Cześć.
Może ktoś z was pamięta którąś z edycji Piraterii bo dużo ich było, najdłużej utrzymana trwała wakacje, po nich sporo graczy przestało grać na rzecz szkoły i serwer umarł.
Jeśli dobrze poszukacie w tematach znajdziecie zdjęcia z poprzednich edycji i opinie jakie o nim były, teraz jest znów online i to na dłużej, opłaciłem serwer z góry na 180 dni.
Serwer w jakiś sposób nawiązuje do swoich poprzednich edycji, została taka sama koncepcja świata czyli 2 główne miasta, osobne mapy do kopania oraz mini-miasta tworzone przez graczy. Doszło także sporo nowych pluginów które umilają grę, jest ich około 32 a conajmniej 10 z nich jest pisanych od nowa specjalnie dla Piraterii.
Zmiany na tej edycji:
- Bardziej ogarnięte forum, łatwiejszy kontakt z supportem ( poprzednio grało po 65-70 osób i gracze niezbyt mieli gdzie zwracać się o pomoc )
- Mniej błędów i bardziej estetyczna mapa, poprzednio miasta były budowane w locie, serwer w wakacje był przepełniony i brakowało miejsc dla ludzi.
- Możecie wspomóc serwer kupując konto VIP, ale nie zrażajcie się, gracz który je posiada nie dostaje surowców ani innych itemów, ma możliwość teleportowania do graczy nawet bez ich zgody, zarezerwowany slot oraz 2 działki, które można kupić za pieniądze in-game ( nadużywanie VIP'a kończy się banem na serwerze, wystarczy małe przewinienie)
- Surowsze kary - poprzednio unikałem banowania co nie wpływało dobrze na atmosferę, od teraz każdy moderator lub administrator ma możliwość banowania na określony czas lub permanentnie, wcześniej mogły robić to tylko 2 osoby a przy 70 osobach online było to ciężkie do ogarnięcia.
Co do administracji chciałem aby została taka jak wcześniej, niestety kontakt mam tylko z Xeraxem który mam nadzieje będzie pełnił swoją funkcję HA.
Jeśli grałeś na poprzedniej edycji jako Moderator lub Administrator, odezwij się.
Wszyscy zbanowani na poprzednich edycjach dostali unbana, niemniej jednak jeśli będzie taka potrzeba zostaną zbanowani ponownie.
Aktualnie serwer ma 8 slotów na potrzebny sprawdzenia wszystkich pluginów, nie potrzebuję tłumów bo wtedy ciężko będzie wychwycić wszystkie błędy.
Po okresie testów ( jakieś 7 dni lub krócej jeśli nie będzie problemów w grze ) serwer dostanie dodatkowe 62 sloty, będzie ich razem 70, jeśli nadal będzie mało, zwiększę ilość do 100. Mimo testów chciałbym aby gra toczyła się normalnie, rozdawane będą cuboidy oraz działały wszystkie funkcje jakie przewidziałem dla serwera, po testach serwer zostanie przywrócony do stanu "początkowego".
Szybkie informacje:
IP: 94.23.243.35
PORT: 25635
FORUM: http://www.pirateria.xaa.pl
Login skype: Pirateria-Support