Co o niej sadzicie ? Jakies buildy ? Bo nie wiem czy kupic xd
Discuss.
Wersja do druku
Co o niej sadzicie ? Jakies buildy ? Bo nie wiem czy kupic xd
Discuss.
Osobiscie do mnie nie przemówiła, grałem na PBE, skillset mi nie podszedł. Wole Akali.
Potwierdzam, zagrałem dwie gry i bije bardzo mocno, w szczególności w late game kiedy mamy już więcej ap. Pasyw robi niezły rozpierdol, do tego q aoe i ulti bez cooldowna.
mocna i fajnie się nią gra, ale nie wiem za bardzo jaki build, próbowałem jakoś hybrid budować - hextech, roa, lichbane, ale nie wiem co jest na nią najlepsze
Ja bym sprobowal, Ionianu, Abyssal, Rylai, GA, Rabadon. Imo spell vamp nie oplaca sie, bo ma prawie wszystkie aoe skille.
imo dfg bankowo jak idziesz mid to lecisz obecny standard build na 3/4 casterow
buty,2 dorany, lucky pick,abysal,dfg dalej mozna w sumie pure ap z rabadonem i lichbane + ga albo w sumie frozen moze na niej dzialac calkiem dobrze
to takie lekkie przemyslenia, z czasem pewnie sie zmieni
Nie zastanawiaj się, kupuj. Naprawdę warto, kupiłem Dianę i nie żałuję, na tą chwilę jest ona w pizde OP, przypomniały mi się stare czasy kiedy wychodził nowy champion - każdy go kupywał, i OBOWIĄZKOWO był na starcie OP, nie jakieś draveny, jayce itd.
a co ma w recommended?
Stwierdzam iz, robienie na full ap nie ma najmniejszego sensu. Akali ma stealtha, Fizz na skoki i dodga - Ona nie ma nic, co by pomagalo w byciu squishy.
Teraz sprobuje topa:
WE, Mallet, Nashor, GA
Ja próbowałem ją robić pod ap oraz offtanka to z tych dwóch opcji lepiej sprawdzała się ap. Ogólnie myślę też nad jakimś cdr na nią, żeby te q częściej spamować.
Ja mysle ze powinni ja znerfic ale wiem ze nowosci nie odkrylem. ALe to co ona ma to przesada i jeszcze ten pasyw wtf, jej pasyw wiecej zabiera niz niektorych skille.
Troche jednak przegięta, z samym rabadonem zjada mi równe pół hp z q jak gram Kennenem.
przesadzilem, nie równe pół, z 1,5k zostało mi 800 z groszami ;d
Riot ostatnio chyba dobrze jeblo, co nowa postac to bardziej OP, przynajmniej przez pierwsze dni. Moje guwno elo stalo sie chwilowo zupelnie niegrywalne przez ta postac. W sumie z Darkiem, Varusem, Dravenem czy Zyra tez tak bylo, ale teraz to juz w ogole.
W dodatku postac jako taka mi sie w ogole nie podoba ;_;
jungle bild max shield philio hog rylai/abys abys/rylai sytuacyjnie
pasyw bijący mocniej niż ulti w late
śmiechłem
I tak mi sie wydaje ze akali jest lepsza ... Nie wiem czym sie tu zachwycac. Do tego akali ma stealtha, a ona ? Robiona pod full ap jak dostanie focus to gryzie glebe.
wydaje mi sie czy ta postac przy odrobinie nieuwagi sieje taki rozkurw, ze to nieporzumienie?
Pasyw jest najlepszy, ktory wali dmg, ze o chuj. I wez tu teraz to porownaj do pasywa np. TF'a. Jiji.
Akali to jest ward/oracle i pograne. Akali nie sciaga Cie na jedno combo. Akali to guwno.
Gadanie w stylu "dostanie focus i gryzie glebe" jest smieszne bo tak mozna powiedziec o kazdej postaci. Wszystko zalezy od pozycjonowania. Wez fokusuj takiego veigara, podejdz dostan 329872k dmg na morde, przezyj i go zabij, powodzenia.
Myslicie, ze Diana podobnie jak Zyra - wylapie w najblizszym czasie nerfa ? Bo nawet nie wiem czy sie szarpac na jej kupno
wlasnie skonczylem gre, gdzie nawet mocno nafeedowana diana sobie rzadzila, cale szczescie ze byla w moim teamie
do rzeczy, jakis xin mial 3.5k hp minimalnie, ona dashnela do niego i sciagnela go jakby auto atakiem na JEDNEGO HITA, przynajmniej tak to wygladalo, typ zniknal w ulamku sekundy chociaz imo byl calkiem tanky
czy to zostanie jakos naprawione, czy tak bardzo op champ zostanie bez nerfa? XD
Czy tylko ja jestem takim non-skillem, czy też inni też leavują gry podczas ładowania, gdy po drugiej stronie widoczna jest Diana? :f
Diana w late traci troszkę, a xin pewnie miał 3.5k hp i 60 mresa
A diana QRRpasyw.
nie ma co sie bac, na 100 pickow diany jakie do tej pory widzialem, moze z 10 potrafilo wykorzystac jej potencjal
a wiekszosc konczy ze statami guwno, czyli 7/13/5 albo jeszcze gorzej xD
Coś mi junglowanie nią ciężko idzie, początek ciężki bo muszę szybko recallować.Jakaś rada?
http://i179.photobucket.com/albums/w...tixD/diana.png
Postać fajna, ale nie można robić pure ap bo jest gównem na strzała...
Itemki typu rylai, roa, abyssal, i jest wg mnie lepiej balansować między dmg i survi ;d
rylai i roa .. Widzisz i nie grzmisz. Oba itemy na nia sa bardzo cienkie, kazdym swym skillem diana naklada 15% slowa z rylaia (poza ulti), a RoA jest takie meh, ona nie ma problemow z mana.
AP :
2 dorany, rabadon, zhonya buty merci. (Jak duzo ap to abyssal)
Tanky:
Merci, WE, Mallet, FH, Nashor.
Ja ją robie tak:
buty+3 potki, 1-2 dorany, kage, dfg i potem różnie.Czasem wsadzę malady, czasem FH, ale zazwyczaj rabadon, zhonye lub abyssala.
1500+ elo.Póki co niecałe 90% rankedów wygrane.Ogólnie na moim elo ciężko ją picknąć bo często ludzie banują.
@up
jungla czy mid/top?
6x as 3x mpen marki,flat armor seale , flat ap glyphy(można by o per lvl pomyśleć w sumie) i ap quinty.
21/9/0
Zaczynam z bańką, i z junglą nie ma problemu.
Itemy różnie czasem buty + potiony , czasem cloth arm + potiony zależy czy dostaje dobrego leasha i kto jungluje w enemy teamie.
Wolfy->blue itp. i zazwyczaj albo gankuje topa/bota zaraz po blue jak enemy overextenduje, a jak nie to po całej jungli jak mam 4 lvl zostaje tyle hp ze mozna gankować.
Skille q>w>q>e. a potem to już wiadomo.
Dużo nią co prawda nie grałem, ale jak do tej pory się sprawdzało.
Wie ktoś może o ile nerfią jej AP ratio na Q?
Diana
Health Per 5 sec: Now 6 (Down from 9)
Crescent Strike [Q]: Now deals 70/110/150/190/230 (+0.7*AP) magic damage. (Down from 80/125/170/215/260 (+0.8*AP))
Lunar Rush [R]: Cooldown is now 25/20/15 Seconds (Up from 20/16/12 Seconds)
Ten cooldown na ulti trochę boli, wcześniej z 40% cdr mogłeś zaatakować z ulti 4 razy w ciągu 5 sekund.
Q nadal mocne, dobrze że chociaż tu cd nie zwiększyli.
mysle iz zmniejszenie cd w przypadku, ze po 1 q +pelne combo ktos padal duzo nie zmienia (chyba, ze jestes mordekaiserem)
mogliby pasyw ogarnac imo
Hmm, still viable :).
Lepsze to niż żeby zrobili z niej gówno.A CD na ulti odczuwalne, ale do przeżycia, i tak Q ma małe CD więc po prosyu rzucamy Q i po nim skaczemy.
A na ulcie przy 40% CDRa i tak zwiększony CD jest tylko o 1.8s, więc Diana i tak będzie mocna wg. mnie.
I jak tam diana po nerfie?
Imo beznadziejnie się nią teraz gra na midzie przegrałem z jakimś gówniakiem katarina.
bo katarina ja kontrowala od samego poczatku -.-
Dokładnie ciekawe kiedy wiadomo na 1-6 lvl trochę nawet cisnęła mnie zawsze Kata jak grałem Diana ale od 6 lvl cały czas na respie była bo tak padała ale teraz to masakra Diana jest niczym tak znerfili ją.
jak ją robić????? rush rylai i co po za tym XD widzialem rozkminy na malady etc pod as