Witam.Otóż przeglądałem sobie zdjęcia w googlach na temat rooka spike sworda itp.Niechcący natknąłem się na takie zdjęcie.
http://img171.imageshack.us/img171/724/pedraboaqr1.jpg
Ten kamień to coś jakby mapa rooka:/
Wersja do druku
Witam.Otóż przeglądałem sobie zdjęcia w googlach na temat rooka spike sworda itp.Niechcący natknąłem się na takie zdjęcie.
http://img171.imageshack.us/img171/724/pedraboaqr1.jpg
Ten kamień to coś jakby mapa rooka:/
OMG kolejna sensacja ze spike swordem. To moga byc przypuszczenia....nie znaczy to ze br maja juz cos na spike sworda. nie sadze jednak zeby cipsoft dawal quest dla rooka....cipy nie lubia rookstayerow ;/
Ten kamien w oryginale chyba nie jest w pomaranczowe i czerwone plamy? Wiec sam sobie narysowal to nic dziwnego ze pasuje, zreszta ktos sie nudzil poprostu.
Po dluzszym przyjrzeniu sie wychodzi ze rzeka powinna byc zaznaczona nad zielono-pomaranczowa plama po prawej a jest zaznaczona nad pajeczyna wiec cos jest nie tak xD
To takie... naciągane.
Wg. Mnie to coś jest po prostu fałszerstwem. Poza tym, nie orientuję się na tyle w portugalskim, aby odgadnąć o co chodzi.
Wśród grafiki Tibii nie ma kamienia z takimi bazgrołami.
Mit obalony. Znowu. Niestety.
Pozdrawiam,
Xan v'Qim, Władca Legend
P.S. Szukajcie, a może znajdziecie wreszcie właściwy trop.
@EDIT
Osobiście rzadko odwiedzam Rookgaard, gdyż na stałe zamieszkałem w Thais...
Na szczęście jednak wyprowadziliście mnie z fatalnego błędu xD
Tak, to prawda. Ten kamień istnieje, gdy tylko chodzę poexpić na bugach i poison spiderach to widzę ten kamień... Jest w poison cave...
Nie - to nie możliwe.. Jak zwykle BR, BR, BR.. BR to idioci i nigdy nic nie osiągnął - koniec !
Nono, za swoje poglądy dostać warna. Świetnie ;) Trzymajcie tak dalej ! GRATZ !
Taki kamień jest w jaskini dworców, był tam zanim jeszcze można go było zobaczyć na rooku, więc wątpię w tę hipotezę.
http://tibia.pl/earth.php?x=32712&y=32875&z=8&q=149.34
(nie chce mi się lecieć do ph zrobić skrina ;<)
Czyżby wielki i wszechwiedzacy Xan v'Qim, Władca Legend zanoobił?
:P
Przejdźmy do rzeczy i jeśli ten kamień coś oznacza to ta pajęczyna wygląda jakby łączyła jakieś punkty ze sobą.
http://img220.imageshack.us/img220/111/1111ic1.png
ID: 3671-3677,
Szczerze to nie wygląda mi to na te pokazane miejsca. Trzeba by poszukać dokładniej na mapie. I jeśli nawet znajdziemy lepszy/te okażą sie dobre to co? Ten kamień nie mówi nam zbyt wiele ...
Jest taki kamień na rooku, znajduje się na wschód od orc tower tam gdzie jest dziura z 1 rotem
Haha przepraszam mocium Panie jak smialem sie tak prostacko do ciebie zwrocic (lol2) a jak ty smiesz wyzywac br od idiotow? ;< own3d
Ech ludzie mowie wam,najlepiej szukac tego sworda po updatach bo teraz jest nieosiagalny,przeczytajcie kompedium tibijskich mitow to sqmacie co i jak ;]
@down
tak,zazdroszcze ci jak cholera :/ <rofl> zreszta wali mnie to jak pisze na forum <zwlaszca jesli to forum o tibi blech> ale dobra to jest temat o tym ze br szukaja spike sworda i ze trzeba ich zbesztac od idiotow,eh?Wiec jak masz jakies wonty do mojego evul pr0 polskiego to na pw
Aha i nie pisze polskich znakow bo mi tak wygodniej i mam to w dupie ;]
@Up
Ej koles, jak ja nie mam polskich znakow na klawiaturze, to tez znaczy, ze skladam nie poprawne zdania gramatycznie i z bledami ortograficznymi? Wez sie zastanow czego sie czepiasz
...
@Topic
Moglby ktos dac na tibia earth to miejsce z tym kamieniem na rooku?
moze to OTEK..? Albo cos takiego jak unas mapa taka dla picu nic nie znaczaca..? Moze tez po kolei co trzeba robic na jakis quest
No ja nie widzę, nawet linka do SS'a nie ma ;/
Powinien to być ten kamień ale jest jeszcze jeden po drodze
tibia.pl/earth.php?x=31944&y=32179&z=11&q=270.55
Tego kamienia nie było tam do Tibi chyba 7.6
A to po prostu pomalowany kamień postawiony żeby nadać klimatu miejscu(wchodzisz i myślisz:uhuhu tu byli indianie albo jaskiniowcy i pozostawili rysunki! Tajemniczo...)
A wy wszystko dopiszecie do Spike Sworda. Pomijam że te miejsca co wklejono i mają niby pasować są bez sensu i można by wkleić każde inne podobne miejsce
Dajcie sobie spokój...
omg 2 rysunki wcale nei sa podobne na kamieniu. po prostu przypadek. jak zobaczysz smuge na drzewie to mkrzyczysz od razu ze to matka boska czestochowska ?
br cos maja - huja maja a nie cos
my mamy trojpunkt, i co ? juz predzej bedzie prawdziwy
W każdym micie o rookgardzie widzę przynajmniej 10x "Spajk Sward , Spajk Sward!" zostawcie tego spike sworda i poszukajcie gdzieś głębiej... każdy zrobiony screen wbity na forum jest dla większości super tajna zagadką ale niestety nikt nie może jej rozwiązać bo nie ma "PAKA" i jest low lvlem i prosi o pomoc.Tak tworzy się 80% postów #topic moim zdaniem to ściema i kolejne wymysły ludzi.Ja traktuję rookgard jak naukę , żeby wogóle wiedzieć o co chodzi w tej grze :) wiele osób próbuje i próbuje a i tak 5 lat istnieje wysepka z mieczykiem i NI MA ...tyle :P nie patrzec na posty -.- ps:mówie tylko co myśle nie oceniajcie mnie jak jakiegoś kolejnego idiote ,który czuje się lepszy i zawsze wie więcej.
Qrde ;p...Nie kłucić mi sie tutaj ;p...Jeśli chodzi o ten kamień...to wątpię żeby był dla ozdoby ;p...W tibii wszystko ma swoją logiczna całość, i nic na mapie nie jest od taQ sobie, a cipy mają wyobraźnię (można się o tym przekonać w kilku questach)po za tym z każdym update powstają nowe coraz to dziwniejsze questy ;d...A jeśli chodzi o rooqstayerów, to nie prawda że cipki ich nie lubią ;d, gdyby na prawdę taQ było, to ograniczyli by level na rooqgardzie do 8-10, i wszyscy na maina, no i nie interesowali by wszystkich graczy dobrze nam znanym Mino magiem, Ghulem oraz Sof'em ;]... Tyle co mam do powiedzenia, a jeśli ktoś się nie zgadza, to tylko i wyłącznie jego problem ;d...
OMG. Czemu tego nie ponumerowali? :)
Namieszane nie za bardzo wiadomo od czego zacząć. Najlepiej to gdyby jeszcze narysowali jak wydostać się z temple :)
A poza tym, to skąd mogli wiedzieć, że białe kółko to np. zejscie do spiderów? Nie za bardzo chce mi się wierzyć.Pozdr.
A wedlog mnie ten kamien ma cos wspolnego z rookiem. Mam nadzieje ze nie tylko to ze sie na nim znajduje. ale te symbole maja logiczne znaczenie
Przepraszam za błąd, ale w końcu błądzenie jest rzeczą ludzką...
W ramach rekompensaty wstawię wam mój autentyczny screen tego miejsca, by nikt nie miał wątpliwości.
http://i253.photobucket.com/albums/h...intedstone.jpg
Swoją drogą to mogę swobodnie stwierdzić, że ten kamień ma jakiś związek z całą wyspą. Pozostaje zadać pytanie: czy identyczny kamień istnieje gdziekolwiek indziej w całej Tibii? Jak widać są. Te kamienie coś znaczą. Ciekawe, kto na nich namalował te 'mapy'?
Pozdrawiam,
Xan v'Qim, Władca Legend
możliwe że znajduje się tam 3 pole powodujące coś z sof-em bo jak wiemy istnieją jeszcze 2 kratki które powodują jego zniknięcie.
Patrząc na mapę tibi można by zakreślić krzyż
Od tego kamienia do wyspy z sof-em
i dalej od kratki przy rotach do kratki z spiderami.
Jak dla mnie to jest to zwykla skala z plamami, ktora nawet nie wiemy czy nie wzieli z pierwszego, lepszego OTSa, a do tego: skad oni tam wytrzasneli mapy ... Ale jesli juz mamy im wierzyc to moze jest to jakas malo szczegulowa mapa, a takich kamulcow jest wiecej i na kazym jest kawalek mapki, ale do czego ona rowadzi ??? nie wiadomo ...
To poprostu zwyłky przypadek z tą mapą. Nawet jeśli to by była mapa rookgardu to co? Mape możemy sobie przeglądać np. na Tibian Earth. Przynajmniej jest wyraźniejsza... Ktoś już napisał: Wy wszystko musicie SoFowi przypisywać. Rookgard to przedewszystkim wyspa nowych, a nie "zagadka SoFa". Kamień, jak kamień. Trochę kolorowy, ale co z tego? Może pomarańczowy coś oznacza? niee...
Nie rozumiem was...
Życzę powodzenia w rozwiązywaniu zagadki i radzę jakieś inne tropy.
CYA
OMFG dobija mnie już patrzenie na 99999999 raz z rzędu na przypuszczenia do niczego nie prowadzące. Ten kamień istnieje w grafice Tibii, bo kiedy robiłem mapę do OTSa, to owy kamień na niej umieściłem.
MIT OBALONY <next plzz>
Jak Ktoś Z was Dojdzie To Zrozumie Swój Błąd...
To Tylko Kamień....