-
Sciny w tibi
Siema, gram w tibie na lapku z win8, laptop calkiem nowy, spokojnie powinien ogarnąć tibi, net mam 1mb/s i caly czas mam lekkie sciny pojawiające sie co kilka minut. Takto gra chodzi plynnie i nie mam żadnych lagow tylko jakieś ściny. Da rade temu jakoś zaradzić?
-
Spróbuj pokombinować suwakiem w zaawansowanych opcjach grafiki (adjust framerate limit). Niewiele powinno pomóc, ale lżej będzie umierać. A tak serio, to pewnie jednak wina neta. Spróbuj wszystko powyłączać i samą tibie odpalić.
-
To nie jest wina neta, bo gralem na stacjonarym na tym samym necie i wszystko smigalo elegancko
-
Może masz w lapku dwie karty graficzne i ciągnie Tibie na zindoktrynowanej
-
Tak, mam dwie karty graficzne. Jak ustawic, zeby tibia dziala na tej niezintegrowanej?
-
Sprawdź prawy przycisk myszy na tibie i zobacz czy nie ma opcji "uruchom z procesorem graficznym". Jeśli nie, to w zależności od karty powinieneś mieć program/sterownik. Jeśli Geforce to coś na pewno z "Nvidia", prawdopodobnie "panel sterowania Nvidia" i analogicznie z jakimś radeonem. Jeśli nie masz nigdzie ikony, ani w starcie, to ppm na czystym pulpicie i zobacz czy tam nie ma.
-
Powiem tak z mojego doświadczenia z laptopem. Kupiłem Sony Vaio z win 8 działał jak gówno .... na aktualizacji do 8.1 działał względnie teraz mam pirata win 7 i działa jak złoto. Tak jak i Ty miałem problemy z Tibią i to pomogło zmiana z z integy na dedykowaną grafe tylko wykrzaczało Tibie jedynie na integrze odpalała ale miała spadki fps co jakiś czas.
-
siema, może leatency fix pomoże
-
mam nic nie pomaga ;/ ogólnie to tibia działa w 100% tylko co jakiś czas ścina na 1-2 sec . i później znowu ok , gram ms wiec lipa
-
wejdź na jakiegoś OTS'a i zobacz czy też laguje
jak nie to pobierz leatrix latency fix albo WTfast
-
na hexerze sprzwdzalem 10.9 i nie scina ;/
-
-
pobralem . uzywam dalej scina co jakis czas ;/
-
Czy masz partycje? Jeżeli tak to zainstaluj Tibia na innej partycji tak aby nie była na jednej z windowsem.
-