Uhm
Wersja do druku
Uhm
1. Podaj specyfikacje komputera.
2. Sciagnij OTL. Uruchom, w tabelce "rejestr skan dodatkowy" zaznacz "uzyj filtrowania" oraz pozaznaczaj "wszyscy uzytkownicy", "infekcje lop", "infekcje purity", i nacisnij skanuj. Innych opcji nie zmieniaj. Pojawia Ci sie dwa logi, wrzuc je np. na http://wklej.org/ i podaj tu linki.
3. Temat powinien byc w SiO.
Uhm
1gb ramu to troche malo jak na Sevenke, nie sadzisz? Procesor teraz slaby.
Logi ok.
Rozwiazaniem bedzie powrot na stary dobry XP sp3.
Uhm
Niekoniecznie. Dokup sobie 2 albo 4GB Ramu i poczujesz znaczną różnicę w pracy komputera. A to nie są aż takie koszty. Jak chcesz to spróbuj jeszcze ustawić w menedżerze zadań wyższy priorytet dla tibi i CS'a, może to pomoże. Kiedyś miałem też taki program, w którym można było ustalić priorytet w pakietach internetowych ile ma lecieć na dany program, ale zapomniałem jego nazwy. Na dobreprogramy.pl coś znajdziesz.
Piractwo jest teraz na torgu dopuszczalne, wiec z czystym sumieniem moge Ci zaproponowac sciagniecie pirata :) Ew. zakup na allegro.
Przy takim, nie ukrywajmy, dosc slabym sprzecie Sevenka nie bedzie poprawnie dzialac.
Ustaw tryb zgodności z straszymi wersjami windowsa
Uhm
Lol, człowieku. Win 7 żre tyle ramu, że szok. Załatw sobie win xp i od razu różnica będzie :) No albo dokup ram jak radzili up.
nom
moja 7 + antywirus to juz 1200mb ramu
a dysk glosno chodzi podczas grania?
@up: win7, cały autostart, firefox, niecałe 800
ale mając 200mb dla gry raczej ciężko coś osiągnąć
na 1gb ramu na 7 można co najwyżej próbować przeglądać neta ale i tego nie polecam(przeglądarki potrafią ciągnąć kilkaset...)
nom przegladarki szczegolnie z uruchomionym filem potrafia ciagnac wiecej ramu niz niejedna gra
pozniej troszke tego syfu zostaje w ramie i po kilkua godzinach z 1000-1200 robi sie stale zuzycie 1500
2gb to jest totalne minimum jesli chcesz robic drobne czynnosci, 3gb powinno swystarczyc na jakies gierki, o ile grasz w 1 na raz :P
2 gb to minimum jeśli chodzi o działanie windows 7, tu leży problem.
Uhm