Możemy usunąć to coś? ja już się gubię jakie mam hasła i nie widzę sensu tego całego zmieniania hasła co 90 dni dla bezpieczeństwa.
Wersja do druku
Możemy usunąć to coś? ja już się gubię jakie mam hasła i nie widzę sensu tego całego zmieniania hasła co 90 dni dla bezpieczeństwa.
nie wiem o co chodzi szczerze bo od poczatku jak mam konto na torgu mam jedno i to samo haslo
ja tak samo ciągle to samo hasło nigdy nie miałem nawet powiadomienia ani nic by zmienić
Masaker pewnie na innych warunkach :d j od 2006 to samo haslo
co 90 dni wchodząc na forum dostaje info "twoje hasło jest przestarzałe, proszę je zmienić ze względów bezpieczeństwa" czy jakoś tak.
to powinno być ustawione tylko dla osób mających dostęp do FM
chociaż i tak uważam to za głupotę, no ale co ja mogę
i tak jest ustawione.
i bynajmniej nie jest to glupota, patrzac na to co sie na tym forum wielokrotnie dzialo. co wiecej, 90 dni to duzo.
a jak ktos nie potrafi nad tym zapanowac, to polecam https://keepass.info/
jest tez wersja na urzadzenia mobilne.
ewentualnie rezygnacja z dostepu do FM pozostaje, bo jak ktos zdobedzie haslo usera, to nas to nie boli tylko usera wtedy.
@edit
a glupota jest to co kolega Meo proponuje :-)
wymuszanie zmiany hasła nic nie daje, jak ktoś raz zdobył hasło danego użytkownika to drugi i trzeci też zdobędzie, najprawdopodobniej w chwilę po zmianie
chyba ze ma dump bazy z przed pol roku, a nowego nie.
Problem jest taki, że bodaj jakieś 3 albo 4 (!) lata temu dyskutowaliśmy nad tym, aby zasłużeni nie mieli dostępu do FM, więc raczej mnie ta zmiana hasła dotyczyć nie powinna, ponieważ dostępu nie posiadam, chyba, że o czymś nie wiem :>
chyba nawet prosilem jeszcze w tamtych czasach spleena albo aliena zeby recznie dostep zabrano
a to inna bajka - widocznie nikt nie ogarnal przy tworzeniu grupy dla zasluzonych bez dostepu do FM, zeby zdjac to wymaganie, bo tam to rzeczywiscie niepotrzebne.
jak znajde chwile to poprawie.