Zapraszam do dyskusji : )
Wersja do druku
Zapraszam do dyskusji : )
Nono pierwszy polski film od daaawna na ktory pojde
idę w weekend na 100%
i jak film? jest moze wersja online, bo w mojej wiosce curv* zanim kino wybuduja to krzynowek prezydentem zostanie...
Wróciłam z kina i mam mieszane uczucia. W trzecim akcie zabrakło mi rozwinięcia akcji; wątek Cerata dział się jakby zupełnie obok filmu. Poza kilkoma dziwnymi sytuacjami które nie do końca zrozumiałam, i grą aktorów drugoplanowych (czy oni w ogóle robili jakieś castingi?) seans był bardzo przyjemny. Dałam się wciągnąć już na samym początku i żal było, że się już kończy. Wątek pułkownika Bońki i przeora zdecydowanie najciekawszy, jeśli mówimy o tej części scenariusza, którą Vega sam wymyślił. Ale generalnie raczej warto obejrzeć :))
Film bardzo ciekawy, jeżeli chodzi o tematykę, tym bardziej, że wydarzenia przedstawione są najprawdopodobniej prawdziwe. Ale jeżeli chodzi o sam film, to nie porwał mnie, niektóre wątki nudne, to samo z aktorami. Jako dokument fajny, jako film sensacyjny ? taki sobie.
Wyglada na dawno oczekiwany polski konkret.
aż chyba pójdę do kina zamiast znowu czekać na online
moim zdaniem kolejna drogowka.
Drogówka była zajebista (piszę bo nie wiem czy ironia czy normalnie)
Ale w sumie po obejrzeniu Służb specjalnych można zauważyć podobieństwo :D
A co do filmu, to z jednej strony trochę rozczarowanie a z drugiej zajebistość w tym przypadku z tego że samemu można wyciągać wnioski. Ale ogólnie bardzo na plus 8/10 xd
Film bardzo fajny, ostatnio bylem w kinie i polecam
i jak panowie wczoraj była premiera serialu o tym samym tytule na tvp2, ogladalem polecam.
http://vod.tvp.pl/seriale/sensacyjne...odc-1/19017722
zapraszam do ogladania i dyskusji
Wielkie dzięki za info, nie miałem pojęcia o tym że taki serial ma powstać w ogóle :O Trochę dziwi mnie, że to jeszcze w tv publicznej puszczany...
No nie myślałem, że u nas tak dobre filmy robią.
10/10
Prawie jak stare, dobre kino. Można się porzygać od tych romantycznych "komedii" tvn'u, bardzo miła odskocznia od tych mydlanych oper (których i tak nie oglądam :P).