Witam. Mam dziwny problem. Mam lagi tylko w Tibii. W LoL'u i innych nic. łącze 4 mb/s jakieś solucje?
Wersja do druku
Witam. Mam dziwny problem. Mam lagi tylko w Tibii. W LoL'u i innych nic. łącze 4 mb/s jakieś solucje?
Z tego co mi wiadomo Cipsoft walczy z atakami ddos.
nikt inny ze znajomych nie ma ;/
Obczaj ustawienia w Graphic. Zmień ilość fpsów na max 50 jeśli masz więcej.
to jest od internetu w teorii. bo na drugim kompie okej
Lagi a spadki fps to cos zupelnie innego, nie mozna miec lagow przez sprzet/ustawienia w grze. Zobacz jaki masz ping podczas gry.
fpsy mam okej
a ping pomaranczowa/czerwona kulka dokladniej nie wiem jak sprawdzić
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lag
@up
logo windows + r - wpisz ping onet.pl -t
wszystko około 25 ms
a na jakim grasz serwerze? od zawsze miales te lagi? jakiego masz antywira?
saphira europejski. nie nie miałem antyvir avast
spróbuj wyłączyć antywira i powiedz, jak jest (ew. jak ci sie chce to odinstaluj, reset kompa i wtedy sprawdź, podobno nowy avast jest ok, ale ja go pamiętam jako zamulające gówno widzące wirusy tam, gdzie ich nie ma ;p)
od kiedy masz te lagi? zmieniałeś ostatnio ISP? pinguj onet.pl w tym czasie, jak jesteś zalogowany w tibii. zobacz, jak na innych serwerach w tibii i ostach.
A może coś z kartą graficzną, ale zaraz, zaraz... skoro w wowie czy tam w lolu nie masz, to raczej nie, ale
Zresztą polecam przeczytać, może znajdziesz tu odpowiedz na swoje pytanie:Cytuj:
Opóźnienie graficzne ze strony klienta
Jest to inna forma laga, nasi programiści nazywają ją opóźnieniem ze strony klienta. Zdarza się to kiedy grasz, gdy klient Tibii zostanie przeciążony. Przyczyną jest to, że klient musi załadować załadować zbyt wiele grafik i obrazków naraz. Kiedy zmieniasz pole lub się przemieszczasz i klient musi zapisać po raz pierwszy wiele nowych istot i przedmiotów, co może spowodować opóźnienie - czyli laga. Gra pobiera wtedy grafikę z Twoich sterowników graficznych. Jeśli dzieje się to wolno, możesz wtedy złapać laga, nawet jeśli wszystko u Ciebie i na serwerze jest w porządku, Ty możesz doświadczyć laga.
http://pl.tibiaml.com/page/2699/lagi_i_kicki/
Ps. Ja mam problem taki, że np. jak dostaje debuga przepuśćmy, albo siedzę na przeglądarce czy coś, to zawsze jak wbijam 1st raz na Tibie, to mam lagi, w tedy muszę zresetować połączenie, znów je połączyć i w tedy nie mam laga.