Gdzie najlepiej robić na nie taska, Carniphile i mammuthy? Carniphile to mniej więcej wiem, koło banuty, ale może jakieś porady od tych, co ten task robili? :)
Wersja do druku
Gdzie najlepiej robić na nie taska, Carniphile i mammuthy? Carniphile to mniej więcej wiem, koło banuty, ale może jakieś porady od tych, co ten task robili? :)
Mamuty najlepiej robić na tej górze sporej, co się przez nią przechodzi idąc na barbarian campy. Jak masz wolny resp na serwerze to możesz też pobić ragnir albo bittermor (średni/mały camp barbów.
Carniphile to tam właśnie na południe od banuty, albo tak na wschód od jaskiń tarantul. Ale generalnie nie polecam robić tego taska ;d nie warto, długo zajmuje. Lepiej wbić 20pkt na innych taskach (3x mamuty, 3x tarantule 3x krokodyle + 2pk na czymś innym) i sobie wziąć bossa za jakiegoś innego taska, jeśli zależy ci na achievemencie.
Mamuty występują tylko w Svargrond, najlepsze respy są przed Raider Campami oraz w drodze na kopalnie Formorgar - na lodowcu. Co do Carniphil, to największe ilości znajdują się na południowy-wschód od Banuty
Robiłem taska na Carniphile i powiem jedno żałuje : D bo ani z nich, ani z bossa nic mi nie poleciało :D, a samo szukanie ich trwało. Dopiero potem znalazłem respa z 4-5 już sam nie pamietam
Samego taska robiłem tyle czasu że można ocipieć, może gdyby wypadł mi przynajmniej 1 carrot on a stick byłoby inaczej :D
mamuty jak z svargrond płyniesz na "camp" (tzn. na barbariany)
tam jest ich masa :p
Na carniphile jest fajny resp, tylko trzeba go znać.
Na aurorze biłem tam 2x taski, jeden task zajmował mi z 1,5h.
Podczas pierwszego taska lootnąłem 2 sticki. Podczas 2 już nic.
Ale i tak nie żałuje ;)
Dokladnie
Jak sie zna resp Carni i jest w miare szybki to taska robi sie szybciej jak np Krokodyle (bo ich jest tylko 150).Ja na 3 taski lootlem jednego sticka.Niby z bossa leci sweet smailing bait ale ja tego nie droplem wiec nie wiem :)
Dobrze się biega tam dookoła tej skały z bossem, na prawo od małp (?)
Jest takie miejsce gdzie jak się idzie z ankh i schodzi z tego mostu, to trzeba iść w lewo i na powierzchni są 3-4 i na dole również 3-4, przy szybkim respie idzie przeżyć ;P
Za porady dt. mamutów dziękuję, potem je posprawdzam i odezwę się. Natomiast co do carniphili będę wdzięczny za porady, obecnie zabijam je tu: http://s6.ifotos.pl/img/aaa111JPG_xpwpsph.JPG
Resp dosyć wolny, gram na Premii, dlatego wszystkie wskazówki się przydadzą. Dosyć średnio się tutaj je zabija bo jest to duży obszar i trzeba sporo się nabiegać.
a spróbuj dookoła tej skały.
To nigdzie lepiej nie ma ;d
jest ;d
tymi 2 mostkami co na mapie widać idź w dół i w lewo. na powierzchni jest z ~5-6 carniphil i dziura z 3.
możesz latać od miejsca gdzie teraz bijesz i resp raczej będzie nadążał