Siema, witam po sporej przerwie. Postanowiłem wrócić do tibii, ale juz nie jako knight a jako Ms. Aktualnie mam 20 lvl Ms, sporo kasy na waste i brak pomysłu gdzie expić. Pomożecie?
Wersja do druku
Siema, witam po sporej przerwie. Postanowiłem wrócić do tibii, ale juz nie jako knight a jako Ms. Aktualnie mam 20 lvl Ms, sporo kasy na waste i brak pomysłu gdzie expić. Pomożecie?
do 30 na earth elementale w edron potem tomby z gfb.
PS. nie graj na real tibii.
Teraz to troche jak ots, wiec duzej roznicy nie ma :p
Musze o tym poczytac, ale dziwne ze na facc sie wyciaga wiecej expa niz na pacc :p
medivia.org jedyny prawilny server rl tibii
Ogólnie na 20 lvlu to nie masz gdzie kosić kosmiczny exp, bo z czego? Runy gfb czy ava to minimalny lvl to 30.
Ja Ci polecę do tego lvla robić taski (o ile nią grasz " na poważnie". Bo w późniejszym etapie gry masz pkt i nie musisz robić milion razy tasków na 130).
Jeżeli taski Ci nie będą odpowiadać to na 30+ tar tomb, jakieś necro czy vampy z run. Dragi, Earth Elementale czy po prostu na s ringu cyce.
Jak wbijesz 45 i dalej będziesz miał siano na waste to kupujesz sdki i latasz dle ; )
@radoL
Jeżeli nadal aktualne :
20-30(lub 33 na WoI) - Tarantule (task) & Earth Elementale (task)
30(33)-50 - Stone Tomb za TP z WoI + GFB/FS (oczywiście pomieszczenia typu 4x vamp to raczej nie z GFB)
50-80/90 - Water Elementale w Port Hope z WoS/WoD + ES
50-80 - Mutated Rat'y (task)
70+ - Wyrmy (odradzam, to bardziej dla palka)
80/90(możesz próbować i wcześniej)-110 - Lizardy na Parnych Polach z WoS + IS/Ava (task)
90-110 - Brimstone Bugi w "Northern Zao Plantations", z WoD + GFB (task)
90-110 - GS'y na Maladze (jakbyś chciał kasę) (task)
110(130)+ - Lizard City (niektórzy mówią, że od 130, ja zacząłęm na 110) z WoD + IS/Ava/Wave'y (task)
110+ - Souleater'y z WoE + GFB/FS/Wave'y (możesz zmienić UE na ogniste, jakby zrobiło się hardcore)
130+ - PoI DL, Hellfire Fighter'y (osobiście ich nie lubię) z Firewalker Boots, WoD + IS/Ava
Tyle pamiętam. MS'em nie robiłem za wiele task'ów. Tarantule x3, Earth Elemental'e x3, z raz na Mutated Rat'y, GS'y x2-3, Lizard'y x3 i Brimstone Bug'i x3.
Aktualnie mam 55 lvl i bawie sie na worker golemach, zle nie jest, bo ok 200k/h na premce. Na waterach bylem ii co prawda wiekszy profit ale wieksze ryzyko no i exp chyba delikatnie gorszy. Myslalem jeszcze o ancientach na tym nowym respie kolo darashii
Aha, zapomniałem wspomnieć. Helmet of the Deep bardzo się tam przydaje. Znacznie zmniejsza waste/zwiększa profit, no i ogromnie zmniejsza ryzyko zgonu.
Te moby mają pojebane combo i paraliżują, i nużąco się je bije. Ja za nimi nie przepadam. Ale kasa z boss'a może być konkretna, jak spadnie amulet.
Bez hotd na waterach to 1 water mnie zabija :p
Moim zdaniem powinieneś klepać watery ale jak wolisz.
Jak się boisz to idź sobie na earth elementale - no ale tam mniejszy exp, najszybszy na ten lv to watery, tka jak wspomniałeś workery też dobra opcja no ale tma chyba większy hardkor niż watery :p