@GaryTroy ; co sadzisz o tym co dzieje sie aktualnie na medivii? Ze swojej strony obiecuje brak sarkazmow czy innych smiesznych tekstow.
Sadze, ze unia.medivijska.powinna zostac zniszczona.
Wersja do druku
@GaryTroy ; co sadzisz o tym co dzieje sie aktualnie na medivii? Ze swojej strony obiecuje brak sarkazmow czy innych smiesznych tekstow.
Sadze, ze unia.medivijska.powinna zostac zniszczona.
złączcie wszystkie serwery żeby naraz zdechło wszystko
to niezłe tibianikowe zmiany, wprowadźcie niedługo kubki, breloczki i inne duperele do sklepu jak ciapsoft żeby dorobić coś na motłochu
Runes in magic shops
Dear players
In the last few weeks we have been discussing ideas of how to solve lack of runes problem in game. Personally I've been monitoring the situation in the game itself and I'm afraid that ...
ostatni płomień zgasł
ja tam czekam na soft bootsy z sms shopa. wtedy wracam do gry.
i dobrze sie dzieje w koncu po co mialem odpalac po 20 mc i klepac runy teraz se ide magic szop thais i kupuje co chce
kapitalizm w końcu nastał :)
kapitalizm to by był, gdyby produkcja runek była w rękach prywatnych podmiotów a ich wartość kształtował wolny rynek na zasadzie popytu i podaży, teraz większość produkcji będzie upaństwowiona a cennik ustalony odgórnie, to jest czysty interwencjonizm
Btw srać na tego otesa, niech zdycha
No ale Bolek chciał to poszedł swoją droga. Wszyscy byli przeciwko a on chyba jako jedyny wierzył w sukces jego planów. Teraz to wyglada tak ze wszystko powoli zdycha a on znowu na sile próbuje ratować - co się okaże zapewnię nieskuteczne. Nawet nie wiedziałem ze spectrum zamyka (szybko poszło po update) teraz runy w sklepach. Wszyscy piszą ze nie, a on napisał ze nie pyta się czy ma wprowadzić czy nie rylko po ile te runy maja być. Współczuje tym co jeszcze tam grają.
Btw czemu usunięto wszystkie tematy medivii na torgu?
Na prosbe madragora. Na poczatku usunieto, a po malej awanturze przywrocili ale zamkneli.
Ale mam bekę z tego otsika xD pomyslec, że z 2 lata temu nikt by nie przypuszczal, że będzie tak rychły upadek, bo było razem chyba 2k ludzi online razem na wszystkich serwach (pomijam, że duża część to mc, ale ots tętnił życiem) i ciągle dochodzili nowi gracze i nagle Bolek zaczął wprowadzac jakieś pojebane zmiany, ludzie powoli zaczęli odchodzić to kretyn pozwolił brazolom botowac i wtedy to już w ogóle wszystko jeblo. Sam jest sobie winien i nawet mi go nie żal, bo to gracze tworzyli serwer więc powinien byl troszkę posłuchać rad ludzi którzy dawali mu na jedzonko.
Moglibyście przybliżyć o co chodzi? Od czego zaczęło się psuć i co dzieje się obecnie. Zaciekawiło mnie to bardzo.
Tak w wielkim skrócie bo nie grałem od początku tibianica i to z mojej strony czyli gracza spectrum, który grał +/- rok :
1. Wszystko było fajnie, no może poza obvious botami z którymi nie mogliśmy zrobić nic mimo dowodów. Tak czy siak problem był do rozwiązania między graczami;
2. Gracze dzielili się na rpg i wojowników (mniejszych lub większych), gracze rpg po osiągnięciu i zobaczeniu wszystkiego co mogli zaczęli narzekać, że jest nudno (w przypadku spectrum były propozycje ze zrobieniem npc z runami bo nie mogli swobodnie expić po 15h dziennie ze względu na brak run mimo potężnych farm);
3. Stworzyli destiny i głównie przez to małpy opuściły spectrum/legacy, a po jakimś czasie zaczęło wiać pustką na spectrum i patrz punkt 2;
4. Bolek chciał ponoć stworzyć "swoją" grę na bazie tibii, co większość hardkorowych graczy wojowników stanowczo wyśmiewało (za punktowanie na forum medivii leciały bany i posty były usuwane), gracze rpg oczywiście podbijali to bo czego bolek im by nie dał i tak by to łyknęli;
5. Czas obecny pokazuje, że te decyzje były bardzo chujowe i medivia tonie, a żeby było ciekawiej i załóżmy spróbować wylać trochę wody z tonącego okrętu w postaci np. jednego jebanego serwera 7.4 bez żadnych dziwnych pomysłów (co podejrzewam i tak by się już nie udało) to jak to bolek opisał: zauważył, że sytuacja wygląda cienko i chce się dowiedzieć jakie ceny dać na runy u npc bo się nie orientuje.
Możliwe, że dużo pominąłem ale to jest tak jak ja to widzę. @tibia77 ; człek encyklopedia znany również jako tibijarz69sex może trochę objaśni temat bo on angażował się w społeczność medivii.
Nie miałem pojęcia, że istnieją jeszcze takie duże tibijskie społeczności. No dobra, a jak medivia zdechła to co wam ludzie zostało?
Wolność i niezależność, a i jeszcze zabijanie makaków i innych małp na serwerach 7.4 postawionych przez rasę brazylijską zwaną potocznie makak.
Fakt to była spora społeczność tibijska. A teraz? Był przymusowy odwyk i koniec przygody. Niektórzy uzależnieni grają na gównootsach typu kasteria, reszta elity torgowej pod dowodzeniem psorka i tibjarza69 (znanego również jako janusz_wons) coś tam grają na brazylijskim otsie i mają frajdę.
/ban wiewiórka
ten moment kiedy trafiasz w target ludzi czyli 7.4 z custom respami z zachowaniem gameplayu, odnosisz sukcesy, masz miano jedynego dobrego
postanawiasz wszystko spierdolic dajac poniesc sie fantazji grafikowi i dopierdalasz mase chujowych decyzji aby finalnie zrobic z tego medivie
czy kurwa ktos z was chce grac w medivie? Nie, my chcemy grac w tibie, a nie jakies gowno, w ktorym runa hmm wyglada jak lza smoka baltazara gombki
puszczam na bolka taka mele spod serca od starego dziada co jara viceroye czerwone na przystanku
@evi
Profesorek nie dowodzi(bo chuj wie co robi?), bardziej Hanudriel rozdaje karty teraz+tibia pomaga
polecam prawilny serwer 7.4
http://reckless.nostalrius.com.br/register
Jakby się pojawił jakiś serwer gdzie większość przejdzie to powstanie gdzieś tu taki wątek? Nawet mam chęć odpalić coś takiego.
Nie ma już większości, ci którym uzależnienie dało w kość, a medivia umarła przeszli na skorumpowanego otsa. Był moment gdzie można było zgarnąć ładną pulę graczy, teraz to resztki możesz zebrać o ile jakiekolwiek pozostały.
I po którymś już razie rzadko komu chce się relacjonować to co się dzieje na br serwerach.
Problem z br serwem jest taki, że grany jest głównie hotel a ots sam w sobie jest orshowaty trochę, ale niedługo powinni low rate resetować to może tam więcej osób pogra
Medivia super rozrywka, polecam każdemu :]
filemon dalej się błaźni no cóż taka rola bakłażana
Mówię jak jest.
jakybś pol zycia rzucał gfbki i hmmy w potworki na tombie i potem koledzy zabiliby cie jak no handa pod temple przez przypadek to też być polecał co
Jak był tibianic to się fajnie grało nie ma co
Ogólnie to sobie wyobrazcie, ze istnieje gdzies czlowiek, ktory:
Pomagal tworzyc otlandowego clienta
Postawil jeden z najlepszych otsow 7.4
Oskryptowal nowe lokalizacje wraz z solidnie wykonanymi questami
Dodal dobre questy dla RPG grajkow
Dodal nowe respy, ktore jako-tako utrzymywaly klimat tibi 7.4 (i koncowo nawet byly zbalansowane)
Zarabial gruby hajs za prowadzenie otsow
Przerobil jakies ~95% grafik tibijskich na swoje
Przerobil jakies ~80% mapy mainlanda
I ten sam gosciu, ktory podjal te wszystkie decyzje, ktore wymienilem nie wie po ile runy dac do NPCka.
No niestety, czy sie medivie lubi czy nie, jej wczesniejszy sukces to chyba tylko dzielo przypadku, bo nie wierze ze bolek tam podejmowal madre decyzje
wszystko spoko, ale ja nie lubie na tym otsie biegać swoją postacią to chyba jest coś nie teges co?
guild wars fajna gra po grindowaniu masz jakies super armory wyjebane, a medivia? Uposledzony knight dostaje jakaś gównianą czapke itp.(moge juz chyba porównać do innych gier skoro to już medivia?)
wszystko tam jest teraz chujowe
Jeśli się nie mylę to przy zamknięciu tematu bolek napisał że przekaże uwagi do reszty żeby mogli podjąć decyzję CZY wprowadzić runki do sklepów i na jakich zasadach.
Niech robi co chce kogo to jebie, mial swoja szanse
https://medivia.online/forum/thread/36131 - serwerek h rate upada, ciekawe dlaczego :hmm
Wkurwia mnie już te jebane beczenie, biją cię to wymyśl plan lub dołącz do ekipy i nakurwiaj tych typów, a nie żale że panie gmie pomusz bo mnie wyganiają z respa i nie mogę sobie poexpić i poexplorować twojego super zajebistego serwerka. Po jakimś czasie ignorowania takich płaczków, gm zacznie się temu przyglądać i w ogóle zabijanie stanie się zakazane bo głównym argumentem będzie: oni muszom pograć chociasz chwilkę bo dzieci śpiom i praca 15h dziennie, a jeszcze jak kobita czegoś chce to w ogóle nie ma czasu pograć.
próbowałem zalogować na chary, na medivii i po wybraniu postaci wywala mi komunikat INVALID ACCOUT NUMBER. no to niezły ots
ściąg nowego klienta bo chyba jakieś pacze weszły i spróbuj ponownie
no sciągnełem wczoraj, i byłem dzisiaj online na tym kliencie. ale już jak drugi raz odpaliłem go kilka h puźniej to mi nie działała.
pendulum upadło bo ziomeczki poszły się bić na destiny i wylogowały botchary i nuby swoje