Slyszalem ze dzis wielu botterow dostawalo automatycznego bana.
Account banished until Mar 01 2009, 13:55:29 CET because of using unofficial software to play (Automatically detected.)
Dla bezpieczenstwa wylaczylem bota.
Co o tym sadzicie?
Wersja do druku
Slyszalem ze dzis wielu botterow dostawalo automatycznego bana.
Account banished until Mar 01 2009, 13:55:29 CET because of using unofficial software to play (Automatically detected.)
Dla bezpieczenstwa wylaczylem bota.
Co o tym sadzicie?
No...ja tez dostalem ;d
Że lepiej nie bocić przez pare dni
@Edit
o kur! 4,5k banów! pobili rekord xdd
btw
,,As was already stated in January's featured article, we do not want cheating in Tibia and we will continue to develop and improve our automatic detection tool to punish cheaters. We will also work hard on preventing cheating in general"
Sobie kasy już nie zarobią z pacców, oj nie zarobią...
prawdopodobnie przyczyną banów był jakiś mini patch i wykryli ng cracked, ponoć przesuneli jakieś drzewko na banucie ale to nic pewnego
btw. na neranie ostro bany wśród 150+
a, nawet Mighty Xaszkil 230rp oraz Bodzio'Szajs 223ek dostali delete
no nic, poprostu nie używać bota :p
#edit
4959 Accounts Punished for Cheating
rekord xd zwykle było po 600
#down
albo poprostu nie botuj xD
ja mam licencje blackd, a nie używam :p bo po co dla rp :)
Bo trzeba być kompletnym tępakiem aby od upa siedzieć po 12h dziennie na tych samych expowiskach.
Sam używam blackd na dwóch chara na raz i jakoś bana nie dostałem.
Chcesz uniknąć bana - botuj i myśl
Lol, te bany zostały zliczone z kilku ostatnich tygodni a nie tylko z dzisiejszego dnia. Niektóre więc były z tego automatycznego narzędzia, a reszta z normalnych banów od GMów.
Na nebuli poszlo ponad 100 osob.202ms i 150ms deleted i wiele innych, ktorzy nie lapia sie w staty.Cipsoft walczy z botami a to sie rowna koniec ery Knighta :>
Czyli Cipsoft robi jednak coś w te stronę - bardzo mi się to podoba ; )
Ciekawe w jaki sposób ich wyłapują.
Lepiej powyłączać na troche te boty, a i tak zapewne blackd sobie z tym poradzie szybko.
Mam 123 lvl na neranie i też dostałem. Połowa moich kolegów podostawała bany a nawet gma nie było no kuuurde :/
Oni banują nawet za wcześniejsze dni. Jeden gość (z innego forum) ostatnio zalogowal sie 8 stycznia, a dziś dostał bana.
Najśmieszniejsze jest to, że Gryphie z Celesty delete. xD
Prawdopodobnie miał Blessed Shield na Antice.
Screeny pokazywał.
Nie wiem o co wam chodzi , ja normalnie boty puszczam , 2 mc włączam i nockę wale.. Jakoś GM nie przychodzi ,a ja mam jeszcze bardziej zrypanie bo nie mam dźwięku i nie słyszę alarmu w bocie.
<ważne że bana nie mam ^^>
jaki to ma wedlug Ciebie wplyw?
znam ludzi ktorzy nie uzywali wcale cavebota tylko warbota i tez dostali bany
moim zdaniem po prostu nie banowali botterow pojedynczo, tylko pozwalali im grac dalej wiedzac o tym ze botuja i jednego dnia postanowili dac im bana i sploszyc pozostalych... to jest najbardziej logiczne wyjscie
Ludzie... To nie jest żadne automatyczne wykrycie, oni zbanowali playerów losowo... Myślicie, że to głupie? Absolutnie, botterzy to ich najbardziej części gracze. Zostali zbanowani też ludzie którzy nie używali nigdy bota...
Nie musicie się bać, oni was straszą... Jest taki młody projekt bota, jestem od nich z administracji... Chcieliśmy przetestować czy te bany to nie zwała... Nawet wysyłaliśmy błędne pakiety i nic się nie działo... Parokrotnie crashowaliśmy klienta i nic... Botuje na paru charach już parę dni i nic... (Tak samo jak jego ziomki...)
!!!!
A skąd możesz wiedzieć na jakiej zasadzie działa ten ich system? Nawet napisali w newsie, że nie zbanowali wszystkich botterów. Jest wielu o których wiedzą (wśród nich pewnie i Ty), ale nie mieli jeszcze wystarczających dowodów.
A że na te 5000 kont poleciało też kilku niewinnych graczy, to inna sprawa. Ale z tego co widzę, znacznie więcej pobanowali prawdziwych botterów.
Nie ma żadnej maszyny losującej, takie jest moje zdanie.
Tak, tak... Pewnie rzucali kostką >_> Weź się w ogóle zastanów "Banowali losowo", to tak jakby policja jeździła po mieście i losowo zgarniała ludzi przypisując im przestępstwa -.-
Jakoś tych botterów wykrywają, ale jak? Tego nikt nie wie i prędko wiedzieć nie będzie :) Swoją drogą ciekawe ile jeszcze kont tak zbanują :P
Pozdrawiam, Masaker
Ale jak to do cholery mogli wykryć ?
zadnego cave bota nie używałam a ban jest na miesiąc jak złoto.. zwyczajnie do łykania potów, pokazywania info o graczu.. a najciekawsze jest to, że zabanowali mi mojego Palka gdzie to najmniej korzystałam z bota (chociaz miał najwyższy lvl name taki sam jak na forum) a zostawili w spokoju np mojego 50 druidka na którym troszke runek na bocie zrobiłam... Moim zdaniem to żenada... Poleciał ban na miesiąc prawie za nic.. W sumie najbardziej boli mnie to że inni też botują nawet tacy 150+ ale oni dziwnym trafem nie dostali...
I jest tutaj sprawiedliwość ?
U mnie na selenie trafili idealnie w tych botujących... I to nie tylko cave bot ale też tych co po prostu bota używali... To nie żadne losowanie, i tak btw bardzo mnie to cieszy bo grając ręcznie nie miałem szans dogonić innych.
Aqualek
@up
Nie zbanowali wszystkich botterów bo by wszyscy mieli bana, wylosowali botterów z ostatniego czasu lub zbanowali np wszystkich co dzisiaj od 12 użyli bota ( taki przykład) tak czy inaczej teraz nikt nie jest bezpieczny.
Nawet nie najlepszy programista wie, że jeżeli chcieli by pobanować nieuczciwych zrobili by to już bardzo dawno.
Łatwo wykryć czy pakiet jest modyfikowany... W grze dużo osób mogło by dostać natychmiast bana, a dzięki nieświadomości graczy piszą coś w tym stylu: "Ciągle ulepszamy nasz system wyszukiwania nieuczciwych graczy"... Powtarzam, gdy by chcieli to by mogli to zrobić od tak.. Imho inaczej niż wykrywać pakiety nie idzie wykryć bottera (Jeżeli się mylę, niech ktoś zarzuci koncepcje), a jeżeli zrobili by narzędzie które wyszukuje modyfikacje adresów, to zbanowali by zapewne wszystkich a nie po kawałku...
cipsoft robi najglupsza rzecz walczac z botami, bo przeciez 3/4 graczy kupuje pacc za gp, wybotowane nie mowiac o tym ze 90% graczy idzie na botach i to boty nakrecają biznes tibii, nie ma botów = nie ma graczy
nie ma graczy = nie ma spawnow, = wielkie zwyciestwo open tibii nad tibią
Wiemy, nie dostał ;dCytuj:
orange napisał
Cytuj:
1. Lord'Paulistinha Elera online
edit
No to poczytaj sobie tematy, które powstały w ciągu ostatniej godziny. Na każdym servie 1/3 h-lvli ma bana.Cytuj:
alex rowe napisał
To jest zwykle zastraszanie graczy. Myslicie ze zbanowali by prawie 5 serverow ? Watpie :)
Pozatym nie wierze w te ich supa evul imba uber systemy do wypalywania cziterow. Moje 4 postacie sa botowane od 3 miesiecy i nawet gm sie nie zjawil :)
@Up
Boter to boter, nie ma różnicy jaki bot i tak ban będzie ; )
@Topic
Btw. to nie jest tak, że oni włączyli jakiś program i w jeden dzień poleciało prawie 5.000 kont. Oni zbierali informacje, szukali ludzi itd. przez kilka tygodni, w liczbie tej jest też kilka standardowo zbanowanych osób (przez GMa, w grze).
Mam postacie na allegro robione, 2 tygodnie expie i nie mam bana na żadnej postaci. Mam akurat włączone 3mc. Niewiem, może mam farta czy jak. Bot: blackd
Chyba że to jakaś łapanka hlvli, bo moje chary to 30 ~ lvle.
Pozdrawiam i współczuje banów:P
Wieńczy dzień dla Cipsoft. Już widzę miny wszystkich boterków co czuli się bezkarni. Ten post to nie jest prowokacja, tylko moja opinia =]. Już widze jak mnie wszyscy zaczną jechać na forum. Wbijam w to i czekam na następne masowe bany. Pozdrawiam wszystkich co 30 dni w plecy =]
Temat do dyskusji w newsie.
http://forum.tibia.org.pl/forumdisplay.php?f=26