Witam. Chcę zakupić nowy starter specjalnie dla internetu w telefonie. I tu nasuwa się pytanie w jakiej sieci obecnie jest najtaniej korzystanie z internetu.
Wersja do druku
Witam. Chcę zakupić nowy starter specjalnie dla internetu w telefonie. I tu nasuwa się pytanie w jakiej sieci obecnie jest najtaniej korzystanie z internetu.
Orange free i plus.
orange free to najlepsza opcja - jak doladujesz karte to automatycznie dostajesz sporo mb na wykorzystanie w necie.
za 25 zl kupilem ostatnio karte - dostalem 1,25 gb chyba.
No dobra. Kupie starter Orange . Doładuje za 25zł, dostane te 1,25 GB. A jak z pakietami jak się skończy te 1,25GB. W jakiej są cenie te pakiety i czy szybki ten internet (szczególnie chodzi o youtube).
No to chyba zależy gdzie mieszkasz i od telefonu ja mieszkam w dosyć dużym mieście i też mam w Orange i np filmiki na yt ładują mi się szybko.
Ja jak bralem kiedys do przetestowania z pleja tego smartfona to 1gb transferu ktory tam mialem, starczyl mi na codzienne siedzenie na ircu/gg, ogladaniu kilku filmow na yt dziennie, sciagancie kilkunastu aplikacji itp. Przez dwa tygodnie takiego uzytkowania zeszlo mi jakies 500mb jak dobrze pamietam.
Teraz mam internet w tel z simplusa (ten za 7zl) i po wykorzystaniu tych 100mb transferu, predkosc jest zmniejszona, ale roznica jest malo odczuwalna imo.
A predkosc bedzie zalezec od Twojego telefonu.
no ja mam teraz kom bez 3g to nie wiem nawet czy już nie wykorzystałem swoich 100mb ale o yt bez 3g nie ma co marzyć imo
t-mobile działa pięknie, play lubi nie łączyć nawet na pełnym zasięgu tyle mogę powiedzieć od siebie
w heyah za 25zł masz pakiet 1,2gb, mniej niż za samo doładowanie w orange ale w powinno działać, w końcu anteny t-mobile
w orange to wygląda tak: *Całkowita wielkość MB/GB, przy założeniu, że cała wartość środków z doładowania zostanie przeznaczona na transmisję danych.
dostajesz 1,01gb gratis przy doładowaniu za 25, jak tylko na neta to ja bym chyba heyah wziął(masz darmowe esy do heyah i przedłużanie konta po każdym wykonanym lub odebranym połączeniu lub wiadomości, perpetuum mobile prawie :D)
Już chyba wiem jaka jest najbardziej opłacalna opcja. Na allegro ludzie sprzedają karty sim z Orange Free z transferem 6GB do wykorzystania przez rok za niecałe 30zł.
To chyba najrozsądniejsza opcja, zamówię to i zobaczę czy warto.
Tylko warto też wspomnieć że doładowania z dodatkowym transferem ci się nie stackują, czyli ja mam za 25zł co miesiąc, dostaje wtedy 1,2GB~, ale jak nie wykorzystam nic z tego to przy następnym doładowaniu nie mam 2,4 tylko 1,2 znowu.
Play - jak dla mnie tani, ale w chuj słaby zasięg = nie polecam.
Ja mam internet w Play i nie narzekam - 1GB, w zupełności wystarczy na miesiąc by przeglądać strony, oglądnąć kilka filmików w necie + gg. Prędkość jest u mnie w Łodzi ok. 2,5mb/s. :)
A może coś takiego - http://technologie.gazeta.pl/interne...k_z_niego.html - ostatnio to znalazłem i zaciekawiło mnie.
Cytuj:
gazeta.pl napisał
Mi się wydaje że wszystko się stakuje, mam orange free i często kończą mi się środki na koncie i jak doładuję to wszystko jest ok, a internet działa nawet jak mam zablokowane konto ; )