zauważyłem dzisiaj że... każdy wolf ma 5 vol pojemności a w sklepie toma na ladzie leży wolf który ma 6 vol pojemności wiecie o co z tym chodzi
sry za ortografie
Wersja do druku
zauważyłem dzisiaj że... każdy wolf ma 5 vol pojemności a w sklepie toma na ladzie leży wolf który ma 6 vol pojemności wiecie o co z tym chodzi
sry za ortografie
o co ci chodzi
Oto ze nie znasz sie na tibii i nie wiesz do czego ten wolf moze byc potrzebny!!!!!!!
łaaaaaaał zarąbiste a może, jak to mu zapier.. to dostaniesz ss xD żal
@edit
albo dla jaj tam leży albo jakaś następna żecz owiana tajemnicą
Jezu, człowiek się normalnie pyta, bo jest nowy w świecie Tibii, a wy od razu z mordami na niego. Może łaskawie byście mu odpowiedzieli, zamiast nabijać posty?
@topic
Słyszałem coś o ciele wolfa, które gdzieś się respi na Rookgaardzie, może to to i po prostu ktoś wrzucił je za ladę?
Niestety nie potrafię Ci dokładnie odpowiedzieć. =/
On może być związany z jakimś questem lub porpostu jakaś pomyłka w tibii, lub zwykły dany nam powód do namyślu przez Cipsolf, ale na 100% nie wiem.
Moze po prostu cipsoft sie pomylił?
Albo zrobił to żeby gracze mieli zagadke?
Nie ma odpowiedzi na to pytanie, sa tylko rozważania.
Ludzie, przecież to jest wilk potrzebny do Questu na addon :D:P
Boshe ale wy macie krótką pamięć :D
@wojtas
jaki addon?
@topic
z tego co czytałem w prawy i mity to jest on potrzebny do spike sword quest, a respi się gdzieś na płn rooka w kamiennym kręgu.
Duzo sie mowilo o cialach zwierzat z dziwna waga i o tym ze sa potrzebne do questu na SoF. Ale to chyba nieprawda
To ze nie wie o co biega z tym wolfem to znaczy ze jest ciota??NIe ubliżaj innym bo sam być może lepszy nie jesteś...Cytuj:
Eryk_EO napisał
Co do wolfa byc moze jest potrzebny do jakiegos questu ale nic wiecej nie wiem
Wiem, że to na 90% nie jest pomyłka a z kąd to wiem? Bo jak robiłem swojego OTS to każdy potwór ma swoje id. więc ten wilk to osobny item z osobnym id. Czyli ten wolf na 60% jest do czegoś potrzebny.
A może logicznie spojrzeć? Ten wilk jest pewnie bez wnętrzności, bo zostały wykorzystane do "zupki pana Tomka". Może dlatego ma więcej pojemności, więc może to jeden mały punkcik realistyczny od CIP'ów??
Ty robiles ots'a a ots to ots,moze jak robia mapy do rl tibi to uzywaja inndego programu do robienia map niz Simone map Edytor(jak zle napisalem prosze mnie poprawic)Cytuj:
Lord Ork napisał
Jak człowiek jest nowy to ma prawo sie zapytać jak nie wiem o co chodzi.
Wy też kiedyś nic nie wiedzieliście, ale ktoś wam powiedział.
Możliwe, że jest to związane z jakims qestem albo bug.
nie wiem :|
a mi sie wydaje ze trzeba stac przy przedmiocie zeby zobaczyc jego wage...
Hmm.. być może kolejna zagadka od Cip$oftu? Tego nikt nie wie.. Napewno to nie jest pomyłka bo poco by robili nowe ciało (tak, nowe, bo id by musiało być inne, a czy na to im czasu nie szkoda?). Do questa też raczej nie potrzebne, ale niewiem, jest dużo nietypowych żeczy w tibii..
imho, żeby zobaczyć ile dane ciało/żecz ma "container" trzeba stać obok danej żeczy, czyż nie? ;d [niejestem do końca pewny]
@UP
Tu nie było mowy o wadze(oz.) tylko pojemności (vol.). Może po prostu pomyliłeś temat bo wiele jest takich o wilkach (szczegulnie martwych). Ale masz racje żeby zobaczyć wage trzaba podejsc. :)
Cytuj:
teillman napisał
Słownik języka polskiego plx?
@topic
A co was to tak naprawdę obchodzi ,że jeden wolf ma 100 vol a drugi 5 vol ;P
o cio to wolf? ja slysalem ze to taki piesek zwany wilkiem. tylko nie wiem cy to je prawda.
Gram na rooku swoim rookstayerem prawie 2 lata i nie zauważyłem tego :)) Gratuluje spostrzegawczości. A co do wolfa, to nie może być zwykły przypadek ;> Coś w tym musi być! Ale przeciez za ladę Toma nie wejdziemy... :/
To nie jest 1 taki przypadej już z 5 różnych gatunków zauważono. Są osoby które twierdzą że jeżeli ktoś znajdzie wszystkie ciała i pujdzie do któregoś npc to on da mu klucz do mm ;/. Według mnie może to ciało jest ważne dla fabuły np. jest tam specjalny schowek w którym Vendor przetransportował SoF na wysepkE?? To może być też tylko ozdóbka. Czy mugłby ktoś sprawdzić czy ten wolf którego można znaleść w tym kręgy także nie ma większej pojemności?? I prosiłbym o ss'y ;]
eee, otoz z tego co mi wiadomo to bylo juz kilka tematow z tym wolfem deerem etc., otoz: respi sie gdzies na rookgardzie(podobno po zachodniej stronie wyspy), nie jest to wolf tylko piles of bones(czy jakos tak;p), podobno jest potrzebny do tego by:(tu sa 3 wersje)
1. potrzebne jest kilka takich deer, wolf etc. by wejsc do pokoju mino maga.
2. zdobyc spike sworda(tu sie powtarza ze trza miec kilka)
3. by spike sword zniknal ale to juz jest obalone bo byly filmiki jak ludzie robia ze znika(sam nie za bardzo wiem jak to robia ale bylo juz o tym na forum;p)
to wszystko co wiem, jesli pomoglem to ciesze sie a jesli nie to nie wiem;P
pozdro
@down2x
watpie raczej by ktos go przyniosl, bo ten wolf u toma to jest zwykly wolf(swiezy dead) ktory ma po prostu 6vol. a ten o ktorym mowisz, to jest piles of bones, sterta kosci...
To ty się nie znasz na Tibii :p. Idźcie sobie na wieżę waspów na rooku. Przed wejściem do niej idziecie trochę w lewo i na górę. Tam respią sie 2 orki i Orc Spearman. Tam jest kilka kamieni(koło). Po środku jest 1 kamnień, na którym respi się ciało tego wolfa co ma 6 mjejsc. Ktoś poprostu przyniósł go do city i żucił tam.
Być moze kiedyś wolfy miały 6 tych miejsc a cipsoft po up-date zapomniał u toma zmienić.
wiesz, mozesz miec racje ze on jest tak dla bki, tak jak ta cala reszta tj. piles of bones wolfa, deera etc. moze sa po to by ludzie mieli troszke gluwkowania ze moze sa do czegos potrzebne;P
A mi się zdaje że ten wolf nie jest ani pomyłką i nie jest też do niczego potrzebny on jest napewno tylko dlatego żeby sobie leżał bo już zadużo wycierpiał gdy go zabijałem
wiesz co nie przejmuj się tym ten wolf po prostu jest "inny" graj i się nim nie przejmuj ;p
Może to tylko błąd Cipsoftu ?, ale za lade i tak się nie dostaniesz to do niczego ten WOlf nie może służyć.. myślę że to jakaś pomyłka
Pewnie ludzie z Cipsoftu zrobili tak specjalnie by wszyscy się zastanawiali jeżeli ktoś to odkryje
Mi sie zdaje ze to jakis quest jak to cipsoft powiedzial ze gracze odkryli 40% questow jak narazie (w co nie wierze), ale sam osobiscie nie jestem w stanie powiedziec o co w nim chodzi moze i to prawda moze to jakis blad.
Był już taki temat ale dobra a więc , nikt ci na forum nie powie bo nie wie do czego on jest inni myślą że do jakiegoś Questa a inni że tak sobie leży więc nie znajdziesz odpowiedzi :/
Gdzies podobniez respi sie takowy wolf ktory ma 6 vol ale gdzie nie wiem.
Ten dead wolfa co się respi na ołtarzu nie jest świeży. A gdyby tak zamienić te ciało wilka na świeże ciało wilka. Może wtedy coś się otworzy na przykład pokój mino maga. No bo ołtarz jest tak jakby magiczny a drzwi do mino maga są zamknięte magią. Coś w tym jest bo ten ołtarz co jest obok wieży orków jest związany z magią a co za tym idzie z mino magiem.
Ciekawe ale najprawdopodobniej to zywkly wolf Meybe to jakis qescik :];S ale i tak qz za zauwazenie ;p
Pozdro :)
Ja widzialem co najmniej 5 takich wolfow dziwnych .... ciekawe czy one do czegos sa potrzebne
było to już gdzieś -.-
1. Żal za topicki w których go beszczacie itp . kolo się serio pyta .
2. Nom ciekawe aczkolwiek nigdy nie zwróciłem na to uwagi xD
Se leży wolf z 6 miejscami bo sie rodzice bardziej na niego starali
masz odpowiedz :D
To na pewno jakis bug... choziaż może faktycznie słóżyć do jakiegoś qesta. Ja Rookstayer nie jestem to nie będe sie doszukiwac w tym jakiś wskazówek, ale jeżeli czytaliscie temat ,,Jak sprawić aby spike sword na rooku zniknol?'' to można snuć różne domysły np: tego wolfa położy się na te 2 miejsce gdzie trzeba stanąć (żeby spike zniknął), albo obok i wtedy w tym wolfie pojawi sie 6 rare item na roooku.
może to jakiś rar :O
ale raczej niee
Mysle ze to pomylka Tibia , ... ale moze to byc jakis Quest chociaz watpie :/ Trudna sprawa ;( :D
hmmm... ciekawe ciekawe... jesli to ma cos wspolnego z SoF to jeszcze dzisiaj robie rookstayera xD jak cos wiecie to piszcie