziej agresywną grą. Cipsoft pewnie tak pomyślał: Czyli coś jest źle, trzeba to zmienić! Nie rozumiecie tego? Sami tego chcieliście. Może akurat wy nie głosowaliście w tej sondzie ale większość graczy tak.
Agressive - 42,66% ludzi którzy zagłosowali tak stwierdzili
Very Agressive - 40,25%
widzicie?
link do tej sondy \/
hxxp://ttt.tibia.com/community/?subtopic=polls&page=show&questionaireid=181
xx-tt
ttt-www
pozdro
To jest skok w przepaść a nie krok w tył. Sami strzelają sobie w stopę
Dobra OB to OB, ale juz nie zaskoczysz wroga na expie itp nie zrobisz mu massloga ... tragediaCytuj:
Właściwie, czemu nie zrobić na złość Cipsoftowi i rozdać sobie party z przeciwnym teamem?
Tibia jest coraz bardziej beznadziejna, prawie nie gram, a jak gram to po prostu zabijam kazdego kto wychodzi spod deserta.
Przecież juz teraz expi sie tak szybko że te wszystkie śmierci i straty z nimi zwiazane odrabia sie błyskawicznie. A cipsoft jeszcze bardziej minimalizuje straty. Na częsci serwerów wojny trwaja w nieskonczoność. Raz ci zabijaja tych, za chwile ci drudzy robia masslog i zabijaja kogos od tych pierwszych. Wszystko zostaje nadrabiane. Zero szacunku/ strachu/ czegokolwiek. OB wyglada tak że walczą w nim 50+msy które sdkuja kazdego. Takiego sdkra mozna zrobic w 3 dni i z gromadką ludzi obalić serwer.
zdecydowany krok w tyl próbują teraz upodobnic tibie do gier typu diablo itp dodajac jak najwiecej bajerow a wychodzi i tak na zle ;/
OB teraz beda dalej napewno ale mniej ciekawe niz wczesniej
jak moi poprzednicy pisali wielki krok w tyl na swiatach pvp ob bd mniej efektywne wzgledem fragow co zaowocuje spadkiem graczy online na danym servie okolo 400~ :P (pvp) .Ale ! Cip'y nie wprowadzaja tych zmian na PVP-E wiec tam wojny bd caly czas ;] .Chociaz to nie usprawiedliwia cipsoftu w 100% .Zapewne mysleli ze wam te wojny przeszkadzaja ;0 . Mam nadzieje ze nie zaaktualizuja tego w tym updacie , ani w rzadnym innym ;;ppp
Hmm... co do OB - możnaby było wprowadzić jakąś nową opcję do party - np żeby było dwóch leaderów - jeden rozda invy swoim, drugi swoim.
Jejku, może napiszmy razem jakąś 'małą' petycję do cipsoftu, tak nie może być... ten blackskull to jest zły pomysł, a że frag spada na cały team atakujący to ZAJEBIŚCIE CHUJOWY pomysł że się tak wyrażę.
Kontratakowanie i możliwość schowania się do pz jest dobrym pomysłem.
Trzeba do nich napisać, nie mogą zlekceważyć wielkiej części ludności z torga GRAJĄCYCH W TIBIĘ, nie mówiąc o przeszłym Polskim Fansite, jakim jest T.pl
Przesada, i mam nadzieje że dużo się zmieni. Najlepszym wg. mnie było by rozwiązanie War Skull w kolorze np. fioletowym, albo szarym itd.
Taki skull pojawiałby się każdemu memberowi z gildii wyzywającej jak i przyjmującej wyzwanie. Nie byłoby żadnych bonusów 40hp w temple, albo all items drop jak w przypadku RS.
Pozdrawiam
To nie bedzie zaden koniec OB tylko beda bardziej ostrozne. Moze to troche utrudnic walke, ale jest to, wiadomo, efekt uboczny. Cipsoft musi ograniczyc PA bo to co sie dzieje na bardzo wielu swiatach pvp odbiera znacznie wiecej graczy, niz wg was ten black skull. Na ilu swiatach pvp poi/inq/dhq moze robic tylko "glowna" gildia? Na ilu swiatach yalahar jest zamkniete tylko dla jednej gildii? Na ilu swiatach pada sie za bycie noobcharem hunconej gildii (nie wazne jaka jest prawda, wazne jest ze jestes ~45 mage). Wg mnie cipsoft wcale na tym upie tak drastycznie nie dostanie. Nie zmniejszy sie tak bardzo liczba graczy. Duzo odchodzilo i odchodzi wlasnie przez to PA. Po tej aktualizacji napewno zmniejszy sie random pk glownej gildii. Napewno odbije sie to na pvp i openkach ale kazdy kij ma dwa konce.
Napewno bardzo zrobilbys w ten sposob na zlosc... Czy ty myslisz, ze z kazdym kolejnym upem, cipsoft tylko mysli jak was unieszczesliwic? Tak jak pisalem, to jest jakis efekt uboczny. Nie zawsze wszystkich sie uszczesliwi...
Ktoś powinien głośno powiedzieć CipSoftowi w twarz-
Itz-Not-Fucking-Funny!
Cipsoft robi sobie z nas jaja, za rok wprowadzą Waffen-SS skulle i to zabroni polakom Bicia kogokolwiek...
@t
To nie krok, w przód, to nie krok w tył, to epic fail : (.
Jedynie otsy zyskają na popularności, a Cipsoft pójdzie drogą ultimy online.
[*] Tibia OB 8.4/8.5[*]
@Pomysł
Na 99% w małym okienku "Shop" na tibia.com pojawi się możliwość usunięcia black skulla, za jedyne 60 Euro! Tylko dla graczy z kontem premium.
@Up
No tak, tylko że ten "dobry" koniec kija panowie z Cipsoftu postanowili wsadzić w gówno. : )
@Edit
Jak tibia robi krok do przodu to i tak pośliźnie się na własnych sznurówkach i wyjebie na ryj.
Oczywiście krok w tył. To fajnie coraz bardziej tibia staje się dal noobów. Za czasów 7.4 był jakiś trud, a teraz?
To jest piękne - tibia upada! Jedyne czego żałuje, to TORG - pewnie mniej ludzi będzie go wtedy odwiedzać, kiedy Tibia zakończy swój żywot. Niedługo to na OTS'ach będzie 30 tys. ludzi, a na rl'u 2 razy mniej... CipSoft sam kopie swój grób (tak jak ludzie z pewnej firmy - dostali 5 000 Euro, żeby zaplanowali i urządzili swój pogrzeb...).
@up
A teraz mamy eventy typu Free Pacc, 2x exp, 2x addon loot...
@down
Właśnie, jeżeli Tibia zacznie upadać, CipSoft wkurwi się, i zacznie prawnie wykluczać ots'y.
Tibia moze upadnie za pare lat, ale jestem pewien ze wiele osob zostanie na roznych otsach. Mysle ze jak torg chce przetrwac to musi bardziej rozwijac dzialy o otsach itp ;d
To jest krok w tył, niby, żeby zmniejszyć PA... Ale to co chcą zrobić to bezsensu, teraz albo wszyscy będą latać w black skullach (i kupować belssy za 100k 0o) albo dadzą sobie spokój. Dobrze było jak było i nie wiem po co to zmieniali, na siłę chcą coś zmieniać.
bez kroku.
takie 200 lvle wyexpią sobie 50 msów i tak będą ob robić ;d
wbiją black skulla i wyjebane na tego msa ;]