Hiho.
Jakaś mała dyskusja na temat najnowszego champa Riotu?
Jeszcze nie miałem przyjemności zagrać, ale skill set niezły.
Wg was top czy jungla?
Build pewnie typowy na bruisera ;d
Wersja do druku
Hiho.
Jakaś mała dyskusja na temat najnowszego champa Riotu?
Jeszcze nie miałem przyjemności zagrać, ale skill set niezły.
Wg was top czy jungla?
Build pewnie typowy na bruisera ;d
Ledwo co wczoraj wyszedł a dziś rano już dostał nerfa, dmg z Q mu zmniejszyli.Ze 170% na 150%.
Na topie jeszcze nim nie grałem, za to w jungli sprawdził się całkiem fajnie.Startowalem z butami+3 poty, potem dwa dorany.
co gralem z nimi, to padali jak muchy i gowno robili ;d
chyba nie za mocna postac, porownujac do diany
ja mam jakieś zrażenie do tej postaci teraz.. wczoraj na soloq trafiły mi się dwa renegary.najpierw w przeciwnym teamie, potem u mnie.. najpierw 1/7 zgnojony totalnie i potem 2/5 ;p
Postać jest zbalansowana moim zdaniem nie ma takiego bursta czy op ganków jak inni co riot wypuszczał wiec wątpię czy będzie nerf ;d
Czytaj posty powyżej, nerf już był i to zaledwie kilkanaście godzin po wyjściu.Przed nerfem na drugim lvl w dosłownie chwilę mógł zdjąć enemy topa.Wystarczyło że miał 4 stacki pasywki, uzył Q, pasyw się naładował, użył wzmocnionego Q, odnowiły mu się cooldowny, kolejny raz Q+E+ignite..Tym sposobem w ~półtorej sekundy zadawał 600dmg na 2lvl i zgarniał fb.
po zagraniu paru gier vs i razem z nim POLECAM SERDECZNIE
we wszystkich grach score typu 1/9 0/10 0/5
a team znim ff 20
nastepna gra nastepny free win lollolo
Wydaje się ciężką postacią do ogarnięcia. Strasznie squishy w early. Kupowanie latarni na tą postać to chyba najgorszy pomysł.
Jeszcze nie widziałem żeby jakaś drużyna wygrała razem z Rengarem, haha.
A Diana nadal bez nerfa.
Ile razy z nim grałem, to Rengar trzy razy więcej deadów niż killi. Jak będzie w rotacji, to z miłą chęcią go sprawdzę, ale na razie to nie wydaje mi się najmocniejszy.
ja wczoraj ogladalem na solomidzie w featured streamach jak koles na rankedach co gre nim robil 10/1 albo lepiej zarowno na jungli jak na topie
skladal go buty 2 dorany ten jego amulet i tf
trinity force
to
0 utility
zbyt tanky to on chyba nie jest
dmg brak
kazda gra z tym gownem w moim teamie przegrana
kazda z nim u wrogow wygrana latwo, nawet jak trollowalem
1,5k~ west
oczywiscie ciezko mi cos konstruktywnego napisac, bo nim jeszcze nie gralem, ale nie zauwazylem aby jego ulti COKOLWIEK robilo
Kupiłem go i przyznam że słaba postać niby miał być predator wszystko rozwalać ale jak zagrałem nim z 5 gier to okazał się gównem.
Może na topie okaże się lepszą postać bo teraz grałem nim tylko w jungli
.
Zbyt mały burst w porównaniu do jego wytrzymałości.. jak na assasina.. Albo na odwrót, zrobić bardziej tanky , ująć dmg'a.
Ulti dość ciekawe, E też. Heal dość dobry ale co z tego skoro nie dożyje żeby go użyć.
Nawet jak już w tf'ie wpadnie w plecy na ulti w ad carry to ma za małego bursta żeby go zabić zanim sam zginie.
Grałem nim co prawda dopiero 2 razy, z czego raz na PBE, ale taka moja pierwsza refleksja.
własnie kupiłem testuje na normalensah 300 win 200 lost ogien kox
1 gra stomp
2 oklep XD
Jest "zbalansowany" ale definitywnie za mocno snowballuje. < top lane, w jungli jeszcze nie widzialem
ps: jego ekskluzywny item to cos jak mejai czy soto, wiec pomyslcie piec razy nad tym czy warto go kupic.
kolejna gra rengar 1/6 surrender w 20 wrogow
nie czuje mocy tej postaci
w dodatku wyglada jak jakis dzik czy cos takego
chyba nawet nie bede marnowac ip ktore juz uzbieralem
moge sobie wyobrazic ze gdyby wybabysitowac takiego rengara top moglby faktycznie cos zdzialac z tym swoim itemem smiesznym, ale tak to suabo.jpg
Jego sustain na linii jest popierdolony, ranged harass tez glupi w cholere, nabijasz sobie ferocity, skaczesz do przeciwnika jezeli masz ten glupi item, q ignite i xD
no kurwa, 15% max hp heala spamujac sobie E w przeciwnika za darmo co cooldown xDDD
zloz spirit visage i lecz sie za 20%, bardzo zbalansowane XDDDDDDDDDD
Stealth ma dopiero od 6 lvla a afaik (nie bic, jungler ze mnie fatalny...) najwiecej counterjunglowania jest wlasnie miedzy levelami 1-6, wtedy najbardziej sie udupia przeciwnika.
Ja tam twierdze, ze to postac na topa ktora snowballuje nieziemsko mocno po jednym killu a jego 15% max hp to INSTA aktywny pasyw volibeara z mniejszym cooldownem (bo tylko trzeba nastukac ferocity, co z cdrem z bruta i sv nie jest wcale takie trudne gdy nie ogranicza cie nic poza cooldownami na skillach) i odrobine mniejsza efektywnoscia.
maxowaliscie e na nim ?
na topce podobno lepiej e, range, free harass + slow
postać wydaje się ciekawa, szczególnie ulti, wszystkie rengary które dziś widziałem feedowali ( ;d )
Wszystkie gry przeciwko niemu i surr 20;00 dawali XD Czekam ,aż ktoś wydobędzie esencje tej postaci i pokaże co ona potrafi;d
jego ulti jest tak imba, że ja jebie
jeśli jesteś squishy ad/ap a enemy rengnar ma mózg to w tfie ma na tobie instakilla
chyba podobnie jak z jaycem
albo grają nim zwykłe grajki i lamią albo napierdala koleś z skinem i niszczy wszystko co widzi ; d
o kurwa, wlasnie spotkalem rengara ktory znikal co chwile i pojawial sie w roznych miejscach mapy sciagajac wszystko w ciagu 2 sekund, to bylo gowniane przezycie. nie dalo sie go skontrowac nawet, bo nagle robil sie niewidzialny (?)
lolz, ta postac mi sie kojarzy z charr thief z gw2
jaki build? maxować chyba q>e>w?
ogólnie to ma przesrane gangi na midzie od 6 nie do ucieknięcia :( Nie lubię go baaardzo. chyba że jungler kupuje mi 1 warda i stawia na 1 Lini to jest spoko :D
jak nie widzieliście dobrego rengara, to jesteście w dupie. a idź pan w pizdu, jak jest nafeedowany. na full buildzie ma ponad 550 ad o ile dobrze pamiętam i nikt się nie utrzyma.
E tam, nie musiałem dzisiaj mieć 550AD by wszystkich kosić Rengarem.
Wampirr Q > W > E potem maxujesz Q (Nie zapominając dodawaniu w ulta), potem W max i E.
Dzisiaj fajny meczyk grałem 30/9/15, oczywiście przegrałem bo fajt był 3vs5.
Polecam zacząć od Bucików + 3 Poty, potem Latarnia Wriggle, a potem to zależy jak przeciwnika team wygląda, jeśli AD to Tabi, jeśli AP to Merkurego.
Potem zacznij składać Młot (Phage), jeśli źle będzie Ci szło, kup Lodowy Młot (tak to się pisze?), a jeśli dobrze to Moc Trójcy. Potem takie fioletowe ostrze to chyba Yaumuu, coś takiego, jeśli będzie Ci dobrze szło polecam DOPIERO wtedy kupić ten unique item dla Rengara bo inaczej to tylko miejsce zajmuje.
@offtop
Czy nie można wprowadzić zakazu pisania po polsku itemów ponieważ brzmią conajmniej chujowo?
@offtop
2 rankedy z rengarem i 2 wygrane, ale to może dlatego że wszystko ja i tak keruje : /
jest sens maxować w przed e? przecież jedyny + w to, że jest aoe, a za to 'e' ma slowa i ad ratio, a leczenie z w i tak jest no cd
Smugler, ale np. ja taki pro elo nieogar nie ogarnę Ci nazw w lol'u po angielsku ^.-
btw. jak dzisiaj chce sobie zagrać to jak wyszuka mi gre to pokazuje że "niby" nikt nie zaakceptował a ni nie odrzucił gry, po czym załaduje mi sie gra i mnie wywala ;o
@up
Chodzi o to, że to razi w oczy + nie wiadomo o co qrwa chodzi.
Tak trudno jest grać na wersji angielskiej i uczyć się tych nazw?
Czy ludzkie lenistwo ma już apogeum?
Ja to "muszę" po polsku, mój drewniany komputer nie pozwala na co chwilową zmianę, ponieważ mam młodszego brata który zaczyna płakać jak widzi, że zmieniłem na angielską.
Grałem jedną grę z tym championem. Był ze mną w teamie, on jungla na solotop. Grę zowniliśmy, ma potencjał ten champ.
najlepszy czamp ze słabszym winratio od karmy na rankedsach :p
no to ty sie naucz polskich, i sobie korzystaj
hipokryzja, oni maja sie dostosowywac pod ciebie? sorry, not
sam korzystam teraz z angielskich nazw ale polska wersja jest bardzo dobra, i skoro nie wiesz co jest co po polsku, to znaczy ze jestes debilem ktory nie wie jak jest 'ja' po angielsku
top@
zbieram na tego champa, bo wyglada na to ze jak sie potrafi go ogarnac to rozpierdala system. ci najlepsi mieli z tego co widzialem tabi, latarnie i warmoga i reszta juz roznie
@up
Nie jestem debilem. Debilem trzeba być żeby nie umieć angielskiego w naszych czasach. Sam stwierdziłeś że nie znasz nazw angielskich, to kto tu jest debilem?
Ta gra była po angielsku i taki był jej język.
Umiem angielskie nazwy i mogę sobie je przetłumaczyć na polski, ale po co?
Brzmi to tak strasznie chujowo.
@ 90+% ludzi używa angielskich nazw, więc kto tu się do kogo dostosowywuje, dafuq...
@down
Widać że ciężko kumaty jesteś.
Przykre.
nie wiem jak ci to wytlumaczyc, wiec skroce najbardziej jak sie da:
jak ci cos nie pasuje to slownik do reki i sobie tlumacz, i skoncz pierdolic zeby inni dostosowywali sie pod ciebie, skoro nie chca/nie potrafia
Ja nie wiem jak wy gracie..
Kupilem Rengara zaraz po wyjsciu.. Ludzie padaja jak muchy.. 2 skille i gosc lezy. (o ile sie go dobrze sklada)
Ja robie tak:
(ja mam po polsku [Jakos tak wole])
Doran Sword ~~> ~~> Ten amulet za 800 ~~> Krwiopijca ~~> Ostrze Nieskonczonosci ~~> Phantom Dancer (nie pamietam polskiej nazwy) ~~> Krwiopijca (przy tym sprzedaje dorana)
@up
Problem z Regnarem jaki zauważyłem to taki, że jest zbyt nowoczesny jak na obecną metę :D
Champ podobny do Shaco.
Wbij, zbij, spierdol ;d
Robiony pod ad mocno squishy bo heal z w to nie wspominam.
Robiony pod tanka bardzo słaby dmg.
Można się pobawić w shaco buildy i od 6 robić ostry gnój ;s
Adies, toć Ty grałeś pod Pvp prędzej ;d
Można nim robić rozpierdol jesli masz runy + ogara w łapie.
Nim się zajebiście ucieka jak i łapie ultem <3
Szkoda tylko, że Turet wykrywa Cię i zaczyna lać nawet jak ulti rzuciłeś ; )
Na prawdę opłaca się nim składać Latern'a? ;<
Na pewno opłaca się coś pod cd , czyli spirit visage .. troche hp, troche cd , boost do heala.
Mając dobre cd red. ma się praktycznie super slowa na przeciwniku z E.
Czy Q crituje?
A nie wiem czy crituje tak naprawdę :)
Opłaca się, jeśli idziesz jungle, ja zawsze szedłem jungle, po czym z ulti zaczynałem w typa i zawsze kończyło się killem, chyba że na lini minimum 3 stoi..