Prawdy i Mity - jak powinny wyglądać?
Postanowiłem założyć ten temat, abo poznać wasze opinie o naszym ulubionym i specyficznym zakątku torga ;)
Ostatnie miesiące nie byłem zbyt aktywny. W tym czasie w Tibii zdarzyło się wiele; pewne mity stały się już nieaktualne (Hoggle, Wieża na Femor, teraz szykuje się otwarcie podziemii Edron) itd. Słynne PoI, które dla mnie było motorem moich poszukiwań, jest już dawno otwarte. Wielu aktywnych poszukiwaczy sekretów twierdzi, że nie ma już nic do odkrycia, wielu inni mają do mnie pretensje za "zwodzenie", inni wierzą w istnienie tajemnic i wciąż ich szukają. Na forum pojawia się wiele tematów, niektórzy prześcigają się w wymyślaniu teorii, "pytaniach do...", stwierdzeniach "ja wiem, ale nie powiem..."
Pamiętam, kiedy po raz pierwszy trafiłem na to forum, na początku 2006 roku. Wtedy narwani użytkownicy robili wszystko, by odkryć sekrety Jakundaf, czy wejść do PoI. Ja sam czytałem tamte tematy post po poście, a swoje konto założyłem tylko dlatego, że niezbędne było zalogowanie się na forum by je czytać. Wciąż pamiętam tamten klimat, swój pierwszy post i pierwsze próby odkrywania tajemnic.
Dziś wszystko się pozmieniało, dlatego według mnie nastał czas zmienić nasze Prawdy i Mity. W tym temacie chciałbym, żebyśmy przedyskutowali propozycje nowych zasad, wedle których będziemy odkrywać świat Tibii. Dotyczyć to będzie kilku podstawowych zagadnień (styl i kultura wypowiedzi, możliwe zmiany w regulaminie, kierunek w którym PiM powinny zmierzać) ale wszystkie propozycje są mile widziane.
Jakakolwiek krytka mnie, moich wcześniejszych działań jest tu na miejscu. Nie traktujcie mnie też jako wszystkowiedzącej wyroczni.
Dziękuję atlasikowi za inspirację.
Pozdrawiam,
Paweł