Tibia 7.72 single player offline
Witam wszystkich. Przejrzałem istniejące wątki na powyższy temat, ale nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Mam małe marzenie. Czy możliwe jest stworzenie Tibia 7.72, single player, offline, bez błędów i crashy, z prawdziwą mapą (kopia gry z tamtych czasów pod każdym względem, ale dla jednej osoby i niewymagająca internetu)? Stworzenie postaci, wylogowanie się z gry spowoduje zapisanie postaci na komputerze itp. Dziwne, że coś takiego jeszcze nie powstało, może nie jest to możliwe? Gdyby gra została skompilowana tak, aby laik komputerowy mógł ją uruchomić i obsługiwać, i to bez błędów, z pewnością byłby to sukces, być może nawet finansowy na małą skalę. Wiele osób gra w klasyczne gry i wiele osób ma sentyment do starej Tibii jako gry z dzieciństwa. Jednak niekoniecznie są zainteresowani graniem online. Perspektywa, że masz świat Tibii, który pamiętasz z dzieciństwa na własnym komputerze i możesz go eksplorować na własną rękę, bez ryzyka, że gra z kolejnymi aktualizacjami zamieni się w jakieś bzdury nastawione tylko na zarabianie pieniędzy lub serwer z klasycznym klientem po prostu przestanie działać, jest bardzo atrakcyjna. Najrozsądniejszym wyborem jest 7,72 ze względu na „klasykę” i rozbudowę świata gry. Questy wieloosobowe można pominąć. Nie mam pojęcia o programowaniu, więc proszę o jasne wyjaśnienie.
Pozdrawiam.