Tak się zastanawiam czy nie zmienić mojego firefoxa na coś innego? Są jakieś lepsze oferty i dlaczego są lepsze?
Wersja do druku
Tak się zastanawiam czy nie zmienić mojego firefoxa na coś innego? Są jakieś lepsze oferty i dlaczego są lepsze?
Google Chrome, bądź Firefox z dodatkiem Chrome'a - chyba lepszy.
kwadraty som fajne
Może powiedz czego od przeglądarki oczekujesz. Ja tam próbowałem IE, FF, Chrome i Opery - wybrałem Operę ze względu na mnóstwo dodatków, gesty myszy, klienta poczty, wygodny menedżer haseł i różne takie pierdoły.
Z własnego doświadczenia: firefox działa jakieś 4x wolniej niż opera i nie posiada żadnej użytecznej funkcji, której opera by nie miała.
zalezy jak dlugo korzystales z foxa, bo na jaka bys sie teraz nie przesiadl bedzie ci sie ciezko przyzwyczaic. wg mnie jak chcesz zmieniac to zacznij od opery. niby chrome teraz króluje w róznych testach przegladarek, ogolnie jest szybszy i zuzywa mniej pamieci, ale jak probowalem korzystac to ogolny wyglad i poruszanie sie po niektorych opcjach to jest tragedia.
jeszcze kwestia, dlaczego chcesz zrezygnowac z foxa i co w nim przeszkadzalo ?
Lepiej pozostać przy foxie.
Ewentualnie zmienić na operę.
Trochę szybsza jest. Ale trochę.
Ale nie ma skórek i wtyczek.
ja korzystam z opery i podoba mi się że jest zajebiście intuicyjna. szybko się porusza między stronami, zakładkami właśnie dzięki gestom myszy no i mniej pamięci zżera niż lis, rzadziej się wiesza, jak ci się zatnie jedna strona to inne karty normalnie działają a nie że cały program pada
chroma próbowałem ale niczym mnie nie urzekł, ie to ie, nawet o nim nie będę pisał, z ff korzystałem dużo czasu, ale chyba tylko dlatego, że każdy to miał i nie znałem lepszej alternatywy
@up
nie ma to jak konstruktywna krytyka
oj tam, ja korzystałem praktycznie od zawsze z firefoxa i w grudniu przesiadłem się na chrome (polecam) i wszystko okej :)
Opere miałem włączoną kilka razy w sumie i też jest spoko, chociaż mnie przekonała prostota chrome'a - bo wg. mnie ta przeglądarka jest prosta i przejrzysta co ważniejsze - przynajmniej wg. mnie
tak więc polecam Chrome lub Opere, a z firefoxa rezygnuj ; D
zabawne? zabawna jest twoja opinia..
firefox jest wolny.. głupi speedtest pokazuje wyższość chrome'a nad firefoxem gdzie widać różnice w wyniku, która jest spowodowana większym obciążeniem komputera przez co chodzi wolniej internet jak i cały komputer
Gdzie napisałem, ze firefox jest lepszy od chrome? lrn2 czytanie, mowie o operze. Co do obciazenia to jak jest sie biednym robakiem i pracuje na kompie z 2001 z 64 ramu i i mobo od mercurego to tak jest.
d@
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDD
widze, ze pan znawca przeczytal 1 linijke z wikipedii
Typowa bezwartosciowa opinia, czlowieka ktory gowno sie zna, ale swoje trzy grosze musi wtracic. Opera nie potrzebuje zadnego rozszerzenia zeby instalowac skyrpty w jezyku JavaScript - mozna to zrobic z poziomu samej przeglądarki.
@up - to przedstaw konkretnie o jaka funkcjonalnosc ci chodzi, panie znawco, zamiast pisac ogolnikami.