Moze nie umiem szukac, ale takiego tematu tu szukajka mi nie znalazla.
A wiec czy plank to dobry pick? I jak cos to gdzie nim isc? top?
Wersja do druku
Moze nie umiem szukac, ale takiego tematu tu szukajka mi nie znalazla.
A wiec czy plank to dobry pick? I jak cos to gdzie nim isc? top?
Głównie top, w jungli trochę słabszy. Opinie są różne. Ja uważam, że w dalszym ciągu to jest dobry pick, choć trochę odstaje od dash mety.
to jest dash meta?
kiedy
dobry ale raczej sytuacyjnie np do holda 2v1 w sumie przy sotatnim buffie calkiem milo sie gra
gp to dobra postac na solo topanawet po zwiekszeniu kosztow many na Q (przez to w early lapiemy o te pare mniej last hitow bo szkoda czasem many ktora lepiej zatrzymac do ganku)(niewazne,przeczytalem na wiki ze od niedawna ma 50% zwrotu kosztow Q na last hicie. toz to jest op teraz na topie)
, na jungli? dosyc smieszna sprawa bo na 2lvlu (tuz po zrobienia reda) moze leciec na gank.
ogolnie jest to dosc uniwersalny pick
marny z niego jungler
clear slaby
sustain znikomy
tylko top albo mid jako kontra na kassadina jak masz ap topa
ap gangplank stronk tak poza tym ulti 30k dmg i parrley z lich banem
Ganplank jeszcze miażdży bota...
Soraka + Gp = miazga na bocie.
mocny na 1v2 lane - farma z Q (+ bonus gold wiec jeszcze mniej odstajesz) + mocny sustain (i escape) z W
slaba jungla, wolny clear, nie ma rewelacyjnych gankow
Miło się pomaga z R innym liniom.
Nienawidzę GP. Każdy, z którym grałem, był totalnym idiotą/trollem i kończył ze statami 2/10. Nie wiem czemu to tak, sam Gangplankiem nigdy nie grałem, ale na linii mi nigdy problemów nie sprawiał, więc widzę go na ten moment jako troll pick.
na soloq nie, to nie jest najlepsza postać
przegrywa zdecydowanie większość linii, scaling ma niezły, ale wiadomo liczy się jak mocno możesz wygrać linie na solo topie
Nada się jako support?
Raise morale, ulti , poke z parleya.
Skillset pod supporta wydaje się całkiem niezły xd
jak wygrasz mocno topa to i tak w teamfighcie zadasz dmg tylko z ulti bo idąc tanky buildem bijesz 0, a robiąc dmg itemy ashe cie burstuje
A full build typu: trinity, ie, warmog, atma, mercury, gangel/bt/last whisper/pd/fon?