Tak Jak w Temacie kto posiadal dsl?
ja slyszalem ze Big Daddy i Bubble
Pozdrawiam
Wersja do druku
Tak Jak w Temacie kto posiadal dsl?
ja slyszalem ze Big Daddy i Bubble
Pozdrawiam
Nie wiem kto je mial ale slyszalem ze jakis gostek wyrzucil je do bagna w venore bo wtedy nie byly duzo watre bo tibia sie dopiero rozwijala:PJa uznaje taka wersje:D
UP@
Bardzo prawdopodobne
ja slyszlaem ze jakis gostek wrzucil je do wody bo go wszyscy lali wtedy
ja slyszalem podobnie, podbno kolo nie mial spokoju co chwila ustawki na niego, wkoncu sie wkurzyl wyzucial all do wody i skonczyl grac...
Cytuj:
snethemaster napisał
Tak to było z g bootsami.
Ludzie ale mi chodzi kto je mial jaki koles!! @up nie z gbootsami z dsl
JA slyszalem ze gosc wrzucil je do WODY I Zmienil CHara
Posiadał je jeden z pierwszych graczy w tibia. Gdy kończył grę wyrzucił JEDYNY egzemplaż do rzeki w kazz. Są dostępne NA PEWNO z jakiegoś questa albo można je wylotować z jakiegoś potworka(pod 7.72 też się dało). CipSoft wyraźnie powiedział, że wszystkie itemy są do zdobycia. Jak ktoś chce je zobaczyć to leżą w skarbcu w kazz ^^
@down
to był wtedy best lvl w tibii... nie pamiętam nicku, miał koło 60 lvl i wszystkie najlepsze itemy za które zgarnął by dzis fortune.
^^Pozdro. To był niemiec ;d
up@
wkoncu jakis sensowny post ; )
aa wiesz moze jaki on mial nick?
Było tak koles miał red skulla i przy pełnym eq siedział przed domem ktos go stamtąd odciągnął ,zablokowali go tak zeby nie mogl sie ruszyc i zaczeli zabijac a on stwierdzil ze jak on ich nie bedzie mial to kto inny tez i wrzucil do wody a potem skonczyl z tibia
@up
triple post?
@topic
on je wrzucil o wody podczas jak go trapili zeby nikt z jeg zabójców na jego dedzie nie skorzystał (rumors says that)
O.o a ja myślałem że było coś takiego jak Amulet of Life i wtedy nie bylo skull system. ^^ to była stara tibia...97 rok i pare playerow. Pekowalo sie w depo-.- nie bylo skullow.Cytuj:
Driadek napisał
@edit
Domków też nie ;d
Hmm, wy tak mówicie raz był film na tibia.org.pl podawany przez Kamsza i Aborotha co ukazywało DSL.
a wiec tak: napewno nie wyrzucil do bagna w Venore bo kiedy tibia sie rozwijala bylo jedno miasto: dzisiaj Thais wczesniej Tibia City.Cytuj:
Krzys Nemptor napisał
Ja osobiscie slyszalem ze typek je wyrzucil do wody przez przypadek ale gdzie to nie wiem ;/
Ja trzymam sie tezy, że gostek wyżucił je do wody bo go ztrapowali i chcieli ubić, lecz nie wiem jaki on miał nick :/...wydaje mi sie, ze kiedyś one wypadały z dragon lordów tak samo jak golden helmet...
Może podasz jakiś link do tego filmiku bardzo mnie to ciekawi :>Cytuj:
Necros napisał
Ja na jego miejscu bym nie wyrzucal itemkow tylko opylil bym gdzies ta postac :)Cytuj:
alet'vas napisał
To ja może troche poprawię-Cytuj:
Quil Fena napisał
Otrzymał je Gottar z Isary- pierwszy 100 level na tym serwerze.
Dostał je za "czystą" grę - nie sharował konta, nie był power abuserem, pomagał słabszym.
Prezentu pozazdrościła mu jednak najsilniejsza gildia z Isary - Del'Toro i zaczeli go huncić.
Opuszczając serwer Gottar wyrzucił legi do jeziorka obok venore depo.
(hmm... a jakby spróbować akwalungu z explorers society .... ;) )
a jak se tak pomyslalem zeby wziasc wedke i pojsc tam do tej wody i moze byc sie wylowily ; p XD
Dsl mozesz miec na ots i latwo na jednym z ots mam GM i moge dac tutora a nawet GM za postc na RL tibi 25lvl tutor 40 lvl GM adres to http://80.48.76.232/ :PP MOZNA TAKZE DOSTAC NAJLEPSZE EKU +DOMEK ZA 18 LVL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
legalny oszust mial dsl(dragon scale legs) Czyli bubble
Wydaje mi sie ze nikt ich nie ma, ajak ktos ma to tylko bubble...
Bo niby skad je mozna miec jak nie od GMa mężulka ;p
@edit
i co kurwa? Minsafo taki cfany jestes?! Sie nudzi to ludzi trzeba powarnowac za free?!
omg , to ze masz zly dzien nie znaczy ze masz sie wpierdalac na kazdego i mu warny wlepiac... omg glupawy post?! dla mnie to ty jestes glupawy, jak juz kurwa dajesz warna to w comencie napisz czemu jest niby glupawy....
Bubble nie mial slyszalem ze jakis koles wyzucil je do wody ale nie wiem jak sie nazywal xD
Tak to prawda, ja też poprawie, że Gottar był knajem(EDIT), z tego co wiem łowił sobie rybki, aż tu nagle zleciało się od groma Del'Toro, było to już dawno temu lecz niektórzy mawiają że nie miał wtedy AOL'a a w tamych czasach zwanego Amulet of Life, bo go zdjął i sytuacja miała się następująco: Stał sobie chłopak, a na około Del'Toro go strapowali, Gottar odruchowo wyrzucił DSL do wody, a Del'Toro z zemsty podobno go zrookowali... . To wszystko co miałem do powiedzenia :)Cytuj:
JoGi86 napisał
LOl co wy sracie to aż łeb boli:/
Gottar to jest knight z Isary - polak teraz gra na Solera Goethi Mac'Manus
DSL miał jakiś koleś na Antice i jak kończył grać to rązą rózne histroie że wywalił do wody gdzieś w This, albo do bagna w veno, tego jeziorka koło depo, albo tam gdzie się parcele kupuje.
Ja zaczynalem grac jakies 4-5 lat temu i pamitam ze bubble miala te legi alu uparli sie na nia sorcowie i ja ganiali przez cale dnie wiec dla swietego spokoju wróciła je do wody. ciekawe z kad je miala
edit
za co??
Ten czlwoiek byl prawidziwym Role Playerem, nie pekowal, pomagal newbie i dostal od Cipsoftu Dragon Scale Legs za bycie wzorowym graczem. Gdy tylko gildia ownujaca server dowiedziala sie, zagrozili hackiem i dedem jesli nie odda.
On zdecydowal ze rozwiaze sam problem i je wrzucil do rzeki kolo kopaln w Kazordon
Niestety, nicku nie pamietam.
@up Pewnie chodzi ci o Gottar'a też znałem te bajeczkę , nie wiadomo jednak jak było naprawde ;/
@toppic Obecnie raczej nikt nie ma
GOTTAR NIE MIAL DSL !!!!!!!!!!!!!!!
JEDYNE DSL ISTNIALY NA ANTICE i tak to prawda poszly plywac.
Koniec tematu.
ja tam myślę , że miał je gottar ( a nie mylcie , że z antici tam bły g booty xD)
chyba ;p
wtedy tibia nie byla popularna i nikt by nie kupil <raczej>Cytuj:
Og Log napisał
miala je chyba bubble ale nie jestem pewien
smieszni jestescie ...
dsle mial jeden z ekipy h-lvli na swiecie antica ... podczas wojny zlapali go jak mial red skulla i byl z full eq nie zdarzyl dojsc do domku bo mial battla wiec uciekal przed nimi ( troche ich bylo ) jak juz wiedzial ze sobie nie poradzi to doszedl do wniosku ze zaden noob nie bedzie lazil w eq ktorego sie dorobil i wyrzucil cale eq do rzeki... Zostal zabity kolesie sie skrzywili ale potem go juz nigdy na tibii nie bylo, skonczyl z ta gra.
Golden bootsy koles dostal za zaslugi dla cipsoftu konkretnie to nie wiem o co w tym chodzilo... Ale napewno do rzeczki ich nie wrzucil ;] aktualnie jest jedynym ich posiadaczem...
Ciekawe jak bys sellnal jak tibia to byla malo znana gra wtedy.A moze nie mogl czekac az sie stanie popularna bo dosc troche by to trwalo:DCytuj:
Og Log napisał
Ile Razy Mam K**** Tłumaczyć Pie******* Noobom, że Wtedy Nie Było Do K**** Nędzy Skull System!! Co Za Pi******** Nooby! Pozatym Z Kad Wy Mozecie Wiedziec Co On Sobie Myslal?
dobra ztego co wiem to kiedys chodzil taki mir ze był tak Panek to caly rok siedzial nad sprawa jak otozyc skrabiec w kazordoon i mu sie udalo (:
James Dark, obecnie (no chyba nie gram troche juz w tibie) quest polowicznie dziala, robi sie wszystko jak po staremu tylko w momencie otworzenia skarbca nie da sie do niego wejsc... ;d blokuja wejscie 'magiczne fieldy'
koniec tematu
Liquid - blagam cie , nie wypowiadaj sie o czasach w ktorych na chleb mowiles jeb ...
Grasz krotko w tibie widac z tego. Ja pamietam jeszcze czasy bez skull system a sprawa z DSL byla jeszcze o wiele grubo wczesniej.
postaram sie wytlumaczyc to byl rok 1997 server antica wtedy najwyzszy lvl czyli to byl lvl gdzies kolo 80 a nie 60 jak gadali wczesniej w miescie tibia city wlasnie czyli dzisiejsze thais koles chodzil w tyh dsl wtedy nie bylo ani skull systemu ani pz wiec nie gadaz ze koles mial RS... koles wylootowal wlasnie dsl z dl i postanowil skonczyc z tibia bo mu sie znudzila a ze tibia byla wtedy nie znana to dsl byly guwno warte i sie nie oplacalo ich sprzedawac to powyrzucal swoje eq do wody a postac usunal... to jest historia potwierdzona w 100% poczytajcie sobie forum na tibia.com ...
@edit
a co do g-bootsow dostal je koles za wykrycie bugu na stronie cipsoftu co pozwalalo na zakup pacca za free pierw je ktos tam mial a potem sprzedal sir baxterowi za ok 3kk teraz ich posiadaczem jest wlasnie sir baxter z novej
Są dwie wersje:
1. Wyrzucił do wody gdy postanowił skończyć z grą.
2. Wyrzucił do wody gdy został strapowany przez innych graczy, nie było wtedy skull systemu, ale za to podczas śmierci wypadały wszystkie rzeczy.
@Ketrabis - wiesz? jesteś dziecko... wierzysz w takie bajki że hoho... czy nie uważasz że jakby Dragon Scale Legs leciały z Dragon Lordówto na antice było by jeszcze 10-30 egzemplarzy..., na 100% miałby je Hesperides obecnie 203 ED z Antici, a ich nie ma, bo widziałem filmik z nim w roli głównej, miała by je Bubble, a nie ma bo ma Demon Legsy, niegdyś zdobywalne w Quescie, ma ona także Magic LongSworda, również do zdobycia niegdyś z questu..., Xanadu? 202 RP? NIE, bo on ma Golden Helmet, i ogólnie golden seta, bez bootsów of corz ;], widziałem filmik z nim jak całą ekipą 200+ lvli explorowali ferumbras tower jako pierwsi. Sashra? 196 EK? nie. Bo on ma Great Shield, również zdobywalny z questa dawno temu..., widziałem filmik jak nawalał DL'e, i widziałem jego eq...
Tak więc teoria Antici się skończyła, czas na Isare:
Gottar miał jako pierwszy 100lvl na isarze, pomagał każdemu, i nie był wielkim PA, poprostu grał jakby był na świecie non-pvp, nie zawadzając nikomu. Pewnego pięknego dnia, Your CIPSOFT Team, przybył na Isare, pod postacią samego Durina, który wręczył Gottarowi DSL, za zasługi. Dziwne? nie bo kilka dni przed wręczeniem Gottar odnalazł poważnego BUGA, w grze... dotychczas myślano jaki to bug, już wiadomo! - był to bug na teleport, że mogłeś wbijać się do kazdego domku, pomieszczenia itp, uzywając dzisiejszego buga zwanego "Teleport PLX" czyli: stanęłeś sobie jak byś robił normalnego teleporta, przed drzwiami domku..., na około ciebie koledzy, dałeś loga, kolega wchodził na twoje miejsce, na miejsce kolegi jeszcze jeden kolega i ciebie teleportowało 2-3 kratki dalej. jak już wcześniej wspominałem, Gottar stał sobie w Venore, łowiąc rybki, w czasie wojny jaka się toczyła wcześniej nabił sobie "Niechcący" RedSkulla, zza jego pleców wysypali się Del'Toro i zaczęli go klepać. Facet uznał że jeżeli on nie może ich mieć to nikt ich mieć nie będzie, on sobie na to zasłużył w końcu :], i wyjerzucił ;] DSL do jeziorka... KONIEC.
PS. Wcześniej opisałem dzieje Gottara, gdzieś kilka postów wyżej, lecz zmieniłem trochę bieg wydarzeń bo już niepamiętałem większości, wczoraj spotkałem się z kolegą i on opowiedział mi wszystko od początku, wierze mu bo gra na Isarze juz długo czasu i zna dużo historii z tego servera.
to może ja troche poprawię :PCytuj:
Sir Karuz napisał
Great shield nie byl dostępny z questa - by to niebywale rzadki loot z dragon lorda (rzadziej niż MPA z demona, z jednym zastrzeżeniem - przez dwa tygodnie istnial pewien bug w wyniku którego pierwszy DL zabity na pohu ( tam gdzie się teraz respi demodras) ZAWSZE wyrzucal Great shield - zanim Cip$oft sie skapnąl w ręce graczy wpado kilkanascie tarcz....
@gottar:
-Del'Torosom nigdy nie udalo sie zabić gottara
-wtedy nie bylo red skulli
czy naprawde niektorzy sa tutaj tak tepi ze nie moga wziasc sobie do serca slow ze wszystkie rzeczy sa do zdobycia ? Jezeli bylo napisane na forum tibii.com historia dsli w rekach jakiegos tam h-lva to kto mowi ze wylootowal to z dli dawno temu :| boziu co drugi temat jest tak komentowany ... " pewnie ktos je ma ... na antice jeden z bardzo starych graczy " ... milego zycia "mysliciele"
a tak apropo to za buga z "darmowym paccem" kolo dostal mls ... a nie golden booty jak tu ktos pisal, obecnie wlascicielem jest alex , nie wiem czy ma jeszcze swoja postac, wiem ze dalej robi interesy na tibii
@JOGI~
Mylisz się..., Rok 2001-02 i bez skulli? :)
G bootsy są dalej w rękach Alexa..., na jednej ze stron fanowskich był wywiad, okolicznościowy z ludźmi z Antici, i ktoś tam powiedział że Alex wypożyczył komuś G Bootsy jakieś tydzień przedtem.
nikt kiedys posiaal jeden koles za zalugi dla ibi ale chcieli go ubic i wolal wyrzucic do wody niz zeby inni je mieli
hmm nie wiem co z dragon scale legami ale golden bootsy mozna zobaczyc na novej w tym domku na lewo od dp w thais ;]
Interesuje sie Rarami i to znalazlem w temate o G-Boots
i po co wam to??Cytuj:
Glorfindel napisał
Jak czytam ten topic to zauwazylem ze utowrzyla sie legenda Bubble wszystko ma bubble,golden bootsy,g.helmet itp. a to gowno prawda bubble to noob ktory wbil tylko 200lv i tyle !!!
Co do DSL mial je pewnien koles nie znam nicku ja pierwszym z serverow jezeli sie nie myle to Antica NIKT nie wiem czy dostal je od gm za zaslugi czy poprostu znalazl.Cipy mowia wyraznie kazdy player moze miec kazdy item tzn ze albo jest na niego quest i trzeba go znalesc albo wyloootowac bog wie z czego.Co do golden bootsow mial je jeden koles w Carlin na Eterni tam gdzie gramniestety nie mam ss :/
Pozdro :)
bdyby to co mowicie bylo prawda ( chodzi mi o to wyrzucanie do wody ) to fajnie by bylo jak by z wody mozna by bylo nie tylko wyciagac ryby na wedke , ale takze te itemki :D
ee to było tak(jak w opowiadaniu):
koleś miał największy lvl w tibii i siedział przed domkiem nagle pojawiło sie z 20 osób i go ztrpaowały (najpierw odsuneły od domku) i wiedział że oni chcą rara zdobyć to wrzucił all itemy do wody i skończył grać
Wydaje mi sie ze te wszystkie najlepsze rzeczy z eq jak tam np. golden helmet sa ukryte tak zeby miała je tylko 1 osoba , to gadanie o nagrodach za znalezienie buga to juz nieprawda wczesniej bylo to brane pod uwage ale teraz juz nie ... mysle ze quest na golden helmet bedzie ukryty tam gdzie nigdy nikt jeszcze nie byl a napewno sa takie miejsca ... moze tez Orshabaal trzyma w sobie wiecej niz wiemy ... TO wielka niewiadoma ...