mordy jakis teraz bank na topie? zeby mozna online zalatwiac wszystko, przelewy do innych bankow nie drogie lub za darmo no i prowadzenie konta darmowe/tanie.
place greenbagami za info, thx
Wersja do druku
mordy jakis teraz bank na topie? zeby mozna online zalatwiac wszystko, przelewy do innych bankow nie drogie lub za darmo no i prowadzenie konta darmowe/tanie.
place greenbagami za info, thx
T-mobile bank
mbank/t-mobile
w obu nic nie płace za prowadzenie, w t-mobile masz jeszcze przelewy natychmiastowe, 5 w miesiacu za friko.
Ja mam ingbank śląski
prowadzenie konta 0 zł
przelewy chyba 0 zł nie wiem dawno nie robiłem
karta 7zł co miesiąc chyba że zapłacisz w sklepach za zakupy na sume 200 zł co miesiąc to nic nie pobierają (nie musi to być jedna zapłata za 200 zł tylko kwoty się beda sumowały)
mam nawet konto w euro i też jest darmowe.
Z tym że musisz otworzyć konto oszędnościowe i konto direct
Do konta oszędnościowego nie dają karty ale wpłacanie w okienku jest darmowe a do konta direct dają karte i to zazwyczaj nim operujesz.
Więc ja np często wpłacam w okienku pieniążki na konto oszczędnościowe i potem przez internet przelewam na konto direct.
Pekao, najlepiej konto Intro
BZWBK ze swojej strony polecam - żadnych problemów.
Polecam od siebie mBank. Przejrzysta strona, szybkie przelewy w obie strony. Wszystko darmowe, korzystam z usług mBanku już dobrych kilka lat i z niczym nie było problemów.
BZWBK Konto godne polecenia/T-mobile bank
t-mobile chyba dokąd ma tą nazwę ma obsługę osobistą dodatkowo, poza tym meritum, masz to samo poza tymi kilkoma ekspresowymi przelewami i zwrotami za płatności kartą, mbank afaik już ciągnie opłaty za kartę i z obsługą osobistą problemy
Ja natomiast polecam PKO BP: prowadzenie konta 0 zł, możesz wypłacać kasę ze wszystkich bankomatów w kraju i za granicą bez żadnej prowizji, za kartę też jest 0zł, z tym że musisz jej użyć 5 razy w miesiącu (kwota nie ma znaczenia, możesz nawet zapłacić 5 razy za zakupy o wartości 1zł xD) do przelewów internetowych dostajesz kartę z kodami. Za użycie jednego kodu pobierają 10gr
Nie sądziłem, że jeszcze ktoś może PKO polecić, rly ;d.
@temat
Oczywiście t-mobile usługi bankowe, allthing za darmo, w tym 10 ekspresowych przelewów w miechu a tego nie ma w innych bankach i parabankach ;d Zapraszam do tematu: http://torg.pl/showthread.php?412814...ny-Alior-Sync)
20gr na miesiąc to nie majątek, nie widzę w tym nic złego, jeśli ktoś rzadko robi przelewy to taka kwota nie robi różnicy, przynajmniej dla mnie :)
Jakoś wierzyć mi się nie chce, że nie ma tam jakiś ukrytych opłat. Wszędzie są jakieś haczyki i kruczki. Nie mówię, że nie ma czegoś lepszego, ale ja akurat ze swojego konta jestem zadowolona :)
śmiechłem XD
przelewy idą tak samo jak wszędzie.
od kiedy w biedronce można płacić kartą to ujdzie, ale to jest bezsens, niektórzy nie płacą kartą a konta używają np do płacenia w necie, otrzymywania hajsu, wypłacania z bankomatów, więc to konto to bezsens, raz zapomnisz i ci policzą 8?zł
O wiele lepszym wyborem jest sync aka timobajl
Nie do końca, tmobile - owszem dobry, ale czasami trzeba coś załatwić osobiście w banku, co w syncu jest nie możliwe.
>przeczytaj regulamin, toip etc.
>mądruj
jakbym miał robić jeden przelew w miesiącu, to by mi konto w banku nie było potrzebne ;)
W zacytowanym przeze mnie poście, koleś napisał, że każdy przelew wymaga użycia kodu, a każde użycie kodu kosztuje 10gr. Jeżeli robię kilkadziesiąt przelewów miesięcznie, już wychodzi te parę zł. Po co mam płacić za coś, co mam za darmo gdzie indziej.
To nie jest kwestia wiary. Wystarczy dokładnie czytać. Nie ma jakichkolwiek haczyków. Wszystko jest za darmo (prawie, ale wszystko jest podane w cenniku).
Raczej wszystko można załatwić online. Jeśli nie, podaj przykład.