czy to prawda ze na tych wyspach jest gs?Jak tam się dostać?
http://img204.imageshack.us/img204/1...map2sy5.th.gif
Wersja do druku
czy to prawda ze na tych wyspach jest gs?Jak tam się dostać?
http://img204.imageshack.us/img204/1...map2sy5.th.gif
:) pewnie chodzi o forbiden island!
na jedna z nich gorome mozna trafic plynac z thais do liberty i odwrotnie moze z innymi jest podobnie ? :>
Hmm mu nie chodzi o te nowe wyspy dla pacc! Mu chodzi o stara legende wedlug ktorej tam zyli rybacy i przybyl potwor (taki temat byl na wiosne i mysleli ze tym potworem jest gs, choc mowili tez o morskich potworach!! Ktore dodane w tym upie wiec cos moze z tym byc!!) no i ten potworek wybil wszystkich i ponoc tam jest jakis quest czy cos ale nie rozwiazano zagadki do konca a tu macie linka postac za darmo!!!!!!---> http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=143897
Na 1 po lewej sa żółwie a na drugiej piraci :P
Proste ? :D
@UP
aff... tu nie chodzi o nowe wyspy dla pacc z letniego upa! To są wyspy na zachód od Fibuli. Temat ten został poruszony juz w jakimś topicu (macie linka od Eye). Wyspy te byly już widoczne na starszych mapach Tibii. Byś może jest jakiś sposób by się tam dostać, ale nikt narazie nie wie jak.Jakiś NPC mówi, że na tych wyspach żyli rybacy, ale jakimś trafem dostał się tam GS i ich powybijał.
Edit
To jednak nie jest link do tego topicu :P
hmm a nie ma tam czegos takiego jak TUNEL taki sam jak z THAIS na FIBULE ??
i czy przypadkiem nie ejst to ISLE OF KNIGHT czy jakos tak ?:>
Jest przejscie na Fibule jak sie idzie z thais . Druga wyspa to wyspa z wulkanem goroma zwana tez od jego nazwy wyspa goroma nie jestem pewien ale chyba da sie przejsc podziemnym tunelem z goromy do wyspy na ktorej stoi ferumbrass tower a wniej respi sie ferumbrass widzialem jak sashra i jego koledzy ubijali ferumba na antice i sashra zlapal ferumbrass hat (arm:1)
Byl kiedys tunel na wyspe na polnoc od fibuli (wyspa blisko lighthouse)
Byl tam GS
Przejscia juz dawno nie ma
Moze jakas inna droga np teleport przez npc albo zwykly tego nie wiem
Ta wyspa to Calcanea (czy jakos tak)
Na inne wyspy lezace na lewo od fibuli zwane Fearies Heaven to Bog jedyny (poza cipsoft) raczy wiedziec jak sie dostac. Wiadomo tylko ze od czasow tibii 5.0 bodajze nawet zmienily wyglad w sensie powiekszyly sie - cokolwiek to oznacza.
To tyle mojej wiedzy
goroma to nowa wyspa ktora doszla w tym upie ja tam nigdy nie bylem dlatego sie pomylilem na fibule da sie dostac i tam pod ziemia jest ajikis quest moze z tego questa jakas droga da sie tam dostac ??
@EDIT moze da sie dostac do tych 2 innych wysp
Czemu w tym temacie wszyscy piszą o Goromie? -.- Mowimy tutaj o wyspach znajdujących się zaraz obok Fibuli. Ja nie wiem jak się tam dostć choć się zastanawialem. Moze tam gdzie są DSy obok rotów (pick?) albo po prawej od DSow dzióra i tam jest skrzyneczka jakas... Trzeba spróbować ale ja mam dopiero 25 knightem wiec niestety nie moge sie bawic w sprawdzanie tego :/
Pozdrawiam
P.s.
Poszukam gdzieś jak się cosik znajdzie to podam info :)
Ja tam byłem jeszcze bradzo dawno temu... przed którymś już dawno temu update tam był faktycznie GS! ale przejście się zawaliło i tyle wiem... już potem nigdy nie szukałem drogi! Nie którzy którzy o tym nie wiedzą szukają dalej wejścia od strony fibuli i było tam... teraz jest tam jedynie zawalony tunel:(
I z tamtego tunelu dało sie dostać tylko na jedną wyspe nie wiem czy na drugom też!
Edit@
Sorka jeśli nie chodzi o tą wyspe albo coś się zmieniło bo dawno tam nie byłem =P
Napwno nie jest to Isle Of Kings (a nie Knight xD) znajduje sie ona obok carlin i płyniemy na nia ma małym statkiem (nie mylic z promem)Cytuj:
Pall Oskar napisał
Może jakis SS gdzie znajdował sie ten tunel, był bym bardzo wdzieczny!Cytuj:
Xardas_1993_14 napisał
A czy patrzyliscie ostatnio na mapke na tibia.pl ?? na poludnie od carlina na morzu pojawila sie wyspa o nazwie "GMs Isle" ciekawe co to nie ?
na fibuli juz nie ma tam ds-ów tylko carion wormsy, a tam jak ta skrzynka to byłem z ziomkiem i on mnie ropnął tam i ta skrzynia pusta była może coś się w niej respi po ss?Cytuj:
Iron Flaven napisał
Gm Isle Jest to podobno wyspa Gm-ów podobno możesz znalesc sie sie na niej jesli bendziesz miał dostac od nich jakis item,ale tu nie o niej mowa!Cytuj:
XXXX napisał
Ponawiam prosbe o SS gdzie znajdowal sie tunel!
Ta wyspa jest odkąd śięgam pamiecia, Zwana także wyspą samotnosci (dobrez przetlumaczylem plx?)Cytuj:
Ceberek14 napisał
Pamietam że kiedys ktospokazywal kawalek mapy na ktorym bylo widac przejscie albo raczej byle przejscie jak znajde dam tu
A ja słyszałem że na te wyspy przenosi npc tylko trzeba do niego napisac w specjalnym jezyku ktory znaja tylko gmowie albo ze to jest wlasnie ta wyspa obrad gmow
To widac ze ci ktos bzdor na gadal -.- byl temat o tej wyspie lecz zostal skasowany bo nie da sie tam dojsc (chyba ze was gm albo god tp na ts) wiec prosze nie poruszac tematu wyspy gm island (to moze sie pobawimy w przedszkole kto poruszy jej temat ten debil moze tak to do was dotrze) Wrocmy do topicu do wysp kolo fibuli a nie off topy robicie-.-Cytuj:
Kickus napisał
Edit jeszcze niezle sie zbrechalem jak zobaczylem to "Ps do modkow jebane murzyny dupcza sie w szambie" :D:D:D widac ze to wypowiedz troche "przetraconego" 11 latka ktory po banie na swoim profilu (mial az 15 postow!!) zrobil kolejny profil zeby zaspamowac nas na tym forum:D
Owszem był już taki temat, chyba chodziło o to że jeden z NPC na Fibuli opowiadał że o północy pojawia się dziwny potwór. Z tego co wiem żaden gracz nie odnalazł go nigdy, lecz próbowali... stali tam wg czasu tibijskiego z watchem w ręku, według rzeczywistego, a nawet amerykańskiego na tych serwerach. Ale próbuj. Powodzenia :)
Ktos na jakims forum napisal ze jest npc obecnie na terenie dla pacc ktory nas na ta wyspe moze wyslac ( wydaje mi sie to bujda - bo niby jak wtedy wrocic ) , nie ma tam niby obecnie gsa tylko ciala rybakow w ktorych po kilka gp jest i wedki oraz chatka z zamknietymi drzwiami.
1. Jesli to prawda to na tej wyspie albo musialby byc npc dzieki ktoremu wrocimy spowrotem albo teleport.
Watpie w ta teorie ale jesli ktos ma pacc i checi moze se to sprawdzic
To nie sa wyspy z upadet!!! Te wyspy byly wczesniej, ale jak sie do nich dostac i co na nich jest to nie wiem. Mysle ze mozna podziemiami fibuli na nie przejsc ale to tylko moja teoria.
Teraz mamy jeszcze jedna zagadke z dostaniem sie do wyspy GMow. Widzialem screenik z tej wyspy ale nie podam linka bo nie pamietam ale na screenie byl jakis czlen (oczywiscie dedna) i potwor ktory wygladal jak walrock tylko ze w niebieskim stroju. Zdiecie bylo zrobione na Tibii 7.6. Mala wskazowka potworek stal na ogniu w takim ukladzie
------------------------------------O
----------------------------------OOO
---------------------------------OOPOO
----------------------------------OOO
------------------------------------O
O-ogien na czarnym marmurze
p-potworek
co do reszty to nie wiem nic wiecej.
tylko prosze bez jakis gupich komentarzy w moja strone.
@ wiekszosc 80%
Ludzie czycscie oszaleli?
Toc to nie chodzi nam o wyspsy z update
Czy wy na mapy nie umiecie patrzec?
Obok Fibuli a nie POD!!
Wybaczcie jesli za bardzo sie zdenerwowalem ale nie nie moglem na to patrzec xP
@topic
-Wyspa Gm'ow to wyspa gdzie gm'owi djaa itemki innym albo ustalaja jakies sprawy lub po prostu rozmawiaja sobie
-Wyspy obok Fibulii to wypsy na ktorych podobno byl gs i ciala
nie jestem pewien
Kiedys byl tunel ale chyba od 7.5 nie mozna sie tam dostac
To tyle..jesli pomoglem
To tam podemna jest taki zielony plusik xP
Zal zal zal i jeszcze raz zal ----> ht t p:// images.tibia.pl/images/maps/tibia_map.gif macie tu nowa mape tibi zlikwidujcie odstepy tylko. To nie jest zadna goroma zaden margor ani smargor -.- to jeszcze nieodkryta wyspa bo goroma itp sa pod tym a to jest kolo fibuli zal hunted all !! PFF
wyspa ta nazywa sie Calcanea
http://tibia.erig.net/Calcanea
tyle wystarczy
Ja myśle, że nie ma żadnych GS na wyspach to są tylko mity, żeby pojarało to graczy. Takie moje zdanie
xD
Pozdro
Qlawiec
Może coś zasugeruje...
Jakby ktoś nie znał angielskiego:Cytuj:
Calcanea
From TibiaWiki
One of the two island (or maybe both) to the North of Fibula and West of Thais. It is said that the inhabitants have been killed by a Giant Spider that came to the surface.
The island used to be accessible through a dead tree in the northeast most corner of the rotworm wing of the Fibula Dungeon. What you would find on the island is a Giant Spider and a house. It seems like the building has been deleted. It's either inaccessable, or the entrance has changed.
Mam nadzieje że pomogłem ^.-Cytuj:
Calcanea
Z TibiaWiki
Jedna z dwóch wysp (lub może obie) na północ od Fibuli i zachód od Thais. Mówią (było "Jest mówione") że mieszkańcy zostali wybici przez Giant Spider (tłumaczyć? :p) który wydostał się na powierzchnię. Wyspa była dostępna poprzez martwe drzewo w północnowschodnim rogu skrzydła Rotwormów (?) podziemi Fibuli. Na wyspie znaleźlibyście GS'a (skróce :p) i dom. Wygląda na to że budynek został usunięty. Jest albo niedostępny/a (wyspa czy dom?!) lub zmieniło się wejście
Edit: Błędy składniowe
Te wyspy to wyspy testowe, na których testuje się rozwiązania mapperskie w RL Tibii. Tak przynajmniej było za 7.82.
Pozdrawiam,
Killavus.
Bardzooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooo
stary quest ^^. Wciaz mam mapki na ktorych widac tunele prowadzace od fibuli na te wyspy niestety stara droga juz sie nie dostaniecie na nie .
Kiedys mozna bylo tam wejsc przez tunelik ktory wychodzil od tego pomieszczenia z rotami. Nie wiem czemu to zlikwidowali , ale mozliwe ze jest tam inne dojscie ... trzeba by bylo przeskanowac botem all ... i chyba to zrobie ;]]] Thx za motywacje , ide szukac !!! :DD
z liberty bay trza plynac.
No i bylem na fibuli ...
Wydaje mi sie ze te wyspy zostaly usuniete ... na mapie mam jedno z wejsc na wyspe ale skanujac botem nie wykrylem ani wejscia ani tym bardziej wyspy ;/
a szukałeś tego starego uschniętego drzewa w prawym górwnym rogu rotów na fibuli tam gdzie kiedys były DS'y? wydaje mi sie ze mozna sie jeszcze dostać tam , moze jakis stateczek na stam zawiezie? . ale po okryciu drogi czaicie to tam? resp gsa bez nikogo ? looty , boty te sprawy? :D
Hmm może się mylę Ale na tibiabr.com jest to napisane i dodany screen przez Sunrise jak tam biega na jednej wyspie a nizej zaraz zdjecie sunrise z mino magiem czyli na jedna wyspę da sie dojść z rokkgardu czyli wyspy nowych szukajcie a znajdziecie Ale uprzedzam fotka z 3 update przed wiec może sie wszystko zmieniło lecz zawsze jest ale że tam idzie dojść lecz wątpię żeby tam player's doszedł mając 30 lvl z rookgardu.
Fajna lektura Wkrótce Dodam link lud dwa zdjęcia mino maga i wyspy "bliźniaczej" Fibuli
A co do questa to jest na fibuli quest od 50 lvl.Dosyć łatwy.Pare dl i parę dragonów fajne expowisko to to nie jest zbyt duże waste i zadki loot lecz jak masz szczęście to prubuj.
yyyy hy...
to powiedz jakim botem skanujesz sobie, ze wykrywa ci rozne lokacje polozone o kilka(nascie) sqm od ciebie( na tym samym poziomie patrzac up, down albo na boki ) ^^
chyba sam napisales tego bota ^^
sorki zawsze pierdzieliles glupoty. te tematy o tym jak poszukujesz wejscia do poi... wszyscy wiedzieli ze wejscie do poi zostalo czasowo zamkniete, ale Ty oczywiscie twierdziles, ze jestes blisko rozwiazania i takie tam...
troszke mi cie szkoda...
pozdrawiam
wydaje mi sie ze to som nowe tereny dla pacc dodane przy letnim update
a moze jakis pick plece albo teleport ewentualnie field a tam zejscie.
lol? co ma do tego goroma? może nie słyszałeś ale to jedyna wyspa na której jest morgaroth... więc nie mieszaj goromy
@edit
sorry, rozumiem... myślisz że to goroma? kto ci bzdur naopowiadał? goroma jest wyspą WULKANICZNĄ a te wyspy są jak widać TRAWIASTE(drzewiaste XD)
jest mapka goromy nawet ładna w temacie o bossach (nie pamiętam linka)
@topic
możesz mi powiedzieć kto ci powiedział o gs'ach?
nigdy nic o tym nie słyszałem ale myśle że byc może jest to prawda ;p
Wyspy te zostaly usuniete i nie da sie juz tam dostac fibulka
Według mnie to będzie jakiś archipelag wysp dla pacc bądź w dobrym wypadku dla facc i będzie tam coś w stylu fibuli
Hmmm.......
patrze patrze a na tibia.pl w mapie respawnu nic nie ma, niewiem :P
POzdro!
Są tam 2 wyspy. Z tego co mówicie to jedna jest Calenassa (czy coś takiego^^) a jak druga? Może tam są ukryte jakiś rare ?
byl juz kiedys taki temat o ile wiem.
@topic
niewiem jak sie dostac na te wyspy ale slyszalem wlasnie ze jakis npc mowil o rybakach ktorzy wybrali sie an te wyspy i niewrucily bo zaatakowal ich wielki pajak. hmm gs/tarantula/old widow/coa innego? o.O nieiwem. w kazdym razie niewiem jak sie dostac na te wqyspy moze po kolejnym upie.
Już chyba wiem :) ta cała Calcanea to moi zdaniem będzie wyspa dodana w next update ponieważ:
1.jest mowa ze tych rybaków zaatakował podobno wielki pająk , ale również jest mowa o wodnych potworach
2.A jak wiadomo od niedawna jest w sprite'ach sprite takiego jakby wodnego demona :) That's All > Temat do zamknięcia > wystarczy tylko czekać!!! chodź jest jedno ale! być moze już jest dostęp do tej wypsy to jest pacc i tam jest resp jednej z Quary tej fioletowej co wygląda jak ośmiornica ma takie omacki z mordy jej wystają , czemu akurat jej resp , ano dlatego jak w punkcie 1. (pod)WODNYCH potworach :)
Pozdrawiam.
Jest też mowa o uschniętym drzewie na fibuli , tam gdzie byly ds'y prawy górny róg , może trzeba tam użyć fire buga tak jak w Dream Challange Arena? <--- Jeśli ktoś ma Pacc , chęci oraz fire buga to może okazać się to prawdą ! sami cip twierdzą że OKOŁO 60% mapy nie jest odkrytej ! to jest ogromna suma , ale wy się z góry poddajecie , nie szukając !
Pozdrawiam.