Co sadzicie o hasle na dp w sensie zeby otworzyc depo zeby wpisac haslo czy cos w tym stulu wtedy gdyby ktos hacka dostal nikt by go nie okradl co najwyzej eq
Wersja do druku
Co sadzicie o hasle na dp w sensie zeby otworzyc depo zeby wpisac haslo czy cos w tym stulu wtedy gdyby ktos hacka dostal nikt by go nie okradl co najwyzej eq
Pytanie było zadane Cipom i odpowiedź to: Nie.
Natomiast jeśli interesuję Cię moja decyzja to ja chętnie bym takie coś wprowadził [gdybym mógł].
Według mnie pomysł nie ma sensu, skoro ktoś zdobył nasze hasło do konta, to dlaczego nie mógłby zdobyć hasła do naszego depo? Jak już to ciekawa była by opcja odblokowywania depo na przykład myszką, powiedźmy mamy coś takiego jak w telefonach, przeciągamy odpowiednio myszką nasz wzór i mamy odblokowane depo. Tylko nie wiem jak bardzo by Tibia na to pozawalała, ale może coś by się dało zrobić. Poza tym jednak twierdzę, że trzeba być świadomym i nie ściągać jakichś bzdur i można obyć się bez hacka, nawet nie mając antywira.
Był taki temat na tibia.com nawet. Moim zdaniem to byłoby dobre, ale pewnie za dużo roboty z tym i im się nie chce :)
Taki kod to mógłby być np. 10 cyfrowy. Wtedy myszką klikamy góra/dół i wybieramy odpowiednią kolejność numerków. Coś jak prze kłódce do rowera/walizki. Numerki przed wpisaniem naszego zawsze były by losowe.
A jak ktoś zapomni hasła to jak mają sprawdzić, czyt o prawdziwy owner? Można to wprowadzić, to pewnie dla nich nie problem, ale zapomnisz hasła/cyferek/to co podał Maroo17, i co wtedy ? Nie mogą Ci podać hasła, bo nie wiedzą, czy Ty to Ty.
No... Przecież istnieje takie coś jak e-mail.
a jak hacker ma dostep do twojego konta email?
To może niech to będzie coś jak r-key? (albo kod do depo będący r-keyem xD)
i potwierdzenie przelewu smsem?
W sumie pomysł nie głupi. Jak by ktoś zapomniał to na podany numer telefonu by mu wysyłali hasło na podany numer. Ale nie przejdzie pewnie i tak za dużo roboty.
imho lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie autoryzacji przy logowaniu za pomocą tokena.
Co z tego jak i tak nic takiego nie wprowadzą do tibi. Co wy chcecie z tibi metina zrobić ?