Czy to prawda, że jeszcze na tibii istnieją Power Arrows? Słyszałem, że na novej zostało jeszcze kilka sztuk. To prawda?
Wersja do druku
Czy to prawda, że jeszcze na tibii istnieją Power Arrows? Słyszałem, że na novej zostało jeszcze kilka sztuk. To prawda?
Pweni jeszce som a skond sie braly to ja niewiem.;p;p
Teraz JEST ICH PELNO ! bo wypadaja z faraonow ale nieda sie nimi stzelac
chyba crystal arrows wypadaja z faraonow
@topic ciekawe ciekawe
one były kiedyś dotępne ale pallki nimi za dużo walili i wycofali i teraz zostało po pare sztuk na starych servach
Lolku... Crystal arrows a power to coś innego -.-. Raczej niewierze że na novej jeszcze jest kilka sztuk... Kiedyś to wypadało z hunterów...Cytuj:
Hubba_Bubba napisał
Może na novej jeszcze są jakieś sztuki,wkońcu to stary server.Kiedyś z DL-ów i hunterów wypadały.Zamieniono je na power bolty.Macie tu stronke o tym :P http://tibia.erig.net/Power_Arrow
O ile pamietam to byl jakis quest na to.Cytuj:
tez jestem ciekaw, a wogule z kad to sie bralo/bieze? heh
Kiedyś była to zabójcza brń widziałem screeny kumpla z roku 1996 i na tych screenach wzioł demona na dwa strzały z power arrows... więc raczej wtedy nikt nie miał szans z pallkiem - obrażania były losowe , nizależne od lvl, m lvl, skills itp. np. palek z 23 dista na 8 lvlu mógł zabić z tego knighta na 100+lvlu więc nie dźiwcie się że wycofali ;P...
Cytuj:
Toxic napisał
Dobra, leave, źle pamiętasz...
@topic
Leciały z hunterów, w ilościach 3-7. Na Novej ich niema, zresztą po co komu jak już nie działają...
mi sie wydaje czy nawed w spr ich nie ma?
Ale taki p arrows to teraz by był larytas warty fortunę! Hight lvle zapłaciły by za to słoną kase. A wyopraźcie sobie sprzedać na allegro... a jak myślicie, dlaczego cipsoft wycofał te szczały? I były tak łatwo dostępne... macie może jakąś wiedzę w którym roku wycofali te szczały? Wiem że to była tibia 7.0 bo widać na powyszym linkq tej tibiwiki.
Cofając pamięciom do okolo tibi 7.6, tak tak, były były. A działały na takiej zasadzie(bynajmiej tak pamietam)
1) Można je było tylko wyczarować jak power bolty
2)Jak dobrze pamietam miały chyba albo 35 ataku albo 40
Moje wytłumaczenie skąd sie wzioły. Jak usuneli ten czar to, zostało coniektórym graczom jakieś pojedyńcze sztuki i dotrwały do teraz. Można je spotkac na takich starych serverach jak Antica etc. Jak mi wiadomo są bardzo drogie i zazwyczaj nikt ich nie sprzedaje.
Btw jeżeli masz jakieś nie pewności spytaj jakiegoś h lvla, napewno ci powie co i jak, bo jak widać jest sporo opowiastek.
ja mam na Harmoni jedne crystal arrows ale nie pasuje do łuku więc moge sprzedać
podobno na antice jest tylko pare sztuk...
ale pewnie i tak ich nikt nie sprzedaje bo za duzy RAR
@off topic
mozna uzywac crystal arrow??:P
bo np. na otsach mozna uzywac i sa 100x lepsze od power boltow i 1crystal arrow ma nieskonczonosc amunicji...
na niektórych ots-ach strzela się z każdej amunicji i ona sie nie kończy a crystal arrow jest tylko dla ozdoby jak ktoś przerobił je na ots-ie tak aby można było z nich strzelać to już jego zasługa bo si napracował.Cytuj:
...:::ShreK:::... napisał
W Y C O F A L I Z G R Y
Nie ma.
Zero.
Nie bedzie.
Byly za mocne. Jak wycofali, to raczej wszstkie, poco zostawiac np. 4???
Pozdrawiam
B2
Tibia 7.6 była jeszcze bardzo niedawno --.-- jakieś 2 miesiące temu, a ten klient wyszedł po świętach bożonarodzeniowych 2005. A to było mniej więcej w tibi 7.0 Cipsoft podobno wycofał je w 2000 rooku, ale ja jeszcze wtedy co to jest tibia niewiedziałem xD.Cytuj:
Scoobek napisał
1)Można ja było NIETYLKO wyczarować jak power bolty, wypadały z hunterów i DLi.
Power arrows wycofane zostaly dawno temu.
Lecialy z hunterow. Jedyne sztuki moga byc co najwyzej na antice.
Nie pamietam czy to byla tibia 7.0 czy starsza.
Niektorzy ludzie ktorzy graja max 2 miechy widze staraja sie blysnac wiedza. .....
Albo nabic posta.
Nie byly az tak silne ze demon na 2 hity padal. Legendy o nich sa zbyt przesadzone - ale faktem jest ze bardzo mocno walily - prawie jak ue silnego sorca 100+
Taaaa ale wyobraź se że pierwsze potwory w tibii, pojawiły sie 3 czerwca 1997r. a były to pająki, trolle i cyce. Więc przestań tu gadać że twój qmpel ubił demona skoro nawet wtedy demonów nie było. No chyba że się mylę.Cytuj:
Babcia_br napisał
Ktoś tam mówił że wypadają z faraonów - lol.
Wypadały kiedyś z hunterów. Taki temat był już wałkowany duużo razy opcja szukaj każdemu by pomogła.
Obecnie nie dostępne. Na niektórych filmikach z antici kiedyś się chwalili takimi strzalami.
Obecnie myślę że 100 takich strzał kosztowało by : g-legs, mpa, ms, shield of mastermind, ancient helmet, bp , bp blue robów (wszystko razem) I może jeszcze więcej.
@Up 100 takich strzal kosztowalo by tyle samo co warlord sword -.-''
Nie kosztowalo by, bo nie ma 100 takich strzal. tak samo jak warlord sworda.
Z Faraonow jak ktos mowil, wypadaja crystal arrows, a to nie to samo.
Czytaj uwaznie.
Pozdrawiam
B2
Masz rację. Tamten facio źle napisał. Może mu się rocznik pomylił ;PCytuj:
Taaaa ale wyobraź se że pierwsze potwory w tibii, pojawiły sie 3 czerwca 1997r. a były to pająki, trolle i cyce. Więc przestań tu gadać że twój qmpel ubił demona skoro nawet wtedy demonów nie było. No chyba że się mylę.
Kidyś te Strzały wypadały z Huntera lecz wycofali to ponieważ palle za mocno nimi bili ponoć demon padał na 8~ strzałów powtarzam podobno. A teraz na starych światch można jeszcze spotkać pare tych strzałek ;]
@up Nie, nie mozna spotkac paru tych strzalek. No chyba ze masz ss'a, albo filmik. Bardzo chetnie lookne. A po drugie po jasna cholere to powtarzasz? Juz conajmniej kilka osob powiedzialo, ze wyapadaly z hunterow, i je wycfali itd.
http://tibia.erig.net/Power_Arrow
Tutaj macie troche wiecej,
"Buy from: Impossible.
Sell to: Impossible."
To chyba cos znaczy
Pozdrawiam
B2
nie ma 100 takich strzal -.-" wycofali je tylko ze nie wypadaly z dl-i i hunterow a te co byly w depo/domku/eq zostawili więc może być 100 takich strzałCytuj:
B.2 napisał
W tym temacie co drugia osoba twierdzi ze sa jeszcze na antice czy na innym starym swiecie, a ty ze 100 wyjezdzasz. Udowodnij ze chociaz jedna zostala dajac tutaj filmik, ss"a, cokolwiek.
Pozdrawiam
B2
A mi się wydaje że ich wogóle nie ma !
Bo nie ma ich w spritach -.-(W proch)
Ja bym chcial miec 1 power arrows.... kupil bym za wieeeeeeleee kasy. No ale teraz sa 1-10 max sztuk na Antice i na Novie bo na reszcie to watpie zeby byly.
nie ma power arrow cipy wycofali bo były za silne (ja osobiście ich nie widziałem tylko słyzałem i czytałem) podobno(tak czytałem) że kilka takich strzał kładło demona o.0
Z tego co wiem zmienili je w power bolty, tak samo, jak niedawno np red spell wand na dragonbrath (po tym update z rozgami)
Niesty ja też nie widziałem ale tak jak napisałeś to 8-12 strzałów i przy dobrym szczęściu nie było już demonaCytuj:
Seth Tyllis napisał
Nie masz racji - power arrows dalej są w tibi - obecnie coraz rzadziej sporykane. Były bardzo rzadkim lootem z hunterów ( mniej więcej jak DSM z DLa ) Wiekszość została zużyta na polowaniach. Sporą ilość gracze zostawili sobie jako ozdobę - w miarę jak gracze stopniowo przechodzili w stan "retired" stawały sie one coraz rzadsze...Cytuj:
Hetacz napisał
power arrowsy byly i sa jeszcze an starcyh servach kilka w domku ma pancras dragonheart pierwszy 200 lvl rp i nie tylko na starych sa na wiekoszsci swiatow ktore powstaly do tibi 7.0
Proszę o to zdjęcie z tą strzałą
http://www.alatar.de/misc/tibia/screenshots/screen3.jpg
Byly z pewnoscia za mocne ;/
ale kilka sztuk zachowalo sie na starych serwach. moze na antice?
a na novej slyszalem ze jest kilka sztuk i ma je jakis high lvl
o rly? -.-Cytuj:
JoGi86 napisał
Cytuj:
erig.net napisał
o rly? ;)Cytuj:
-Takeya- napisał
Chcesz to moge tam zaraz dopisac że są częstym lootem z ratów.Cytuj:
The power of the wiki is that anyone can change anything
nie wiem jak w 7.8 bo nie grałem od tego update ale w 7.7 jeszcze były w grze
skoro ten quest byl to i teraz bedzie bo cipsoft mowil ze nieusowa zadnych questow i ze wszystkie itemy sa dostepne ,czyli moze istnieja gdzies w jakims super trudnym quescie ale niemozna ich uzywac cyba ze za ozdobe do domku:D.
Raczej nie nie sadze zeby byl quest na p arrows ale tez wiem ze nie zostaly zamienione na p bolty jakby to wyjasnic no zobaczcie :Cytuj:
olad aven napisał
tibia 7.0 : jako loot z hunterow wiec razem podobno bylo ich na antice okolo 15 000
tibia 7.1 duzo ludzi nie zauwazylo ze bylo wycofane z hunterow i uzywalo ich dalej i zastalo 10 000
tibia 7.2 "szkoda zeby lezalo bezczynnie " tak twierdzila grupa ludzi i zostalo 5 000
tibia 7.3 tu p arrow byly uzywane naprawde baardzo rzadko i zostalo ich 3 000
tibia 7.4 uzywane tylko do anhilatora z tego co slyszalem zostalo ich okolo 1000
7.5 uzywane dla pokazu i zademonstrowania sily zostalo 500
7.6 tak jak w 7.5 tylko duzo rzadziej zostalo 200
7.7 znow tak jak wczesniej i znow rzadziej zostalo 100
7.8 na swiatach jak Antica i Nova mozna czasem zobaczyc w domku 1 power arrow ale trzeba miec ogromne szczescie
taka jest moja teoria :)
sam wypadasz z faraonow -.-Cytuj:
Hubba_Bubba napisał
Z faraonow wypadaja crystal arrows a nie power arrows.
Power arrows zostały ZASTĄPIONE power boltami
O ile mi wiadomo dzis nawet sprity nieistnieją. Poprostu power arrow nagle zamienily się w power bolts po update 7.0... niemila niespodzianka ;/
a co do crystal arrows mają własny opis: "This arrow seems not suitable for the use with ordinary bows. It seems to be rotting rapidly."
Więc możemy jedynie cierpliwie czekać na "specjalny" łuk do crystal arrows ;)
@jogi86
numer sprita plz?
istbieje jeszcze pare sztuk ale sluza tylko do ozdoby.Kiedys byly dostepne tylko pare sztuk zostalo;/
Te strzaly istnieja kiedys wypadaly z hunterow.
100 strzal moze byc .. dlaczego nie ? moze oni akurat tego nie zuzyli?Cytuj:
B.2 napisał
A warlord sword jest... tzn był bynajmniej na mytherze -
Mieli go Bekka (obecnie deleted)
Golden Breath (obecnie ban/deleted)
A co do samych strzal - to prawda wypadaly one kiedys z hunterow, a powod wycofania ? Też jak ktoś podał - za mocne hity...
macie i przestancie juz... http://www.tibia.pl/items.php?name=P...rrow&sort=item ...
PS: niektorzy tu pisza ze w 1997 lub 1996 roku bylo w tibii to i tamto...ja myslalem ze tibia powstala w 2000 roku ^^
Są jeszcze ale to tylko do jakiegoś qestu czy co bo słyszałem że po 24h znikają :(((
@down wiesz ja ci powiem jedno ja mam coś do powiedzenia na temat topicu wie czemu mam siedzeć cicho ??? od tego forum jest by tu o takich żeczach pisać i tak nie kozacz bo sie przejedzesz -.-
@up
Spamerze, wynocha z tego forum, odświezasz topici, które były modne 5 miechów temu, wio stąd kabacie! Bo co ? Zbanujesz mnie ) : Czy przyjedziesz do mnie z kolegami mi nachepać ))):
@topic
Jak już pisałem, powerki leciały z hunterów, teraz są bezuzytecznym śmieciem. Być może zachowały się na Antice, ale wątpie, bo kto by pomyślał, że je wycofają. Np, teraz wszyscy (no prawie) twierdzą, że SDki to dobre runki i nie mogą ich wycofać... A kto to wie? Może w przyszłym updacie wstawią inne, słabsze runki zamiast tego, a sd będzie rarem bo w sklepie go nie kupisz...
@Berry
Zamknij morde oblesiu, nikt ciebie o zdanie nie pytał, zobacz najpierw ile topiców niepotrzebnie odświerzył, a później do mnie z ryjem wyskakuj... A tak wogóle to JAPA
Jaka szkoda, że więcej cię tu nie usłyszymy ( :
Z tego co pamiętam zostały wycofane ponieważ były zbyt silne (?) :)
@Tikeyo niewiem kogo nazwał bym spamerem-.-' powtarzasz się z deka ... jak masz się żucać z pyskiem to leć na dwór do 8-letnich kolegów ... 0 kultury?
@topic może na światach typu Antica/Nova jeszcze zostały jakieś szczątki :PP