Chce zrobić sobie fajnego drinka ma przepis z baru ale gdzie kupie:
Bloom gin
edelflow.liquor
blue curacao - chyba w tesco jest
Akurat na dziś by siadło to zrobić
Wersja do druku
Chce zrobić sobie fajnego drinka ma przepis z baru ale gdzie kupie:
Bloom gin
edelflow.liquor
blue curacao - chyba w tesco jest
Akurat na dziś by siadło to zrobić
Nie masz gdzieś w tej Polsce B jakiejś galerii alkoholi? Tam wszystko to powinieneś dostać. kwiecisty gin to widziałem raz w lidlu
nie no zartuje nie widziałem XD
wiesz to przepis z anglii i możliwe że czegoś nie ma ale podejdę na pewno do "swiat alkoholi" których jest z 5 xd ale pytam na zaś zanim pójdę
to będę robił
http://www.przepisydrinki.pl/wp-cont...o-00.24.40.png
o ile blue curacao dostaniesz łatwo np. w kauflandzie tak z resztą to nie wiem xD
@wchodząc w temat liczyłem, że Urlak w swoim stylu zarzuci jakimiś dobrymi i opłacalnymi ofertami na alko i składniki do drinków xd
Blue curacao jest napewno w intermarche a takie typowe alkohole to raczej w swiatach alkoholi
Czemu musisz mieć akurat ten Gin? Nie mówię żebyś kupował to ścierwo Gin Lubuski chociaż do drinka to pewnie i wystarczy ale kupisz jakiegoś Seagramsa i też będzie okej, Bombay na bogata ale jeszcze do niedawna we Freshu miał dobrą cenę, nie wiem jak teraz.
Od siebie mogę polecić biedackie Tequila Sunrise, czyli 1-2 szoty tequili 100-200ml soku pomarańczowego i pół kielona-kielon soku malinowego paola czy coś, fajnie robić na lodzie w szejkerze, paola na koniec lekkim strumieniem z góry wtedy jest cały ten sunrise kurwa xd kobiety szalejo
sugerowanie, że ja to sugerowałem ;d
po prostu jest lepszy moim zdaniem, do drinka wystarczy a kosztuje podobnie, lubuski nawet drinki psuje
Nawet Borygo jest kurwa lepsze od lubuskiego
O ile temat aktualny to:
blue curacao (polska wymowa błędna ale jedyna zrozumiała: blu kurakao; wymowa poprawna niezrozumiała: blu kuraso) dostępny w każdym miejscu; w większości barów mają bolsa, w lepszych holenderskiego de kupyera; budżetowy to dream (całkiem dobry)
Bloom gin: nie wiem czy dostępny w polsce, pierwszy raz to widzę wiec myśle, że każdy inny gin byłby dobrym zamiennikiem (budżeotwy to lubuski; lepszy to gordon's; jeszcze lepszy to tanqueray)
edelflower liquor - to jakaś wódka o smaku czarnego bzu, nigdy tego w pl nie widziałem ;P
Tutaj podczas przygotowywania :)
http://oi66.tinypic.com/33e6jgh.jpg
niestety zapomniałem zrobić po ale smakował nieźle nawet. Kupuję sobie zestaw barmański i będę się bawić w inne przepisy może temat będzie ciekawy.
Były barman here
Zapraszam do zadawania pytań
@up
- jeden z gorszych Blue ~~ na rynku
- używanie gotowych syropów ;d
-rozpierdol na blacie
-kolor wody po płukaniu szmaty do podłogi
-2/10
Zamykam
Rozpierdol był bo bo nie jest 1 drink i kostki lodu obok leżały no i trochę już wcześniej spożyłem. Po robocie było czyściutko ;)
To poleć były barmanie jakie blue jest lepsze bo innego nie znalazłem i jakie "nie" gotowe syropy polecasz. Bo z gotowych to użyłem tylko jednego z herbapolu, limonka, cytryna + mięta
@Aver ;
kolor potwierdzam średni ale to nie wyszło takie ciemne tylko jasne