Jestem ciekaw czy elven set jest to stara wersja dragon scale mail i dragon scail legs?? Bardzo ciekawe, podobno w różne sposoby ludzie mówią że to można wyjaśnić, prosze was o odpowiedz, ponieważ jestem bardzo ciekaw co wy o tym myslicie...
Wersja do druku
Jestem ciekaw czy elven set jest to stara wersja dragon scale mail i dragon scail legs?? Bardzo ciekawe, podobno w różne sposoby ludzie mówią że to można wyjaśnić, prosze was o odpowiedz, ponieważ jestem bardzo ciekaw co wy o tym myslicie...
lol chyba nie eleven, tylko elven (elficki) ;)
Btw. opcja "szukaj" nie boli
forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=145171&highlight=elven+set
Z tego co pamiętam elven set i lady set, to wymysł ots'ów... nigdy nie było czegoś takiego na RL tibi.
Rzeczy typu Elven Set, Plasma Shield sa typowym wynalazkiem otsów. Elfy nigdy nie miały nic wspólnego ze smokami, chyba że na jakiejs wojnie. Najpierw uzyj opcji szukaj (to nie boli) a potem pytaj. Użytkownik post wyżej troche mu sie chrzani, w skarbcu w Kazordoon leżą Dragon Scale Legi...
No to przepraszam... W kazzodorn byłem ostatni raz kilka miesięcy temu, więc miało mi się prawo coś pochrzanić.
Pokaze wam cos co zobaczylem przez przypadek link do filmu
The Life Of: Lifely Sorcerer
hxxp://youtube.com/watch?v=CCuzbf4DoSE
xx=tt
w 30sec widac jak na ziemi lezy elven armor :D
Oj noobki, noobki. Elven Seta nie ma, ale Lady Set istnieje. Wypada on z potwora (Orc Warlord) podczas najazdu Orc'ów na Femor Hills oraz na Thais. Nie jest oczywiście powiedziane, że z każdego Orc Warlorda poleci akurat. Jest to już ustalone losowo.
@up3: No racja Plasma Shield'a nie ma, ale jest za to Tempest Shield, który wypadał podczas najazdów po Zimowym Update.
A czym się różni Amazon Set od Lady??
@up
Tym że lady Set Jest z ots, a Amazon Set z Real/Globalnej tibi:)
elven set występuje na ots'ach tylko :P
Nigdy nie słyszałem żeby ktośgo posiadał na real, a wogóle elven armor to stary dsm.
@up
To jest realne co powiedzales ale niema potwierdzenia ze to byl DSM ale bardzo mozliwe
POZDRO
Nie ma potwierdzenia? Wielu graczy, którzy grali w Tibię 7.4 widziało na oczy starego DSM...
Na dodatek obok tego "Niby Elven Armora" (Starego DSM) leży pełno zwłok Dragon Lordów ;).
W skarbcu leżą Dragon Scale Legs.Cytuj:
A z tego co ja pamiętam to w Kazzodorn w skarbcu leżą Elven Legs albo coś mi się pochrzaniło.... W każdym bądź razie Lady set to wymysł otsów (chyba). Bo w Rl ich nie widziałem.
Kaleczycie.... elven set ahhahah to z OTSa
LOL....nie ma takiego zcaegos jak lady set tylko amazon set i wypada on z orcow podczas najazdu orcow na miasta....www.tibiabr.com
-.-
Elven Set To jest tlyko na otsah a Sprita do tego Elven Seta Wzięto ze starego wyglądu DSM i DSL
dzizysz krajst ;d ile tych tematow o tym jeszcze bedzie xd
a jak nie wierzycie? to poogladajcie stare ssy ;d tam widac tego ifól "elven seta" ;d tzn tylko armora ;d
Wystarczy przeszukać AKTUALNY plik *.spr, znajdziecie grafikę podobną do tej z filmiku. Z tą różnicą, że filimik ma sceny ze starej Tibii, kiedy to Dragon Scale Mail wyglądało jak dzisiejszy Elven Armor, który jest (prawdopodobnie, chociaż nic nie wiadomo) nieosiągalny na "RL" Tibii.
chyba był już taki temat poszukaj a znajdziesz
z tego co tu widze kazdy pisze to samo!! raz niewystarczy? bezsensu pisac to samo 20 razy.
Widziałem na screenach z starszej tibii Dsm, który wygladał jak ten wasz 'elven armor' i tutja nie ma juz nic do gadania ;) . Widac nawet na filmiku ..
nie mylcie lady set z amazon setem. a co do wymyslów otsa to nie jest tak go końca ponieważ te otsy czerpały grafiki z klienta tibii. czyli albo są gdzieś na mapie albo będą kiedyś oczywiście nie znamy ich parametrów ale mogą kiedyś zostać rare itemami w przyszłych updatach
Jest dragon scale set, elven set tez chyba jest, ale to nie jest potwierdzone.
Na ostatnim test servie na rooku elven seta otrzymywało się za przetrwanie survival questu (pełno małp koło sklepu)
1.)Ten wasz "lady set " istnieje , tylko że nazywa się amazon set ;)
2.)Elven set to poprostu stary wygląd DSM i DSL.(zostały sprity - może kiedyś będą ponownie wykorzystane)
3.)Plasma shield to Tempest shield.
Więc:
Lady Set to nazwa Amazon Seta na OTS!
Elven Set- tak nazywa sie na ots stary wyglad dragon scale seta:
Dragon Scale Mail(RL tibia)-Elven Armor(stara grafa,OTS)
tak samo z legsami.
Na test serwerze na rooku quest na ten shit byl ;p
Jestem zbyt śpiący,żeby sie wypowiadać więc nie powiem nic ;d
taa... wszystko z ots... ale sprite wabd bylo tylko na ots....
a teraz mamy arcanestaffa wie moze i elven set wejdzie pod inna nazwa do rl tibi
Wątpie by powstał już był taki set jak "elven" HEhe Sprite Wanda nie ma tylko jest Arcane Staff i jest to w dodatku broń obuchowa...
Pierwsze słysze tylko na otsach spotkałem sie z elven setem a na rl tibi nie widziałem nawet żeby ktos sprzedawał lub posiadał w domku. Chyba coś takiego nie istnieje w rl.
Napewno nic nie mają wspólnego... poszukaj key od skarbca w kazz;p
Ja myślę to, że po co tracić czas nad tibią, a tym bardziej nad przedmiotem w niej skoro i tak nigdy go nie zobaczycie na własne oczy w tibii.
Dziękuje za uwagę -
Bezdomy ;=)
nie jestem pewien czy na rl tibi jest ale na ots widziałem elven seta i to nie raz ^^
@All Up
Po co piszecie to samo?? Na poczatku tematu oddano dobra odpowiedz a wy ciagle te posty nabijacie
@Toppic
ELVEN ARMOR=DSM
Itp.itd.
to nazwy z ots na rl tego nie ma
Moim zdaniem:
po 1 - naucz sie pisac
po 2 - naucz sie ze w tym forum jest taki przycisk 'Szukaj'
po 3 - tak jak mowil @up elven set z dragon scale setem ma tyle wspolnego jak srubokret z widelcem
po 4 - @up - elven set jest w skarbcu, a amazon to napewno wymysl otsow (oprocz otsowego amazon shielda) taka tarcza teraz jest ale nie wiem dokladnie jak sie zwie xd na tibia pl w tarczach jest chyba.
Pozdro
Wiem ze nic nie wiem. Powinienes soebie dobrze zapamietac te slowa. Widze ze ostro"zaspamowales" w PiM. Twoja wiedza jest raczej znikoma...
Naucz sie szukac - znajdz mi drugi taki temat inne zostaly usuniete.
Ma cos wpsolnego, mianowicie podobnie wyglada.
Hahahah Amazon set istnieje... A elvena pokaz mi w skarbcu to dam ci golden helmeta na obojetnie ktorym serwie -.-'
Elven set nie istaniał (tylko na ots), ale tak jak elven set wyglądał kiedys dsm. Co połaczenia elfów ze smokami to i na Elvenbane i na Elf fortess są smoki.
Moim zdaniem za dużo grasz na ots'ach xDD
Macie fotke elven seta....
to jest prawda, może był kiedyś taki set no ale ktoś go gdzieś wywalił<przypuszczenia>, albo może bedzie do zdobycia
Elven Armor ma 15 defa, wazy tyle samo co DSM
elven legs ma 10 defa, waży tyle samo co DSL
Może jest jeszcze Elven Helmet ;)
A co do Lady Set on jest do zdobycia, wiem że zbroja leci z jakiegoś Orca podczas najazdu ;)
Ile razy jeszcze powiecie, że to nie istnieje i z Open Tibia Server. Robi się SPAM.
elven? raczjem alo slyszlaem otym na rl, bardziej na otsahc tak samo jak i lady set to wymysl otsow, a w kazoordon l;eza dragon scale legsy
Elven seta raczej moza tylko spotkac na OTSach wiec napewno ktos zrobil go na swoim i innym sie spodobal... i tak sie juz przyjelo ;]
Jedna wielka bajka otsowa xD