Ema, ostatni raz gralem we Tibia na wersji 8.2 xD Zalozylem sorca na Antice, mam 8lvl i tera wszedlem w off trening mlvla. W dp mam 100k. Gdzie isc, gdzie expic, co kupic. Pomocy kumple
Wersja do druku
Ema, ostatni raz gralem we Tibia na wersji 8.2 xD Zalozylem sorca na Antice, mam 8lvl i tera wszedlem w off trening mlvla. W dp mam 100k. Gdzie isc, gdzie expic, co kupic. Pomocy kumple
wbij lvl na exori flama na rotwormach, kup kilka stealh ringów, idz port hope, wez task na tarantule i ze stealh ringami x3 jak go skonczysz 3x task na malpy z ava chyba ze nie wbijesz jeszcze lvla na ava to 3x carniphilie ( tutaj masz bossa więc warto zacząć od tego, ale na małym lvlu łatwo się poskładać)
W tym momencie masz 20 pkt u addamsa i ~40 lv i 1 boss pointa (proponuję zostawić na bossa scarabów), teraz możesz dobić lvl na małpach(-1 -2 exp leci jak szalony) do 50 albo zaszaleć gdzieś jak masz na to ochotę.
Na 50 bierzesz task na ancient scaraby robisz go 3 x ( trochę mozolny ale w miarę exp + profit, polecam scaraby na darashi [lions rock quest], z bossa leci broszka sporo warta) potem robisz taski na crystal spidery + ice golemy ( gratis mozesz wziąc jeszcze na wyverny ale przez 3 taski na tamto powinieneś skończyć max 1 na wyverny, bijesz to na lodowcu svar<< od mamuta do barbarian questa, no i bonebeasty na bonebeast island (boss gówno daje ale exp tam jest zajebisty)
Nie jestem pewien czy tak dobijesz 80, jak tak to możesz robić kolejne taski od adamsa ( wbijając 70 pkt masz dragon clawa z demodrasa a to np u mnie na serverze 700 k )
Ogólnie jestem wielkim zwolennikiem robienia tych tasków bo exp na nich zajebisty i profit całkiem.
Alternatywą jest bicie water elementali od 50 lvla ale to zawsze zabocone
Jak wbijesz ten 80 to zaczniesz się zastanawiać co dalej, więc na tym zakończę póki co :D
to mi sie podoba o to chodzi
a co z tzw eq
Kup sobie focus cape hat of the mad tarcza najlepiej demonka b legi na ten lvl bohy i rózga, nie wiem czy się w 100 k zmieścisz.
Ogólnie mlvl najważniejszy i używaj dużo spelli ( lepiej jakbyś kupił tańsze eq i manasy na waste żebyś spellami mógł to wszystko bić, ew jak Ci hajsu zabraknie to zamów sobie z allegro z 500k-1kk na rozruch ) i będziesz najlepszym msem na antice
Najlepszy sposób na szybki exp - kupujesz w markecie stealth ringi i od 12 lvla lecisz z exori na cyklopy na mistrock (yalahar) - kup dwarven pickaxe w markecie. Nie potrzebujesz żadnego eq, tylko uważaj na czas stealth ringa. Exp leci nieziemski.
a powiedzcie mi jak to jest z tym treningiem offline. zalozmy ze o godzinie 20 zaczalem wiec trenuje mi sie bez przerwy do 8 rano. i potem po 8 sam sie czas odnawia czy musze najpierw zalogowac
i automatycznie przerywa trening po czasie, nie musisz logowac zeby zaczeło odnawiac
Ja bardzo polecam wbić ten 30 na cyclopach mistrock, a następnie peninsula -3(za tp) z gfb i wand of cosmic energy(na DS'y)- exp jest masakryczny, bo od 150-250 k można nawet wycisnąć na green staminie. Waste bo waste, ale nie będziesz musiał się męczyć godzinami na jakiś nudnych expowiskach. :P A od 50 to już standardowo Ancienty, potem CS'y ( silki są baaardzo dużo warte). :)
Poki nie wbiles niewiadomo jak wysokiego levelu, sprobuj stworzyc postac od poczatku, kup sobie konto z voucherem na allegro (takie chodza po 10-20 zlotych) + 1,5kk też za kilkanaście złotych i wbij 60 mlvl najpierw, przy voucherze skille w tym mlvl wskakuja 2 razy szybciej. Fakt, jest to ładne pare godzin spamowania manasów + life ringow i softów, ale po tych kilku godzinach od razu polecisz z expem jak szalony :) No i do tego dodatkowa premia expa do 50 lvl'a, setke wbijesz naprawdę momentalnie :)
kurr ale waste na tych tarantulach, manasy schodza jak popierdolon ;/
@Halunek ;
1 000 000 gp kosztuje 20-15 zl, przeciez waste to zabawa
ok, mam juz 34lvl i 37mlvl (w tym 2mlvl z eq) i zrobiony 3x taks na tarantule i 3x na carniphile, hujowy loot z bossow ale z carni mi spadl kijek ze marchewka ;3
http://tibiopedia.pl/forum/t/14459,M...-Exp-i-Taski,1
wg tego poradnika potem nalezy wybrac albo stone golemy albo malpy, a nie mozna wszystkich? im wiecej pkt tym lepiej chyba ;o
edit
dodam, ze do poniedzialku mam vouchera 2x exp i skille @Maciek_1993 ;