-
1 załącznik(ów)
Komputer.
Witam panowie.
Przedwczoraj umarła moja karta graficzna z mojego blaszaka i wypadałoby w niego wpakować troche pieniążków, żeby był lepszy i
trochę pośmigał.
I teraz mam do was prośbę, co wymienić i wgl, żeby tak no dzisiejsze gry mogły chulać nawet :) Lub czy wgl opłaca sie w niego
pakować czy poprostu kupić nowy...
Ramu mam 1024 mb ddr 1 ....
Załącznik 279948
-
Pentium to stara architektura, grzeje się i na dzisiejsze czasy - wolny.
Nie warto inwestować w stary sprzęt.
-
Powiedz, ile masz kasy, to może uda się coś złożyć.
-
Powiedzmy tak do tysiaka...
Lecz czy to sie opłaca...
-
Za tysiaka ciężko coś złożyć :s Takie minimum to ok. 1500 zł, jeśli nowsze gry mają *jakoś* działać.
-
Ale tak ogólnie to lepiej złożyć, czy kupić cały? ...
-
Sprawdź: http://www.purepc.pl/zestawy_kompute...a_styczen_2012
za 2dni będzie aktualizacja.
Jak do tysiaka to można wziąć coś z używanych np e8400 + 4870
-
Tak przeglądam dziś allegro i znalazłem taką machine za 1300 zł.
http://allegro.pl/panda-6rdzeni-6x-2...071185137.html
I teraz mam pytanie czy taniej złoże coś takiego czy bardziej mi się opłaca właśnie takiego kupić? ;P
-
Syf płyta , karta , bez dysku i napedu , zasilacz no name , buda puszka.
http://stop.gotowcom.prv.pl/
Widzę że nie skorzystałeś z linku wyżej... napisz czy coś chcesz zostawić (buda , naped , dysk) czy wszystko ma być nowe.
Moja propo :
[+]1155
[+]Możesz wymienić procek na ivy
[-]Następny upgrade na lepszą grafę/proc będzie się równał z wymienieniem zasilacza
[-]Na tej płycie nie pobawisz się w o/c
Jak ze starych to można złożyć taniej , tyle że wymiana procka będzie się równać wymianie połowy komputera :P
#edit
na tym pograsz we wszystko , nie wiem w jakiej rozdziałce i detalach ale pograsz.
#down
Zostawia dysk i budę i wychodzi mu niecałe 1500 z i5 , więc się schowaj hejterze , taki jesteś dobry to złóż za 1k pod najnowsze tytuły ,zobaczymy jak ty się znasz. Dysk ssd znacząco przyspiesza komputer ale ma małą pojemność więc dałem alternatywę zwykłego hdd , sam jesteś syf , może daj link do jakiegoś testu to pogadamy.
#pierdolony projekt forum młodzieżowego i teraz każdy uważa się za sidisa
-
Dragon weź schowaj się z tym zestawem, gość ma 1300 a nie mln
Po kit SSD dysk ? Poza tym twardziel Seagate to syf.
Jak sie nie znasz to nie pisz ok ?
-
Dysk i napęd mogę zostawić oczywiście i to chyba tyle z tego bo mój komp to złom...
Jutro będę dokładnie wiedział jaką kwotą dysponuje. Myślę, że do 1500 zł...
Co do tego kompa z aukcji do dałem link, czyli to pic na wode? ;D Bo tak szczerze to na tej aukcji to mi pięknie wyglądało ;p
Co do Rodeona to nie wiem, jakieś takie uprzedzenie mam, może GeForce zamiast Rodeona? :D
-
Radek ma lepsze stery , a w tej cenie nie ma raczej odpowiednika gf który miał by porównywalną wydajność w cenie i żarciu watów.
-
-
2 stówy wyżej kolego a tak sapałeś że nagiąłem budżet.
To może teraz ja pokrytykuje :
i3 nie ma startu do i5 we wszystkim , droższa mobo - ciekawe po co jak i tak nie będzie kręcił bo te płyty się do tego nie nadają i procki mają zablokowany mnożnik.
Zasiłka to kwestia tego kiedy ma zamiar kupić nowe części, zapewne nie prędko. Już bym wolał zostawić starą budę i wziąć 6850 zamiast tego kastrata 6790.
#down
Przecież zrobiłem to już wczoraj =D Post #9
1490~ , co ciekawe do 1700 bym jeszcze wcisnął tego xfxa i 6790.
-
Dragon, złóż zestaw z i5 za 1500 nawet za 1700 oczywista ze wszystkim oprocz napędu i dysku.
Czekam.