Ostatnio media trąbią że jakieś ustalone normy zostały przekroczone i że ogólnie jest tragedia, a zatem czemu mieszkańcy KRK nie noszą masek tak jak Chińczycy?
Wersja do druku
Ostatnio media trąbią że jakieś ustalone normy zostały przekroczone i że ogólnie jest tragedia, a zatem czemu mieszkańcy KRK nie noszą masek tak jak Chińczycy?
Ciekawostka:
W Krakowie jest uzdrowisko.(Swoszowice)
Ps. Przynajmniej nie ma węgla w powietrzu ;d
no ja widziałem już paręnaście osób w maskach w krakowie więc się wcale nie ździwie jak za parę lat będzie to powszechne
Czasem tam bywam i są dwa miejsca w których śmierdzi i to powietrze jest okropne.
Kraków
Sosnowiec i okolice ;)
przyjedz do krakowa znad morza to sie bedziesz dusic pierwszy tydzien, i to nie zarty tylko smutna prawda.
Przyjedz do krakowa ze sląska i będziesz myślał że kraków leży nad morzem
tak na serio to taka maseczka zwykła gówno da nie wiem po co to ludzie noszą trzeba sobie jakaś porządną lakierniczą sprawić a nie po tanioszce chodzić o taką np.
http://kode.pl/wp-content/uploads/2012/01/MASK37.jpg
Jaki Kraków..? Macie nieaktualne dane
http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1...oclaw_Wyborcza
Jestem z Warmii, trzeci rok mieszkam w Krakowie, co zimę mam problemy z drogami oddechowymi.
Jeśli chodzi o maski, to noszą je czasem biegacze lub rowerzyści (specjalne, sportowe, nie żadne lakiernicze xD)
Wiem jesteś z kóz niedaleko mnie tam to dopiero musi śmierdzieć jak nawożą pola myślę że to większy smród niż w Krakowie. Ja jestem ze ślaska, często przebywam w krakowie nie uwierzycie ale nawet nad morzem byłem parę razy i w każdym dużym mieście jebie tak samo czy to gdańsk, kraków, wrocław, katowice radził bym się zapoznać z terminem "smog" myślę że to powinno wiele wyjaśnić.
otoz jest nieco inaczej:
Cytuj:
Zawartość pyłu zawieszonego (PM10) w skali rocznej:
Gdańsk - 18 μg/m3 (najmniejsze w Polsce)
Elbląg- 19 μg/m3
Koszalin - 19 μg/m3
Zielona Góra - 20 μg/m3
Wałbrzych - 20 μg/m3
Olsztyn - 20 μg/m3
Suwałki - 21 μg/m3
Szczecin - 23 μg/m3
Toruń - 24 μg/m3
Białystok - 24 μg/m3
Bydgoszcz - 26 μg/m3
Lublin - 27 μg/m3
Gdynia - 28 μg/m3
Włocławek - 28 μg/m3
Kalisz - 29 μg/m3
Łódź - 29 μg/m3
Poznań - 29 μg/m3
Płock - 30 μg/m3
Kielce - 30 μg/m3
Rzeszów - 30 μg/m3
Radom - 30 μg/m3
Opole - 31 μg/m3
Gorzów Wielkopolski - 31 μg/m3
Warszawa - 32 μg/m3
Legnica - 34 μg/m3
Częstochowa - 35 μg/m3
Jelenia Góra - 35 μg/m3
Wrocław - 35 μg/m3
Bytom - 35 μg/m3
Bielsko-Biała - 36 μg/m3
Dąbrowa Górnicza - 40 μg/m3
Gliwice - 40 μg/m3
Katowice - 42 μg/m3
Zabrze - 45 μg/m3
Nowy Sącz - 51 μg/m3
Rybnik - 54 μg/m3
Kraków - 64 μg/m3 (największe w Polsce)
obecnie mamy wyzowa pogode, ktora sie charakteryzuje brakiem ruchu powietrza stad taki syf jest na poludniu. za pare dni przyjdzie male wietrzenie i sytuacja ulegnie poprawie.
mi tam nic nie jebie i jest git
Bielsko-Biała - 36 μg/m3
heh bielsko-biała a mam tutaj takie powietrze o jakim sobie marzycie
to dlatego, że mieszkam w górach jp na miasto