Jak informuje CM Tjured na forum tibia.com za tydzień(planowane) jest testowanie funkcji nowego serwera "Retro Pvp".
http://forum.tibia.com/forum/?action...&wasreloaded=1
Co wy na to?
Wersja do druku
Jak informuje CM Tjured na forum tibia.com za tydzień(planowane) jest testowanie funkcji nowego serwera "Retro Pvp".
http://forum.tibia.com/forum/?action...&wasreloaded=1
Co wy na to?
Myślę że mógłbym znów zacząć grać, ale to tylko na tych dwóch serwerach?
400+ wyświetleń i zero odpowiedzi chyba duża część nie ma pojęcia jak wyglądało pvp za czasow np. 7.4 :) pozdrawiam
Będzie dużo powrotów starych graczy, którzy aktywnie obserwują fora/ od czasu do czasu logują na tibiałkę pogadać z ziomkami.
Na retro pvp będą boterzy orani na potęgę, jako że wbicie 45 lvla na sdki trwa 1 do 7 dni :D.
Zwłaszcza, że będzie to zapewne z obecnym systemem hotkey'ów.
Ale co to za retro pvp, jak i tak wszyscy będą mieć odpalonego bota podczas orania? Pojęcie "Fair Play" w tej grze obecnie nie istnieje.
I jeżeli mam być szczery, to trochę się zdziwiłem tym, że tak szybko powstaną serwery retro pvp. Nie wiem po co Cipsoft w takim razie stworzył Quilie i Hyderę, mogli się wstrzymać z startem tych serwerów i uczynić właśnie z Quilii i Hydery Retro PvP.
Mam też nadzieję, że wraz ze startem nowych światów nie spadnie liczba grających na Quilii. Wracając do gry po 5 latach wybrałem Quilie ze względu na dużą ilość graczy, gdyż nie lubię pustych serwerów. A na tych retro pvp na pewno nie zacznę grać, po specjalnie kupiłem pacca do gry na Quilii i nie chce mi się grać od nowa. Wiem, że 60lv+ w dzisiejszych czasach to gówno, ale naprawdę nie chce mi się zakładać nowej postaci, znowu zbierać kasę na wszystkie itemy itd., czyli jeszcze raz przejść przez to wszystko, z czym się męczyłem nieco ponad miesiąc temu. Tym bardziej, że te serwery pewnie powstaną najwcześniej za miesiąc, to do tego czasu powinienem wbić 80 lv swoim ek. No i też skończy mi się pacc i jeżeli będę chciał pograć na nowych serwerach, musiałbym go znowu kupić, a póki co nie mam kasy.
W sumie sam się lekko, oczywiście pozytywnie dziwię czemu tak to szybko robią. Jednak z drugiej strony patrząc zarobili na nowych serwach kupę hajsu, a wiedzą dobrze, iż na nowych serwerach zwłaszcza tych z blokiem transferu zacznie grać maaaaasa i jeszcze trochę ludzi to kasa będzie im lecieć jeszcze ładniej! :)
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze i to tyle na temat xd
chyba nie za tydzień bo na aurora i aurera już to jest
Aurora i Aurera to test servy więc teraz pvp, a za 2 tyg znowu powrót non pvp albo nie wiadomo czego.
Podobno jak test wypali to w ciagu miesiąca możemy spodziewać się nowych retro pvp. Oczywiście one nigdy nie będą retro >cooldowny, mounty,off train, vouchery. Jednak mimo wszystko będzie to lepsze niż to co jest aktualnie, może w koncu ludzie zaczną znowu się szanować, zajmować respy, kolejki etc.
to będzie całkowity powrót do starego pvp? czy dostaniemy w spadku jakieś wynalazki typu pvp bless?
A vouchery? Jest jakieś stanowisko Cipsoftu dot. voucherów na nowych serwerach?
Jak powstaną te serwery to nie powiem-uśmiechnę się, zwłaszcza dlatego że będzie można pooglądać w końcu stare pvp i przynajmniej deska będzie coś kosztowała (20k jak teraz to kpina). Może w końcu ludzie zaczną respektować to, że ktoś zajął przed nim respa (np tomby)
raczej w takie akcje, że ktoś sobie zajął to nie wierze, ale jak go tam "poszczelasz" troszkę to raczej wyjdzie ;d
wytłumaczy mi ktoś różnice obecnego pvp, a tego który będzie retro ?
Powiedzcie mi co to za retro? skoro hotkeye beda dzialac tak jak dotychczas. Kpina