siema, co byście zrobili mając 10/25/50tyś zł? Lokaty dziś są raczej mało opłacalne.
Wersja do druku
siema, co byście zrobili mając 10/25/50tyś zł? Lokaty dziś są raczej mało opłacalne.
Z 50tys. można pchnąć własny interes.
z 25tys. moj padre pchnął sklep ogolnospozywczy
kupilbym torga i zrobil z niego porzadny forumek. kasa z reklam i premium ;3333
lombars sobie otworz, ew cos przez neta
to raczej Belzebub666 powinien rozwinąć swoją myśl, czemu tak uwaza. Oczywiscie ceny gruntów rosną z roku na rok w szybkim tempie, jednak doczepiłem się tam tylko do słowa ze cena ziemi nigdy nie spadnie :p skaże mu tą ziemie, pobliskie miasta mogą przestać się rozwijac albo nawet mogą upaść, itp itd.. przykładów setki mozna podać
25k śmiało mozna zainwestować w złoto. inna dobra inwestycja nie istnieje za te pieniądze
inwestycja w sztuke
za 50k masz na dwa wkłady 20-25% do dwóch ładnych kawalerek, resztę bierzesz na kredyt jeśli masz zdolność jeśli nie to na rodziców, jeśli dobrze kupisz i będziesz dobrze tym zarządzał to rata kredytu powinna się spłacać z wynajmu kawalerek i coś powinno zostawać jeszcze w kieszeni, za X lat spłacisz kredyt i kasa z najmu będzie Ci w całości wpadać do kieszeni nawet jak nic nie robisz, ewentualnie jeśli w międzyczasie ceny mieszkań wzrosną to jedno możesz opchnąć i spłacić tym oba kredyty, zostaje Ci wtedy jedna kawalerka ale bez kredytów i dużo wcześniej niż trwałoby spłacanie dwóch kredytów, to tak z grubsza i na szybko, zamiast 2 kawalerek może być jakieś mieszkanie 3pokojowe dla studentów itd... jest wiele możliwości - ja bym zrobił właśnie tak
@Shany ;
Czemu akurat Filipiny? xD
Nikt Ci ziemi nie skazi. Jak masz działkę budowlaną to już w ogóle jest full wypas. Wiesz ilu ludzi ma ochotę na dom na wsi ? Majętni ludzie z miast ciągle kupują działki albo na inwestycje albo jako lokate. Ja pazerny nie jestem 25 arów wyceniam na 80-90k ale parę domów obok ziom z Poznania ma 29 arów i chyba nawet nie budowlaną a chce za nią 120k