Jak w temacie. Jest sens zaczynać na rl od nowa- dodam, że nie grałem na rl'u od tibii 8.x, przez parę lat przewijam się przez otsy 7.4 i tutaj pytanie... Czy odnajdę się na tej tibii 10.x ? Jest ktoś mi w stanie pokrótcę to wytłumaczyć?
Wersja do druku
Jak w temacie. Jest sens zaczynać na rl od nowa- dodam, że nie grałem na rl'u od tibii 8.x, przez parę lat przewijam się przez otsy 7.4 i tutaj pytanie... Czy odnajdę się na tej tibii 10.x ? Jest ktoś mi w stanie pokrótcę to wytłumaczyć?
Nie wiem jak dawno grałeś, ale zmiany na plus to brak cave botów oraz brak lagów. Pozatym pvp kuleje, chociaż kilka światów jest retro pvp z tego co mi wiadomo. Generalnie na facc cięzko tak myślę, jest to moje przeczucie, a pacc to już konieczność w tej grze.
Od realnej tibii przerwy mam chyba z 7 lat..
Może nie 7 lat przerwy miałem, jak sobie z 1.5roku temu pogrywałem, ale też było parę i myślę, że nie jest tak źle, idzie się przyzwyczaić, jeśli nie uznasz tylko, że za łatwo.
Teraz doszedł brak cave botów, więc niby ludzi mniej ogólnie na expach, ale czy to minus? kappa Nacudowali w tym czasie na pewno wiele nowych rzeczy jak chociażby imbu czy inne losowanie sobie lepszego dropa/expa/dmg, RL to teraz tak na prawdę można określić jako ciężki OTS w porównaniu do czasów 8.x, jest dużo łatwiej lvlować, bić bossy, o lepsze EQ itd., ale zawsze idzie sobie znaleźć wyzwanie, jak tylko będziesz chciał.
A co do wyboru servera? Jakaś różnica?
Peloria - dominando ze strony Reapersów
Estela - wojna
Vunira - nie wiem
Antica - zaludniony serwer w cholere dużo patoli ale da się grać bez ludzi uprzykrzających życie
Secura fajny server ;P
Jak już grać po długiej przerwie to najlepiej jeden z nowych światów. Pyra - Retro Open pvp bądz no-pvp - Damora. Bo te Open pvp i smieszne przechodzenie przez mw do tego blessy jak padasz od ludzi wychodzi tak ze lepiej pasc jak zabic bo szybciej odrobisz lv jak on zgubi pz XD
jak będziesz grać samemu to nie ma się co przejmować pvp, a te nowe serwery to dedają po pół roku więc lepiej grać gdzieś, gdzie jest w miare stabilnie np. na antice
wg mnie kwestia tego czy grasz dużo czy mało.
Jak tak poświęcasz 2h dziennie max 3-4 x w tygodniu antica może nie być dobrym pomysłem bo wbijanie levela będzie trwało wieki
na chuj polecacie antice jak tam 20 osob na 5 mobow opamietajcie sie...
nie polecam retro jak nie masz ekipy a z neutrali to sie tylko hajs sciaga
Czy w takim systemie dobrym wyborem będzie peloria? Chciałbym pograć pallkiem od zera, a akurat tam mam w miare wyskilowanego, 19lvl i 78 dista. Czy ewentualnie po wyexpieniu da się przenieść np. na antice, co by łatwo było znaleźć ludzi do teamhunt? Nigdy nie robiłem transferu więc nie wiem do końca jak to wygląda, wiem tylko że nie mogę mieć warna.
Za te 250 tckow ktore chcesz wydac na transfer wystarczy ci na antice wbic od 1 do 100 lvla magiczna postacia zbierajac loota i robiac questy co jakis czas i ek cie na th nie wyrucha to obatawiam ,ze z 150 lvl
Chyba 750tc za transfer XD
Lepiej wyskillować nowego jak tak bardzo chcesz na antice grać bo obecnie ten 70/80 dist wbić to żaden problem :D