Znalazlem pewnego NPC ktory prosi o owa kosc,mowi tez ze znajde ja pod domem nekromanty(poh)Wystarczy miec Destroy Fielda.
Moje pytanie brzmi:Czy ta kosc tam jest(czy ktos ja ma)?
Wersja do druku
Znalazlem pewnego NPC ktory prosi o owa kosc,mowi tez ze znajde ja pod domem nekromanty(poh)Wystarczy miec Destroy Fielda.
Moje pytanie brzmi:Czy ta kosc tam jest(czy ktos ja ma)?
Tej kości raczej nikt niema (?) jeżeli się nie myle
Gdyby jej tam nie bylo to raczej NPC nie prosil by o nia chyba ze da sie jej jakos powiedziec ze nie ma jej tam a ona powie ze zostala stracona albo cos w tym stylu :P
Wiem o którego npc ci chodzi, po dostarczeniu jej tej kości niby miałbyś być nauczony ue, co dla knighta, palla i druida raczej wydaje się nierealne.Moim zdaniem tej kości nikt nieposiada, sam próbowałm jej szukać, lecz żadne kości pod necro hause niewyróżniają się.
Wiele osob probuje znalezc ta kosc, ale raczej nikt jej nie ma
Czemu nierealne dla druida?Przeciez ma tyle samo many co sorc wiec co za problem.Cytuj:
Didier napisał
Nie tylko druid np.Palladyn kolo 150+lvl ma kolo 1600 many.Cytuj:
Mister Fool napisał
Wiem bo moj qmpel 105lvl rp ma 1200+ many
Knihgtem jakby sie uprzec to tez tyle many bedziesz mial.
Wiec ten quest jest CHYBA(?) nieaktywny.Pewnie Ona dawala pergamin z ktorego mogles sie nauczyc Ue.Ale moze Ona uczy TYLKO sorkow nawet na faccu ;)?Cytuj:
18:58 *******: Hi
18:58 Loria: Welcome *******.
18:58 *******: Quest
18:58 Loria: I heard from a mystic bone of the lich lord below the House of Necromant. Bring it to me, and you will receive a reward.
18:58 *******: Reward
18:58 Loria: I'll teach you a very seldom spell.
18:58 *******: Seldom spell
18:58 Loria: I'll teach you 'exevo gran mas vis', but bring me this bone first!
18:58 *******: Spells
18:58 Loria: Oh, I can tell you a lot about all sorcerer spells. Feel free to ask me.
18:58 *******: Bye
18:58 Loria: May the magic be with you, *******.
Ps.Mam nadzieje ze pomoglem ; )
@BetaTester - lol powiem ci krótko - idź się uczyć angielskiego
znaczy w dokladnym tłumaczeniu: oh, mogę cię nauczyć wielu czarów dla maga/sorcerera.Cytuj:
gompek napisał
A nie znaczy to tego że uczy tylko sorcererów...
a o ktorego npc chodzi?? Wydaje mi sie ze Loria znajduje sie obok Altar's Lake (nie jestem pewny napiszcie ;))
Ten quest jest juz niestety nieaktywny. Kiedys bylo to mozliwe, bo jak pewnie wiecie, sa w Tibii druidzi i jest palladyn, ktorzy potrafia uzyc UE.
Możliwe, że wyglądem się wcale nie wyróżniają, ale nazwą.Cytuj:
Didier napisał
@Sir Karuz
Nie nauczyc tylko opowiedziec.... tell = mowic, opowiadac teach = uczyc. Loria opowiada o czarach i dodaje swoje komentarze do nich.
Co do questa to mam szczera nadzieje ze jest on jeszcze aktywny (ponoc CipSoft powiedzial ze zadnego questa nie zamykali i wszystko, takze przedmioty, jest dostepne) i jak tylko podreperuje troche lvl moim sorciem (mam 24) zamierzam przespacerowac sie do Necrohouse i poszukac tej kosci, bo nagroda jest tego warta jesli sie nie ma pacca (jak sie go ma to tez, bo po co placic? :P)
pzdr for all
Cytuj:
Woodek napisał
Kiedyś czarów mozna było się uczyć tylko i wyłącznie ze zwojów. Nie tak jak teraz - hi .. spell ... light .. yes bye. Jeśli palladyn / druid zdobył zwój z UE (z tego co pamiętam rar z demona) to mógł się nauczyć. po wprowadzeniu NPC uczacych czary zwoje zostały wycofane (tzn nie można ich już zlotować ani uzyć) jednak cześć osób zostawiła je sobie na pamiątkę do wystroju domków jako rary. Patrz na starszych światach typu antica / amera. A co do tego Questu ... chodza pewne pogłoski o druidach / pallaynach z nowszych serwerów którzy umieją UE
dokładnie to som na antice knight może użyć exura gran pall utevo res potów i drut który może ue puscić ;]Cytuj:
Woodek napisał
To jest pozostałość baardzo starego questa, obecnie nieaktywnego :/ . Był to żart ze strony Cip$oftu - po przyniesieniu mu kości NPC demonstrował działanie czaru UE - na tobie, zostawało ci 1 hp ( efekt podobny jak przekleństwo w poblizu króla). O ile dobrze pamiętam to kość znajdywało się w podziemiach necromancer's house na PoHu...
Skąd pewnosc??Cytuj:
Bercik007 napisał
James Dark probowal znalezc ta kosc, niestety nie udalo mu sie. Mial wtedy ~150lvl wiec jesli ta kosc bylaby tam pewnie by ja znalazl.
Moglby miec i 200 lvl i niekoniecznie by ja znalazl.Lvl niema nic wspolnego z tym ze sie cos znajdzie albo nie,z tym ze cos rozwiazesz albo i nie.
hehe ;) a kurde chentnie bym zrobił to z znajomymi (cała gildia) :p i by były jaja cała gildia z 1 hp biega ;] albo wrogów i gfb noobcharem ;p ale locik by był huhuhuh nawet taki 100 lvl by padłCytuj:
JoGi86 napisał
bylem w necro house na pohu fajnie tam ale przeszlem i nic w tym stylu nieznalazlem
NAjlepiej to pozbierac all kosci jakie tam sa, i isc do npc, moze akurat bedziesz ja mial :P, co do knighta to fajnie by sie z ue latalo :P
raczej nie
i co pytasz innych?sam se tam idz i zdobądz te kosc!(mi sie wydaje ze ty sie boisz tam isć!)
Cytuj:
Sir Karuz napisał
tak dokładnie to ona mówi:
"Oh, moge ci wiele powiedzieć na temat czarów maga.
Czyli krótko mówiąc ona ci opowie o czarach sorcera ;p a nie uczy czarów sorca ;p
Właśnie to miałem napisać :) Ale UE obiecuje że nauczy ....Cytuj:
Srokas napisał
Kiedyś w tibi czarów uczyłeś się za pomocą pergaminów.
gdzie się znajduje ten npc?
Tlumaczenie:Cytuj:
18:58 Loria: I'll teach you 'exevo gran mas vis', but bring me this bone first!
Naucze cie 'exevo gran mas vis' (ue), ale przyniesc mi najpierw kosc!
wedlug mnie nie ma co szukac tej kosci nawet jesli jest i ja dasz to watpie zeby ten npc nauczyl palla albo druida ue bo to by bylo bez sensu
JEzu Skad wiecie mzoe jest ta kosc a moze nie .niech ktos da dowod
Powiedz mi dlaczego nauczenie palla druida albo knighta ue jest pozbawione sensu?Przeciez do jasnej cholery mowi ci ze cie nauczy ...
A dokladnie to ona mowi ze cie NAUCZY UE, wiec przepraszam ale ktos tam bledne wnioski wysuwa o tym ze ci tylko opowie o czarach.
cip soft poiwedzial ze sa wszytkie iemy "SZUKAJCIE A ZNAJDZICIE"
A kto by nie chcial miec takiej kosci..pewnie to kosc nadgarstka GMa...
Zabij GMa to moze wypadnie..:)
Cytuj:
matex06 napisał
doslownie jak z Allegro ;] moze na allegro bedzie? :> xd
@ topic a moze nei koniecznei chodzi o sama kosc tylko o przedmiot zrobiony z niej! M.in.: bone club albo (bardziej prawdopodobne) demonbone amulet! (daje 3 arma ;p)
Ja mam takie przypuszczenie-pytanie. Skąd się brało scrolle do nauki czarów, bo ja nie znam Tibii od tak starych wersji.
"Wszystkie itemy sa dostepne"Cytuj:
pentosman napisał
Propozycja Lorii jest nadal aktualna.Wniosek-calkiem mozliwe , ze quest nadal jest aktywny.
@up
Scrolle z czarami- bynajmniej z czarem UE prawdopodobnie wypadaly w zamierzchlych czasach z Demonów.
heh nawet jakby byla jakas taka kosc to (ja twierdze )ze NPC to nie jest wiarygodne zrudlo..Oni klamia!! :P
Cytuj:
gompek napisał
Nigdy niewierz NPC...Niewiem albo on cie oszukiwal :D ,albo jest takie cos ale nigdy o tym nie slyszalem
Pelno tu jest takich co to nieslyszeli, a jednak sie wypowiadaja i staraja sie udowodnic ze cos wiedza...
Ja mam mały lvl, ale mój kumpel zabrał wszystkie kości (tak mi mówił) i poszedł do tego NPC ale i tak wszystkie złe były :(
Sądzę, że przy tego poziomu nagrodzie qest jest raczej nieco trudniejszy niż pójście do Necro Hause (czy jakoś tak) i znaleźć kość. Taki qest pewnie jest dłuższy od Popierdol Qesta(paradoxa). Myślę, że qest jest nadal aktywny, tylko poszukajcie drugiego NPC, który powie coś jeszcze :)
Wszystkie Questy sa aktywne - Cipy mowia, ze wszystkie przedmioty sa dostepne!Cytuj:
BetaTester napisał
@Topic:
Ten Quest istnieje napewno, ale moze szukamy w zlym miejscu? (Chodzi o to, ze na Darashii w ghostlandzie tam gdzie sie respia necro sa lozka, szafki itp.).
omg wystarczy choc troche dokladnie tekst przeczytac -.- wiec ona mowi ze moze nas (sorca) nauczyc exevo gran mas vis za free przeczytajcie dokladnie skoro ma spele dla sorcow to chyba sorca za free nauczy ue logika moje rozumowanie ;DCytuj:
BetaTester napisał
Ja tam pierwszy raz o takiej kości słysze... Ale zastanowcie sie... Jak UE za free i dla FACC to musiałbby ten quest troche trudny!! Może trzeba cały ten obsza pickiem przekopać? Nie wiem. Sam mam za mały lvl, żeby isć tam... Życze powodzenia! :D
Wiec przeczytaj tekst dokladnie i pomysl zanim cos napiszesz. Twoja logika i rozumowanie sa do bani. Zamiast myslec czytaj to co mowia NPC.Cytuj:
Titanum Paladino napisał
Jak zagadam knightem to mowi to samo. To nie jest quest dla sorcow tylko dla wszystkich voc. Sa palki i druty z UE i maja to z tego questa (a starzy z pergaminu).
A kto powiedzial, ze to UE jest dla facc?
Nawet jak zrobisz tego questa faccem w co watpie - to i tak nie rzucisz czaru paccowego.
[QUOTE=Malcinnio]Wszystkie Questy sa aktywne - Cipy mowia, ze wszystkie przedmioty sa dostepne!QUOTE]
mówią co chcą, bo itak im nie udowodnisz ze itemów niema ;)
ja mam czaszke jakas... bodajze skull of ratha czy cos takiego.
Może jest tak:
Kość tam była lecz zabrał ją jakiś NPC.
Trzeba do tego JAKIEGOŚ NPC zagadać by dał kość.
I to co wiemy.
@Vedymin
Pokaże ci się napis : You don't have Premium Account. (czy coś w tym stylu)