-
Szukam gry! Gra podobna do...? SPIS tematów
-
witam,
poszukuję gry podobnej do Star Wars: Battle of Yavin albo Star Wars: Battle of Endor, czyli dość prostej, ale grywalnej strzelanki-latanki - niekoniecznie na takim samym silniku, fajnie byłoby, jakby dało się wykręcić beczkę, no, i gdyby w miarę obsługiwała pada...
-
Poszukuje gry podobnej do Star Wars Rogue Squadron, x-wing.
Latanie mysliwcami, eskorta, ataki szturmowe itp..
-
Gra podobna do Original War - RTS połączony lekko z RPG'kiem
Gra podobna do Operation Flashpoint Cold War Crisi/Resistance (Arma Armed Assault odpada) czyli inaczej symulator walki
-
-
to ma byc spis o grach? bo nie lapie juz chyba ; d
co tam robi sims 2 : problem w instalacji? ;d
-
Szukam gry podobnej do War rock oraz Battlefield 2 PILNIE !
-
ej sory,akinator to gra?oO IMO to raczej ciekawy skrypt niz gra...
#top
szukam gry na celka 1,7 ghz, 128mb ram i gf2 400mx/mx. nie : strzelanki,wyscigi
najlepiej z dobra(1) grafika. i grywalne
(1)- dobra jak na ten syfiasty sprzet;d
#up
americas army?
-
Poszukuję gry typu Star Wars: Jedi Academy (widzisz zza pleców, możesz też z oczu, większość to walka mieczem itp.) albo podobną do Soldiers of Fortune. Nie znam zbyt wielu takich gier, tym bardziej działających na moim sprzęcie, więc liczę na waszą pomoc.
Mój komputer: Intel Celeron 1,7GhZ, 1,25GB RAM, karta graficzna: GeForce 4 MX 440. Jeśli o czymś zapomniałem to powiedzcie, napiszę.
-
Szukam pewnej minigry(chodzi za mną od tyg.):
Jest to gra wyścigowa, widok jest z góry i samochody jeżdżą po trasach które sami też możemy robić. Charakterystyczną cechą jest to że jest masa różnych pojazdów do wyboru: monster truck,formula, zwykla truck i ok. 10 innych. W czasie okrążeń kończy nam się paliwo i musimy wjeżdżać do "pit'a". Są to ustawione 7 kuleczek które obłapiają nasze auto zaraz jak podjedziemy.
Kto kojarzy tą minigierke proszę o PW...
Z góry dzieki, pozdr. Gompek
@edit
Wielkie dzieki! Jesteś PRO...(po 3min ułaa)
-
Cytuj:
gompek napisał
Szukam pewnej minigry(chodzi za mną od tyg.):
Jest to gra wyścigowa, widok jest z góry i samochody jeżdżą po trasach które sami też możemy robić. Charakterystyczną cechą jest to że jest masa różnych pojazdów do wyboru: monster truck,formula, zwykla truck i ok. 10 innych. W czasie okrążeń kończy nam się paliwo i musimy wjeżdżać do "pit'a". Są to ustawione 7 kuleczek które obłapiają nasze auto zaraz jak podjedziemy.
Kto kojarzy tą minigierke proszę o PW...
Z góry dzieki, pozdr. Gompek
Generally?
-
Cytuj:
TheOnlyMad napisał
Poszukuję gry typu Star Wars: Jedi Academy (widzisz zza pleców, możesz też z oczu, większość to walka mieczem itp.) albo podobną do Soldiers of Fortune. Nie znam zbyt wielu takich gier, tym bardziej działających na moim sprzęcie, więc liczę na waszą pomoc.
Mój komputer: Intel Celeron 1,7GhZ, 1,25GB RAM, karta graficzna: GeForce 4 MX 440. Jeśli o czymś zapomniałem to powiedzcie, napiszę.
Jak walka mieczem zza pleców/ z oczu (z tym że z pierwszej osoby nie da się walczyć) na twój komp polecam Gothic I, II + Noc Kruka. IMHO zajebiste gry
-
ja mam takie 2 pytanka:
1. szukam gry na
Athlon x2 5200+
4gb ram
9500GT
wazna jest grafika (ale nie do przesady) i fizyka (realistyczny upadek cial etc.)
2. czy pojdzie Assassin's Creed w miare normalnie na:
Athlon 3800+
1gb ram
7300GT
normalnie tzn. bez wiekszych przyciec etc.
i czy w ogole pojdzie
-
Szukam jakiejś ciekawej gry na
e6750 c2d
gf ge 8600
4 gb ram
Napewno nie chcę nowego CoDa, NFS:UC ; NFS:PS; Assassins Creed, Crysis. Typ gry - byle nie ekonomiczna jakaś. kthxbye
-
To może kolej na mnie :)
Szukam jakiejś gry, konkretnie RPG lub coś podobnego. Coś jak fallout3 (zbieranie przedmiotów, sprzedawanie i kupowanie upgrade'ów do ekwipunku). Elementy H&S...
Co odpada:
Assassins Creed (zaliczone)
Fallout 3(zaliczone)
cała saga Gothic (rzygam już nią)
Cała saga Baldurs Gate, Diablo, Nevewinter Nights, Warcraft... gdyż to już pozaliczałem.
Co jest dla mnie ważne, chce aby to był Single Player. Nie chce online'ówki.
Grafika i wymagania nie grają roli, gdyż aktualnie wszystko mi ciągnie komputer ;p
aha, mount&blade też już skończone ;d
I mówiąc grafika nie gra roli mówię prawie serio. Nawet stara gra może wciągnąć :P
-
#up
Może coś z tego:
- Fable-osobiście gra ta przypadła mi bardzo do gustu, ale niestety trochę zbyt krótka i miejscami trochę zbyt łatwa.
- Divine Divinity-ta gra ma sporo zarówno zwolenników jak i przeciwników, mi akurat się spodobała, jeśli chodzi o itemy to jest ich tam bardzo dużo.
- Seria Deus Ex-itemów tam są tysiące, upgrade'y też, może nie ekwipunku, ale samej postaci(implanty).
- Seria Spellforce-połączenie strategii i rpg, sam grałem tylko w 1 bo 2 mi nie działa.Pierwsza część nie była taka zła, ale grałem w nią dosyć krótko.
- Seria SW:Knights of the Old Republic-sam nie grałem w żadną część, ale wiele osób uważa, że to jedne z najlepszych gier wszech czasów.
Jeśli coś z nowszych to:
- Wiedźmin-gra zebrała wiele pochlebnych recenzji i nagród i jest uważana za najlepszą, lub jedną z najlepszych polskich produkcji.Sam grałem w nią bardzo krótko u kolegi, ale raczej mi się spodobała.
- Drakensang: The Dark Eye-Nigdy nie miałem styczności z tą grą, ale podobno zachowuje ducha klasycznych RPG p&p.
Cytuj:
gram.pl napisał
Drakensang to trzymający się klasycznego nurtu fantasy "eRPeG z krwi i kości", oparty o system The Dark Eye (DSA), który zdobył fenomenalną popularność na rynku europejskim. Ogromny świat, pełen przepięknych miejsc, zaludnionych miast, dzikich lasów, niebezpiecznych mokradeł, rozległych jaskiń i gór. Setki questów, różnorodne klasy postaci i scenariusz nadający się na kilka grubych tomów opowieści fantasy – oto wizytówka Drakensang.
Więcej tego typu gier raczej nie pamiętam ;p.
@Edit
Jeszcze dopiszę:Seria The Elder Scrolls, Seria Final Fantasy, Seria Sacred(hmm co ja mam z tymi seriami?),Mass Effect, Rise of the Argonauts, Bioshock albo Seria(umgh) System Schock(to też są po części RPG, SS można ściągnąć legalnie z netu) albo po prostu stara dobra Ultima.
-
Cytuj:
Thyrun napisał
Szukam jakiejś gry, konkretnie RPG lub coś podobnego. Coś jak fallout3 (zbieranie przedmiotów, sprzedawanie i kupowanie upgrade'ów do ekwipunku). Elementy H&S...
Co odpada:
Fallout 3(zaliczone)
Cała saga Baldurs Gate, Diablo, Nevewinter Nights, Warcraft... gdyż to już pozaliczałem.
Grafika i wymagania nie grają roli, gdyż aktualnie wszystko mi ciągnie komputer ;p
I mówiąc grafika nie gra roli mówię prawie serio. Nawet stara gra może wciągnąć :P
Proponuje "polszkiego" wiedzminioka.
Klimacik gry zajebisty, niestety jest wbrew pozorom dosc krotki wiec jesli zagrasz to przechodz pierw wszystkie pobocznie misje zeby nie przejsc gry w 4-5 dni.
Rownie dobra i ciekawa gra rpg jest niedawno ukazany Drakensang.
Obecnie go przechodze jednak musze przyznac ze jednak moim zdaniem gorszy od naszego wiedzmnioka.
-
Szukam fajnej gry przez internet z pierwszej osoby. Taki FPS. Nic w tym dziwnego, gdyby nie to, że chodzi mi o średniowiecze itp.
czyli:
-FPS
-Kusza, miecz, łuk etc.
-Magia
Nie pamiętam nazwy, ale będę wdzięczny za nią.
Z góry dzięki
-
@up
Mógł byś sprecyzować?Chodzi ci o MMO czy o grę z multiplayer'em?Jeśli chodzi o mp to jest taki mod do half-life'a 2, ale nie ma tam chyba magii, nie pamiętam nazwy, ale jest w kategorii mody do hl2 na steampowered.com.No i mp jest w Dark Messiah of Might and Magic-tu chyba nie muszę tłumaczyć, tu jest magia, miecze, topory, sztylety, łuki, umiejętności et cetera.Więcej mi się nie przypomina tego typu gier z mp.
@down
Nie kutwa, wcale nikt nie wymienił TES'a -.-, a ja to co?Pies?Zobacz na mój post.Seria The Elder Scrolls to pierwsza gra jaką wymieniłem w edicie.
-
-
Cytuj:
Freak napisał
Szukam jakiejś ciekawej gry na
e6750 c2d
gf ge 8600
4 gb ram
Napewno nie chcę nowego CoDa, NFS:UC ; NFS:PS; Assassins Creed, Crysis. Typ gry - byle nie ekonomiczna jakaś. kthxbye
Far Cry 2
Left For Dead
Nowe Resident Evil
Nowy Prince of Persia
Cytuj:
Thyrun napisał
Co odpada:
Fallout 3(zaliczone)
Spróbuj Loki, dużo itemów do sprzedawania, magia, H&S, troszkę do Diablo podobne.
-
Heroes 3 - rozmowy ogolne.Temat dosyć stary, ale dopiero dzisiaj się na niego natknąłem, a go na liście.
@Shany
Wybaczam ;]
-
Brakuje Toribasha ;d Tematu szukałem ale nie mogłem znaleźć znajdź sam. Poszukuje gierki na xboxa360 jakiejś ciekawej (mam GoW 2, Far crya 2, fife , nfsy poszukuje jakiejś strzelanki czy cuś.
pzdr.
-
@up
Zapomniałem napisać ale posiadam :/
Kurdę nie wiem jaką sobie kupić ; < naprawdę nikt nie wie?
pzdr.
-
@up
Mercenaries 2: World in Flames
Możesz jeszcze spróbować Fable 2, wprawdzie to nie strzelanka tylko RPG, ale walki dużo tam masz :)
@topic
Dodaj temat o Simsach
-
zeby nie zakladac nowego tematu to napisze tutaj.
gral ktos w gre Requiem: Bloodymare? jesli ktos gral to moze napisac czy fajne to jest. gdyby nie fakt, ze dwa razy sciagalem instalke ze strony glownej i dwa razy zle sie sciagnela i nie wiem czy trzeci raz sciagac bo nie wiem czy gra ciekawa to bym pytania nie zadawal.
#down
grales? jesli nie to zamilcz.
-
-
Witam.. Szukam jakiejś ciekawej gry typu Gothic, Morrowind..
Mój komp:
Intel 4 1,5Ghz..
1Gb SD Ram..
GF 3 ti200..
Wiem, że sux, ale co poradzę..
@down
Thx za Fable.. Oblivion mi raczej na 99% nie pójdzie.. (tak sądzę.. ;])
-
#up Fable, The Elder Scrolls IV
-
Cytuj:
orange napisał
#up
Dużo krwi. imo chujowa.
Szukam fajnej gry co-op na x360. Co-ooperacja ma być bardzo rozbudowana. Najlepiej strzelanka ;>
Left 4 dead?
Mam pytanie zamierzam kupić grę na xbox'a 360, myślałem o LOTR: Conquest (grałem w demo) i o SW: The Force Unleashed (tez grałem w demo). Którą z nich wybrać? Lub czy może mi ktoś polecić jakąś inną grę? (xbox 360)
-
Szukam czegoś jak:
a) CoD tylko dłuższe
b) Dungeon Siege
Co do podpunktu b, chodzi mi o grywalność. Dobrze by też było gdyby gra nie była "stara", dlaczego? Bo jestem głupi i kupiłem kartę graficzną na której w niektórych, starszych grach mam problem z animacjami (dookoła pojawiają się czarny kwadrat, zamiast konturów mam kropki, itemy są czarne-kolory "zniknęły" ; d). A nie mam zamiaru instalować starszych sterownikow tylko po to by sobie zagrac w jedną gre.
Pozdrawiam,
Wexapus
-
Poleci mi ktos jakas strzelanke na:
Intel Pentium 2.66GHz
2 GB RAM
Radeon X600 Series
cs odpada, wolfenstein odpada, cod 1/2 odpada, z gory dzieki.
-
@up
Może Serious Sam?
@2up
a)Może coś z serii Brothers in Arms.
b)Nie wiem ;p.
-
Cytuj:
Meffisto napisał
Poleci mi ktos jakas strzelanke na:
Intel Pentium 2.66GHz
2 GB RAM
Radeon X600 Series
cs odpada, wolfenstein odpada, cod 1/2 odpada, z gory dzieki.
Spróbuj Painkiller'a...
-
Korzystajac z teamtu mam do Was prośbe.
Razem z tatą nie mozemy przypomniec sobie nazwy pewnej gry w ktorą gralismy z 10 lat temu na PSX'ie. Gra polegala na tym, ze chodzilo sie taki ufoludkiem, zbieralo sie kolorowe kulki(byly niebieskie, czerwone, zolte i fioletowe chyba), ktore krązyły dookola niego. Przed wyruszeniem na misje wybieralo sie kolor tych kulek i strzelalo sie nimi z ogona(jak dobrze pamietam). Tymi kolorami budowalo sie mosty, gdy most byl niebieski trzebabylo uzyc niebieskiego koloru. Gra miała bodajże nazwe zaczynająca sie na literke 'R', ale to wszystko pamietamy przez mgłe, wiec cos sie moze nie zgadzac.
Dziekuje z gory i pozrawiam.
@down
Nie, to nie to, choć screen adekwatny do mojego opisu znalazles : )
-
-
Jedyna gra na psx z ufoludkiem jaka znam to bylo (nie wiem jak sie pisze)
Abee the odysee
-
-
Nie wiem czy dobrze trafiłem ale szukam gry była kiedyś w 2 gazetach Cliku i jeszcze jakiejś ale miałem pecha nie kupiłem.
Jest to gra strategiczna typu Age of Empires ale elementy które je różnią to bohaterowie którzy posługują się magią i latawce którymi można przerzucać max. 2 wojowników np. za mury miasta przeciwnika no ogólnie fajna gra w chińskim stylu.
Jak ktoś zna nazwę będę b.wdzięczny jak mi ją poda.
-
-
Dodaj:
Fallout
Fallout 3
@topic
Szukam jakiejś fajnej, starej, taniej(na allegro) przygodówki 3d z ciekawą historią i po polsku. Najlepiej żeby było to coś w stylu Zegarmistrza(<33) lub Gabriel'a Knight'a 3(<3). Grafika też zeby była w podobnym stylu, znaczy żeby nie byłą zbyt dobra(ale 3d) i żeby nie była kolorowa jak np. Runaway'u(lubię tą grę i gry z taką grafiką, ale teraz mam ochotę na coś takiego jak opisałem)
:P
-
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=316303
TeeWorlds (mój tamat :p)
dodaj
@$!
OoooOoo... link mi się wstawił :D Nie wiedziałem, że przed setką postów można wstawiać :p (może to dlatego, że temat z TORGa)
-
Kiedyś, gdy nie sięgałem blatu stołu a PSX był marzeniem każdego dzieciaka, który maniakalnie katował pegazusa pojawił się facet, który pozyczył mi PSX razem z grami.. ja maluch gralem tam w jakieś bzdety... (grafika o TAKA! ojaaaaaaaaaacieee!11 ; O! TO SIE RUSZA!!!1). Koniec historii. Teraz po latach, przypomniała mi się gra, która baaardzo mi się spodobała i bardzo chciałbym w nią zagrać (gdy byłem mały to to włączyłem - było po angielsku - nie zrozumiałem, trzeba było myśleć i czytać - byłem za mały). Jako mały chłopiec zapamiętałem tlyko, że głównym bohaterem, w którego się wcielamy jest czerwony, czteronogi (lub 6-cio nogi) robot, przypominający ruchami pająka. Korpus miał taki okrągły - nie no raczej elipsa. Z przodu zamiast oczu miał małą kamerę. Widok był z pierwszej osoby... I jedyne co jeszcze pamiętam to intro gry, przy rozpoczynaniu nowej gry leciał filmik, w którym ów robot odwalał jakąś misję specjalną.. jak film akcji... Może ktoś wie co to za gra? Nie pamiętam tytułu ;s
@Down:
Nie, to nie to :(
Robot duzo mniejszy od człowieka, był czerwony i to tym robotem chodziliśmy ;<
Jeszcze ktoś ma jakieś pomysły?
-
Toż to Ghost in the Shell!Tylko tam widok zwykle z 3-ciej osoby, ale da się przełączyć.Wszystko się zgadza z opisem ;p.
PS
Robot ma sześć nóg ;p.
-
To teraz ja:
Poszukuję wszystkich możliwych gier opartych na JAKIEJKOLWIEK edycji Dungeons & Dragons. Znane mi tytuły gier tego typu
- Newerwinter Nights + dodatki (NWN II mi nie pójdzie ;s)
- Saga Icewind Dale (mam zamiar kupić, tytuł mi się zajebiście podoba ;d)
Szukam każdej możliwej gry typu wyżej wymienionych, powtarzam, nie ważne na jakiej edycji D&D gra jest oparta ;]
Pozdrawiam
-
@2up pamietam cos takiego? mozna bylo po scianach chodzic i mial ksztalt taki jakby zuwia? pociski itp?
-
Cytuj:
sw.5 napisał
#2up pamietam cos takiego? mozna bylo po scianach chodzic i mial ksztalt taki jakby zuwia? pociski itp?
tak, mozliwe ze dało rade po scianach chodzić... aha, pamiętam ze początek był gdzieś w miejscu, które przypominało jakąś fabrykę.. ale miejsce akcji nie było w fabryce tylko na jej terenie (budynki, konstrukcje, ogrodzenia itd)
-
@upy
Mówię, że Ghost in the Shell i bez gadania!!!!Koniec tematu nabijacze ;d.Innej takiej gry nie ma.Można chodzić po ścianach, masz niekończące się karabinki i rakiety, ale aby je wystrzelić musisz je kilka sekund ładować, można podnosić granaty, które są porozrzucane na mapce.Pierwszy boss to maszyna wypełniająca cały magazyn i walący z jakiegoś lasera.Jak dalej nie masz pewności, że to ta gra to włączę psx, zarzucę demko tej gry i wyślę ci zdjęcia.
@Edit
Tak startowało się na terenie fabryki, potem był boss w magazynie tejże fabryki, a w następnym poziomie chyba się schodziło do kanałów tej fabryki.Pisałem już posta, ale go chyba nie przeczytałeś.Nie mam najmniejszych wątpliwości, że to jest GITS.
@Edit 2
Tu masz kilka obrazków z anime, zaraz dam może coś z gry samej:
http://www.moggling.com/wp-content/g...-tachikoma.jpg
Tu jest robot niebieski, który bije laserami w tej grze
http://www.cyberpunkreview.com/images/GITS-sac.jpg
Jak wyżej.
http://static2.animepaper.net/upload...iksol_6991.jpg
-ll-
@Edit 3
Proszz, screeny z gry:
http://www.vgzone.com/reviews/psx/ghostshell3.jpg
http://www.vgzone.com/reviews/psx/ghostshell2.jpg
A tu obrazek z intra:
http://www.catsuka.com/videos/player...its_psx_op.jpg
-
Witam. Poszukuj staaarej gry , grałem w nią jakoś w 2000-2001? roku. Była bodajże dołączona do KPŚ(to było chyba demo). Jedyne co pamiętam z tej gry to to że nie łaziło się człowiekiem(raczej napewno czlowiek to to nie był) , zaczynało się na plaży..zapamiętało mi się jeszcze to że idąc przez tą plaże jakiś gruby dzieciak budował zamek z piasku , jak się na ten zamek wbiegło i go rozwaliło to ten mały pulpecik nas ganiał z łopatką ;< ...Wiecie może co to za gra?
-
co do tytulu ;d to: www.canyourunit.com sie przydaje