Nie znalazłem ogólnego topiku o Skarnerze to zakładam.
Jak go robić? Masteriesy, runki, itemizacja. I często widzę, że ludzie składają mu Hextecha, jako 5, 6 item, po czo?
Wersja do druku
Nie znalazłem ogólnego topiku o Skarnerze to zakładam.
Jak go robić? Masteriesy, runki, itemizacja. I często widzę, że ludzie składają mu Hextecha, jako 5, 6 item, po czo?
0/21/9
marki atk speed/atk damage seale armor glyphy m res per lvl quinty atk speed/movement/atk damage
itemy dla support junglerów
core : merce/tabi, philo, hog
w każdej grze trzeba zbudowac shurelie dosc szybko, randuina w zaleznosci od enemy teamu
bardzo opłaca się kupić frozen hearta, praktycznie w każdej sytuacji, polecam też aegisa
+ inne sytuacyjne itemki, fon, zekes, ga, abyssal
Hextech, podobnie jak triforce, wota, guinso(XD) to itemki, które możesz kupić jeżeli jesteś super sfeedowany i jesteś pewny, że nie zdążą ciebie zabić.
Najlepiej składać triforca, zaczynając od sheena w early, jeżeli jesteś dość do przodu.
Oczywiście jungle skarner, na linie to raczej słaby pick.
polecam early sheena jak zgarniesz pare fragow/asyst, mocny buff do dmg
Skarner jest dobry, ale po nerfie(zwiększyli mu koszt mana spelli) nie opłaca się nim chodzić na topa teraz, jedynie jungla, a w jungli daje rade.
dobra podbiję bo nie będę nowego zakładał
regrowth + heal potek
philo->buty->hog->merce->sheen->glacial
potem lecę w różnej kolejności, zależnie jak potrzeba - fh/fon/randuin/triforce/wits (sprzedaje philo)
coś zmienić czy może być? jakie runki propsujecie? no i w jungli maxować q->w, e w ogóle nie brać czy jak?
przed hoga wcisnij philo stone, i po mercach/sheenie shurelya, reszta git
so buty+3 poty
recall jak jest 800 na philo ta?
bo zwykle brałem regrowtha i siedziałem do czasu jak miałem na upgrade+buty, drugi recall jak była kasa na hoga
Z butami masz szybszą junglę, łatwiej dogonić kogoś, łatwiej uciec itp. Tylko trochę gorzej z survi, to tak jak "najleprzy skerner eu" ci powiedział musisz prosić o dobry leash inaczej łazisz na low hp po jungli.
runki takie jak w 2. poście mogą być?
bo w sumie mam takie tylko, że 1,4 mres niebieskie a nie per lv
runy na skarnera to
atk speed marki, arm seale , mres glyphy i move speed quinty. Ew. możesz quinty inne ustawić jeśli nie masz move speed.
ej dziś grałem z kolesiem no i zbudował go tak:
zerki (niby boostują pasyw), lantern, shurleyi, triforce, rylai
co sądzicie? generalnie to ciężko go mieli zabić
na niskim poziomie zerki i lantern ujda, ale rylai? imo glupota, szczegolnie ze mial triforce