Witam.
Potrzebna jest mi informacja czego się teraz najczęściej używa do komunikacji ponieważ ja siedzę od pewnego czasu na mumble ale przestałem się interesować tymi programami. Może wyszedł przez ten czas jakiś nowy?
Witam.
Potrzebna jest mi informacja czego się teraz najczęściej używa do komunikacji ponieważ ja siedzę od pewnego czasu na mumble ale przestałem się interesować tymi programami. Może wyszedł przez ten czas jakiś nowy?
ventrilo
vt + mumble. Tak prawdę mówiąc to najnowsze Vt dorównuje mumble.
vt ofc , 2.1.4 albo 3.0.1
Przyznam, że jestem zdziwiony wynikami ale dobrze jakby do minimum 50 głosów doszło bo wtedy będę miał większą pewność.
Dzięki za poświęcenie czasu ;)
Po prostu przetestuj programy i wybierz ten który najbardziej Ci odpowiada, a nie sugeruj się opiniami dzieciaków z torga :P
Osobiście używam Mumbla/TSa, w zależności od tego z kim gram :)
a te mumble to czym sie różnią od vt 2.1.4 np?
Ja oczywiście VT.
To tez zalezy od gry, np. w srodowisku CSa, Tibii najpopularniejsze jest ventrilo. Ale jak gralem w Cabal Online, Silkroad Online, WoW to gildie zawsze chcialy Team Speaka.
Uzywam wszystkich wymienionych +skype;+xfire.
Ankieta na tym forum nie jest miarodajna, każdy kto gra na otsach, moze 90% używa ventrilo, w innych grach inaczej ma sie ta sytuacja zależy wszystko od społeczności :P
Na ogólno-tematycznych forach moglbyś znaleźć przybliżone dane.
@Kestivo, nie zauważyłem twojego posta >.<
Skype w zupełności wystarcza.
@down
Szczerze to nie wyobrażam sobie jakiego trzeba mieć kompa, żeby skype naprawdę robił jakąś różnicę.
@up
Skype na slabym kompie bedzie lagowal gre i rozmowe...
Polecam Vt.
Wg. mnie najlepszy i najczesciej uzywany program
mumble,czasami vt - bo jest bardziej popularniejsze :s
Skype, Ventrillo, Team Spek 3.
W ankiecie zaznaczyłem Ventrillo gdyż najczęściej z niego korzystam ;]