-
Gra z dobrą fabułą.
Hej,
szukam gry rpg z dobrą fabułą. Gameplay i grafika może zejść na drugi tor. Chodzi mi naprawdę o dojrzałą i nietuzinkową historię, na która ma się czynny wpływ(patrz: nieliniowość) ;) Powiem, że w wiedźminy już grałem. Bardzo dziękuję za pomoc:)
-
Kiedyś byłem najarany na gre Fable, chociaż nigdy w nią niegrałem, ale strasznie chciałem bo sie naogladalem hypera. Tam bylo cos ze mozesz wybrac sobie sciezke dobrego albo zlego, i kazda decyzja jakos cie ukierunkowuje w ktoras z tych stron, nawet zabicie kury odejmuje punkty dobra / dodaje zla. Wiecej na jej temat nie wiem, ale byc moze jest fajna. Wyszla tez chyba pozniej druga czesc tego. Gra dosyc stara juz jest, z 7 lat strzelam.
-
Risen,
Dragon Age,
Neverwinter Nights.
Wiedźmin 1, dwójka nie to nie to samo.
Gothic i oczywiście Morrowind ewentualnie Oblivion
-
Trylogia Mass Effect. Decyzje dokonane w jednej części mają odbicie w przyszłości i następnych częściach, polecam.
-
Gry horror stworzone w programie RPG Maker mają często świetną fabułę - ogarnij sobie te bardziej znane produkcje typu To the moon, the crooked man, może któraś przypadnie Ci do gustu.
-
Nie jest to do końca rpg, ale wszyscy moi znajomi zachwyceni są Bioshock:Infinite. Podobno fabuła miażdży.
-
Kotor/Kotor 2
Risen w sumie też był ok
-
Jeszcze dodam Deus Ex: human revolution oraz Alpha Protocol. Obie gry warte uwagi.
-
Far Cry 3! Fabuła wgniata w podłoge
-
Dragon Age wg mnie epic fabuła.
-
The Walking Dead
Gta VC i wyżej (nie wiem jak z III bo nigdy nie grałem), mi osobiście fabuła vice city odpowiada najbardziej
-
Od siebie mogę dorzucić survival horror- Penumbra. Są tego bodajże dwie części bardzo mocno połączone fabularnie. Sama historia jest bardzo ciekawa no i do wszystkich informacji dochodzimy samodzielnie rozwiązując kolejne zagadki. Bardzo łatwo wczuć się w klimat, a grając nocą po ciemku i w słuchawkach można się na serio wystraszyć ;d.
-
Czemu nikt nie podał Skyrima?
-
Czemu nikt nie podał Baldur's Gate 1 i 2. Jeszcze Planescape Torment.
-
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Pozbieram informacje na temat gier i coś z nich wybiorę :)