cze,
ostatnio nikt nie odpisał to spróbuje jeszcze raz
gram gram, lub coś robie, nagle myszka i klawiatura jakby się ścinają
i nic nie można zrobić
jak rozwiązać taki problem i o co chodzi?
Wersja do druku
cze,
ostatnio nikt nie odpisał to spróbuje jeszcze raz
gram gram, lub coś robie, nagle myszka i klawiatura jakby się ścinają
i nic nie można zrobić
jak rozwiązać taki problem i o co chodzi?
a ekran sie zawiesza/
Ciężko stwierdzić bo odrazu wyłączam pc jak gram w tibioszke xD ale z tego co widz chyba tak, wszystko sie tnie, i jest jakby zatrzymane, nic sie nei dzieje
jak sie jeszcze raz tak stanie to przyobserwuje
pewnie karta graficzna
wyjmij ta co masz i graj chwile na zintegrowanej albo wloz inna i sprawdz czy ok jest
Instalowałeś windowsa 10? Jeżeli tak to zaktualizuj sterowniki karty graficznej. Mi po instalacji 2 razy tak się zrobiło.
Przeskanuj dysk hdtune żeby sprawdzić czy nie ma uszkdzonych sektorów
Hej.
Już nic nie zrobir bo dzisiaj monitor(?) Padł.
Albo monitor albo jego zasilacz,
Grałem jak co dzień XD aż tu nagle monitor zrobił się czarny, restartuje monitor przyciskiem ale po 2 sek to samo.
2up to wind XP
Teraz tak. Jeśli to monitor to jaki polecacie kupić i jaką kartę graficzną od razu skoro to może jej wina że się tak zatezynywał PC hmm?
@zaikus;
@Przemo ;
Monitor i kartę razem do 500 zł myślę jeśli to możliwe albo i taniej.
Sprawdź wpierw monitor na innym urządzeniu. Bo skoro wyświetla logo producenta po odpaleniu a potem jest czarny to raczej brzmi jak brak sygnału z karty graficznej. Co do polecania - jaki budżet?
oto moje propozycje, co sądzicie?
k graficzna;
http://allegro.pl/karta-graficzna-ms...932219759.html
lub
i monitor samsung
?
Podałeś trzy te same linki (plus ta krata się do niczego nie nadaje). Chcesz nówki czy używki też wchodzą w grę?
no to wystarczy ci zintegrowana kurwa mowie ci wypierdol karte podlacz kabel od monitora do plyty glownej i sprwadz czy dziala
@Zwytkly ; jeśli masz taką możliwość sprawdź monitor i grafikę na innymkompie, spróbuj integry, tak jak incb mówi
jeśli chodzi o nówki to lepiej zostać z integrą niż brać grafikę poniżej gtx750 moim zdaniem, radeony wszystkie mają kilka lat na karku, gt740 i niżej to też stare konstrukcje, działać będą, ale wydajność/cena wypadają kiepsko
monitor za 350 może by nadawał się do użytku
podaj możliwie dokładną specyfikację obecnego kompa, może coś więcej powiemy
a jeżeli chcesz, to moge Ci gigabyte 260 OC sprzedac :P karta lepsza od tych co podałeś :) ale swoje lata ma ;p
sprawdzić na innym PC nie mogę bo mam 1, reszta to laptopy :/.
tak samo ciężko powiedzieć jego specyfikacje bo monitor świruje, jutro go rozkrece i zobacz co ma w środku. I ew odepne ta kartę graficzna.
jest jakaś duża różnica miedzy monitorem za 300 a 500? Bo jeśli tej karty graf nie muszę kupować to mogę tak zaszaleć :p
Dobra otworzyłem obudowę i tyle co mogę przeczytać to karta graficzna to:
Geforce4 MX440-SE w/ 64 MB DDR (128-bit)
Tylko jak ja od łącze tą kartę, to nie będę miał już chyba tego gniazda VGA wiec jak bym monitor podłączył? @zakius ;
@incb ;
BTW jeszcze raz, ten czarny monitor to wina karty czy monitora?
Jak patrzyłem allegro to moja karta graf kosztuje 20 zł XD to jak kupie jakaś za 150 zł + monitor 350 to chyba dobrze?
Edit.
Swoją drogą karta graf była wpięta do płyty głównej ale nie była podłączona żadnymi kablami, w takim wypadku ona w ogóle działała?
Dziś IDE do informatyka do sprawdze ten monitor