Siemasz, krótko mówiąc tak jak w temacie, na jakie studia/studium się wybieracie? Co będziecie po nich robić i czy stosunkowo szybko znajdziecie po nich robotę w swoim zawodzie?
Wersja do druku
Siemasz, krótko mówiąc tak jak w temacie, na jakie studia/studium się wybieracie? Co będziecie po nich robić i czy stosunkowo szybko znajdziecie po nich robotę w swoim zawodzie?
Właśnie powstał podobny temat... Jak bóg da 30% z rozszerzonej geografii to na turystykę i rekreację będę próbował się dostać. Co będę w życiu robił nie mam pojęcia. Zawód już mam, nawet dwa albo i trzy ;D
yyy
idę do pracy ?
Polibuda, ch*j wie jaki kierunek xd.
Nie idę na studia. Przenoszę się do Niemiec i tam po czasie zacznę się edukować (w kierunku związanym z ekonomią, ewentualnie hotelarstwo).
Powiem. W Niemczech jest coś fajnego. Mianowicie system dualny. Robisz zawodówkę jednocześnie odbywając praktyki w hotelu (za które ci płacą fajne pieniążki). Po takiej zawodówce automatycznie masz pracę w hotelu, w którym odbywałeś praktyki ponieważ pracodawca jest pewny twoich umiejętności. Ale żeby tego było mało to po zawodówce robisz wyższe uzupełniające (albo wyższe zawodowe, nie pamiętam już). Dzięki takiemu wykształceniu możesz już pracować na stanowiskach kierowniczych. Profit.
Zapewne w pazdzierniku matematatyka stosowana na AGH albo analiza danych na UAM.
Zadne. jade do pracy do Norwegii zanim wy skonczycie swoje studia to ja zdaze zarobic tyle hajsu co wy przez 10-15 lat nie zarobicie tu XD
@up tylko bieda umysłowa jedzie za granice
zależy od wyników z biol i chem.. będzie dobrze to medycyna
jak nie to kij wie